• Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Nakonec se z toho přeci jen vyklubal "feel good" román, po kterém se opravdu cítím dobře a má důvěra v lidstvo se znovu obnovila. Velice příjemně zvolená "stopáž" vyloženě napomáhá tomu, aby kniha byla odpočinková. A přesně tak to tedy je, pokud se hodlá člověk na chvíli odklonit z toho hutného proudu thrillerů a detektivek, čeká na něho Elizabeth Berg a její Příběh Arthura Truluva.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 94 hodnocení čtenářů

50× 5 hvězdiček 25× 4 hvězdičky 18× 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • Eva Francová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Příběh Arthura, postaršího muže, který nadevše miloval svou ženu. Když umřela, začal Arthur chodit každý den na hřbitov, aby mohl být s ní. Tam se seznámí s dívkou Maddy, která právě na hřbitově tráví svůj čas raději nežli ve škole. Tohle setkání jim změní život. Tahle knížka byla nádherná! Já nemám slov. Ač se toho v knize moc neděje, v podstatě všechno se dozvíte v anotaci, tak mi to nevadilo. Bylo to milé a dojemné, krásně se to četlo a já si celý příběh moc užívala. Do příběhu se okamžitě ponoříte a žijete život společně s Arthurem, Maddy a Lucille. Kniha Vás donutí se zamyslet nad životem, nad rodinou a přáteli. Navíc Vám ukáže, že skutečné štěstí lze potkat naprosto kdykoliv. Už při pohledu na samotnou knihu se nabízí srovnání s knihou Muž jménem Ove. Ta se mi nelíbila, ale tuhle jsem si maximálně užila. U Oveho mi vadilo, jak byl protivný, kdežto Arthur je velice milý stařík. Pokud se Vám Ove líbil, určitě se podívejte i po této knize. Máte-li rádi krásné příběhy, které Vás pohladí po duši, tak tento je přesně pro Vás. A nezapomeňte si připravit kapesníky, budete je potřebovat.

    Přečíst více
  • Jana registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Krásné, poetické, čtivé. Pohlazení pro duši. Ráda doporučuji.

    Přečíst více
  • Markéta Šilerová registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček

    jemná, milá a jednoduchá oddechovka na den. Docela krásný lidský příběh, který pohladí po duši. Pár lidí, kteří si navzájem pomůžou.

    Přečíst více
  • Anna registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Krásný příběh. Opravdu oddechové čtení milého a dojemného života pana Truluva. Kniha byla hlavně ke konci velmi dojemná. Pokud hledáte knihu, u které si chcete odpočinout, toto bude ta správná volba.

    Přečíst více
  • Marie Sloupová registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Čtení k pohlazení na duši. Příběh, který pojednává o osamělosti staršího pána a jedné dívky na střední. Poprvé se seznámí na hřbitově a následně se z nich stanou přáteli. Člověk si po přečtení knížky uvědomí, jak jsou starší lidé osamělí, což je velice smutné.

    Přečíst více
  • Bohdan Kadlubiec registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Skvělý příběh. Velmi poutavé čtení na "jeden" den. Jedním dechem se čtenář ponoří do příběhu. Mohu jen doporučit.

    Přečíst více
  • terryaknihy registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Ačkoliv jsem na prvních stranách teprve Arthura poznávala, už mi byl neskutečně sympatický. Celou dobu jsem z něj měla takový hřejivý pocit. Je to jedna z těch nejmilejších hlavních postav, se kterými jsem se prozatím měla možnost v knihách setkat. Neskutečně milá, upřímná, hodná a obětavá duše, která sídlí v těle starce. Člověk, který bezmezně miloval a ztrátou se souží. Přesto nezapomíná myslet na ostatní. Maddy je mlaďoučká, sotva 18ti letá slečna, která se špatně zamiluje. Maminka jí umře pár dnů po porodu a její otec se s tím dodnes nesrovnal. Lucille je starší žena, bývalá učitelka, která je Arthurovou sousedkou. Do života se jí náhle vrací láska jejího mládí a ona zažívá obrovský přísun štěstí. Osud tyto tři naprosto rozdílné postavy spojí dohromady a společně si spolu vytvoří krásné pouto. Tohle není příběh, který by měl na každé stránce obrovský zvrat. Není to ani příběh o pouhé romanci. Je to krásný a čistý příběh o životě, jeho strastech i radostech. O věrné lásce, která v nás vždy přežívá a o opravdovém přátelství. Všechny tři postavy budete milovat, pro všechny tři budete ronit slzy a budete pro ně dýchat. Na závěr bych chtěla jen říct, dejte příběhu šanci :)!

