• Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Mám chuť zvednout zadek od klávesnice a jít vykřičet do okolí, jak je literatura skvělá a možná se také vyznat ze svých citů k science fiction. Bohužel je ale už půlnoc, a tak musím krotit své vášně a vystačit si pouze s psanou formou. Víte, ještě před pár dny jsem byl přesvědčený, že Marťan byl to nejlepší, co Andy napsal, a teď tu sedím a přestávám si být jistý.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 55 hodnocení čtenářů

46× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • Martin Wetter registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Nejlepší sci-fi které jsem kdy četl, tahle kniha je prostě úžasná

    Přečíst více
  • Adam Pýcha registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Jednoznačně fenomenální literární zážitek. Bylo to první kniha kterou jsem od autora četl, ale následně jsem musel dohnat celé dílo. Spasitel je skutečně chytré sci-fi, které staví na tom, co umí auto nejlépe. Tedy na hrdiny. Strašně rád bych jednou knihu viděl jako film. Za mě plný počet bodů.

    Přečíst více
  • Petr registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Napínavé a plné zvratů.

    Přečíst více
  • ykwia registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Sci fi ako sa patrí. Poctivé, chytré, premyslené. Akcia, ohromný spád, vedecké zdôvodnenia, o ktorých pravdivosti nepochybujem (čo neznamená, že sú pravdivé) a do toho otázka "čo bude ďalej???" po každej prečítanej strane.

    Přečíst více
  • Kateřina registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Díky střídání časových linek se dostáváte do obrazu společně s hlavním hrdinou. Příběh se odvíjí místy rychleji, místy pomaleji, stejně jako vědecké poznatky a objevy, kterými je protkaný. Spasitel je chytré a nápadité čtení. Od tohoto autora to byla má první kniha a zcela jistě ne poslední.

    Přečíst více
  • Alice Strnadová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Skvělý příběh, bravurně načteno! Poutavé sci-fi.

    Přečíst více
  • Romana Lančová registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Námět úžasný, vyznění knihy boží, ale pro mě příliš vědy. Kniha mi přišla jako vědecké pojednání o tom co by kdyby jak by. Tuto knihu mi doporučil syn, byl z ní unešený. Je to prostě jiná generace, já 60 on 30 let. Asi už je to i věkem, ale když jsem kdysi dávno četla knihy od Strugatských, vše bylo uvěřitelné a nic se nemuselo podporovat vědou.

    Přečíst více
  • Zdeněk registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Za mě skvělé. Přesně tenhle žánr miluji a kdo má rád vědu a sci-fi, tak bude nadšen. Kvalitou podobné knize Marťan, i když prostředí je celkem jiné.

    Přečíst více
  • elen_the_knihomol registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Planeta se ocitá v nebezpečí! Nejlepší vědecké mozky světa se spojily,aby sestavily loď, která se má vydat hluboko do vesmíru a přinést odpovědi na to,jak zachránit Zemi,přičemž její posádka nemá naději na návrat. Toto je nezapomenutelný příběh o přežití a síle přátelství. Ačkoliv je kniha pěkná bichle,přečetla jsem ji celkem rychle.Weirovo vyprávění mě jednoduše vtáhlo do vesmíru a já se nechtěla vracet. Máme tu dvě linie vyprávění. Současnost, kde se spolu s hlavním hrdinou nalézáme ve vesmíru na palubě lodi Poslední šance a pak tu jsou jeho vzpomínky na dobu před startem. Tato metoda vypravování byl chytrý tah.Jelikož Ryland trpí po probuzení z umělého spánku amnezií,odhaluje nám autor jeho vzpomínky právě včas, abychom si mohli aktuální příběh patřičně vychutnat. Akce a tempo jsou skvělé, hlavní postava se tu potýká s velkým množstvím problémů.Když už jsem si myslela: "Dobře, problém vyřešen...uf.",objevil se další, ještě větší. Ryland musí přijít na to,jak zachránit Zemi,má ale velmi málo času. Pokud mu to bude trvat příliš dlouho,raketoplány s odpověďmi jak zachránit lidskou rasu dorazí na již mrtvou planetu. Je tu spousta,pro mne,podivínské vědy a technických věcí, ale autor to podal velmi uchopitelně, takže i takový "blonďatý laik" jako jsem já se může snadno i v tomto orientovat. Je těžké říct, co se mi na tomto příběhu líbilo, protože vše, co bych napsala by byl spoiler a největší radost z této knihy je právě to objevování s Rylandem Gracem. Je to skvěle napsané vesmírné dobrodružství.

    Přečíst více
  • Stáňa registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Kniha opět velmi originální velmi dobře se mi to četlo, velmi zajímavé postavy a prolínání časových linek. Nicméně, oproti Marťanovi se mi to četlo trochu hůře a v poslední třetině jsem si říkala, už aby byl konec, což se mi u marťana nestalo, ale samozřejmě i tato kniha patří mezi ty lepší scifi příběhy.

    Přečíst více
  • Jana registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Budu citovat hodnocení z obalu knihy.. " Pokud jste si zamilovali "Marťana" do "Spasitele" se zblázníte" ...

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Kniha je ještě lepší než Marťan. Překvapivý závěr, velmi napínavá, přečetla jsem téměř na jeden zátah.

    Přečíst více
  • Renata B. registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Audiokniha je vynikající. Lukáš Hlavica, coby interpret, je přímo skvělý, poslouchá se víc než výborně. Příběh je hezký, milý, zábavný, moc mě bavil a je škoda, že to nebylo delší. Doufám, že autor už píše další podobnou knihu...

    Přečíst více
  • Iava registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Po slabší Artemis se Spasitel vyrovná, ba možná přímo předčí Marťana, za mě skvělé. Kniha není až do posledních pár stran předvídatelná a umí překvapit i pobavit. Neodložitelné.

    Přečíst více
  • Tomas registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Opravdu tak dobré, jak uvádějí recenze.

    Přečíst více
  • Šárka Salačová Mašková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Skvělá kniha, stejně jako dvě předchozí.

    Přečíst více
  • Marek Novotný registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Špičková sci-fi, skvěle napsaná.

    Přečíst více
  • Tomáš Levitner registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Naprosto fantastická knížka. Děj promyšlený do posledního puntíku. Marťan byl skvělý, ale tohle je ještě mnohem lepší. Nemůžu se dočkat další knihy od Andy Weira.

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Sci-fi, a hlavne sci. Stylovo podobne martanovi, ale namiesto fyziky ma hlavne slovo biologia. Po slabsej artemis cista parada.

    Přečíst více
  • Olga Svobodová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Líbily se mi všechny autorovy knihy, ale tato nejvíce.

    Přečíst více