    Přečíst více
  • Terrii registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt Hodnoceno z aplikace

    Velmi zajímavý

    Přečíst více
  • Irena Motyčáková registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Milé, klidné odpočinkové čtení.

    Přečíst více
  • Martina registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Láskavý príbeh o zvláštnej trojici osamelých ľudí, ktorí nájdu šťastie vo vzájomnej spoločnosti.

    Přečíst více
  • Andrea Kost registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Představovala jsem si, že si přečtu milý příběh. Nechci snad říct, že postavy byly nějak nesympatické, spíš byly jednoduše nezajímavé, stejně tak jako celý děj. Ano konec byl dojemný, ale i když je kniha krátká musela jsem lehce přeskakovat, prostě mě to nebavilo.

    Přečíst více
  • Jiří registrovaný uživatel 2 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Příběh sám o sobě nebyl tak špatný, ale působil dost monotónně. Postavy mě místy spíše frustrovaly a vytáčely, než abych s nimi cítil (konkrétně Lucille a Maddy). V rámci mé mladické omezenosti bych knihu dalším mladým lidem nedoporučil.

    Přečíst více
  • Hana Studeníková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Velmi lidský příběh.

    Přečíst více
  • Karolína registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Z této knihy jsem byla úplně dojatá. Chvíli trvalo, než jsem se do ní začetla, ale pak Vás příběh pohltí a vy jen čekáte, jak to celé dopadne. Doporučuji všem, kteří si chtějí přečíst něco oddychového.

    Přečíst více
  • Jana Šamšová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    "Co vlastně dělá rodinu rodinou? Jistě to není úřední listina, soudní výrok ani náhodné početí. Nikoli. Skutečné rodiny vznikají na základě našich rozhodnutí, s kým chceme spojit naše životy a spojení s takovou rodinou pak žije v našich srdcích." Citlivý příběh o třech lidech, kteří po ztrátě blízkých lidí hledají cestu z osamělosti k novému štěstí. Příběh staršího muže, který ztratil svou milovanou ženu mě úplně dostal. Každá jeho slova, myšlenky, činy. Sedání u jejího hrobu, aby s ní každý den poobědval mě utvrdilo, že láska nezná hranice, ani čas, prostě je silnější než smrt. Tekly mi slzy, když jsem četla jeho slova: "Budu tě miloval za světla i poté, co mi slunce sejde z očí, budu tě milovat i poté, co můj život skončí." Líbilo se mi, jak pan Truluv otevřel nejen dveře svého domu, ale hlavně své srdce sousedce Lucille i mladé dívce Maddy, kterou znal z hřbitova. Obě u něj našly ten domov, kam by se každý rád vracel.

    Přečíst více
  • Markéta Maroszová registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček

    Tenhle příběh mi hodně připomínal styl psaní Fredrika Backmana, jen trošku slabší a američtější. I tak šlo ale o velmi dobré čtivo a času stráveného s Truluvem rozhodně nelituji.

    Přečíst více
  • Caroline Rudiková registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Dojemný příběh o trojlístku duší, který zahřeje a pohladí. Hlavní myšlenka spočívá v tom, že rodina může mít různé podoby a pokrevní pouto nemusí znamenat zhola nic. Příběh je doplněn o řadu zajímavých myšlenek, které knize i samotnému příběhu dodávají ještě větší kouzlo. Možná jsem od knihy očekávala víc, ale i tak to byla moc příjemná oddechovka. "... štěstí je odměnou za protrpělé strasti."

    Přečíst více
  • Helena registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Kniha byla svižná a moc se mi líbila. Místy jsem si i trochu poplakala.

    Přečíst více
  • Jitka Malcová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Krásný lidský příběh

    Přečíst více
  • Karolina Oganesyan registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    knizka je skvela, cetla se jednim dechem! pribeh moc laskavy - o lasce a rodine. Mohu jen doporucit ☺️ za me, bude se libit komukoli - je to pohlazeni pro dusi, a hezky darek i pod stromek.

    Přečíst více