Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

  • Luboš Šlapanský registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Trošku jiná sci-fi než jsme zvyklí, ale rozhodně to není špatně! V první knize se buduje příběh, který vysvětlí všechny pohnutky postav a uvede tak čtenáře do děje. Rozhodně je tato kniha jako svěží vánek na poli sci-fi literatury.

    Přečíst více
  • Klára Nováková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Velmi neobvyklý druh scifi. Nejste li konzervativci, směle do toho!

    Přečíst více
  • Blanche registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Po dlouhé době konečně pořádná sci-fi.

    Přečíst více
  • Jana H. registrovaný uživatel 2 z 5 hvězdiček

    Sci-fi příběh,který si najde své příznivce.V tomto žánru je to taková oddechovka.

    Přečíst více
  • Jan Benedikt registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Velice podařený příběh, který si mne okamžitě získal.

    Přečíst více
  • Táňa registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Skvělá knížka! Taky jsem ji dala za dva dny. Když se člověk popasuje s těmi čínskými jmény, čeká ho fakt dobře konstruovaný příběh s vyváženým poměrem faktů, fikce a sarkasmu.

    Přečíst více
  • Hana Kramářová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Potvrzuji, že je to trošku jiný druh sci-fi, ale nemá chybu. Nebylo možné knihu odložit, dokud jsem jí nedočetla. Sci-fi moc nemusím, ale tohle opravdu podařené.

    Přečíst více
  • Roland Zúber registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Safra, přečetl jsem to za víkend, fakt hodně dobré. Některé pasáže mě trochu nudily, ale jako celek výborné. A teď druhý díl...

    Přečíst více
  • Marta registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Výborné, čte se jedním dechem, snad ještě lepší než první část trilogie.

    Přečíst více
  • Roland Zúber registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    "Mám sen, že jednoho dne se temný les rozzáří jako o poledni." Přijde mi, že oproti prvnímu dílu je to trochu méně záživné, někdy náročné prokousat se přes politické a společenské (utopické, či asi spíše naivně distopické) a fyzikální popisy. Každopádně skvělý závěr, emoční, chytající za srdce i mysl. A autor je zjevně velký romantik, což je ale přidaná hodnota, některé pasáže knihy byla radost číst. Už se těším na třetí díl ...

    Přečíst více
  • Ladislav Vrchota registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Po dlouhe dobe neco, od ceho jsem se nemohl v urcite fazi odtrhnout a i kdyz jsem po hodinach cteni videl rozmazane, musel jsem cist dal.

    Přečíst více
  • ALDA registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Konečně jsem se dostal k této vychvalované trilogii a musím říct, že první díl nezklamal. Provázanost děje s čínskou kulturní revolucí mě oslovilo, stejně jako svérázné postavy, neotřelé nápady i vědecké fikce. Doporučuji

    Přečíst více
  • Mirek Jaroš registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Zajímavá a dějově rozsáhla kniha, od jejího čtení jsem se jen těžko odpoutával. Četl jsem ji většinou v MHD a několikrát jsem málem kvůli ní přejel.

    Přečíst více
  • David Slezák registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Zakončení Cch'-Sinovy trilogie bylo po poněkud roztahaném prostředním díle celkem svižné, přestože i tady by se dalo dost stránek ubrat. Hlavním protagonistou je tentokrát Sin, se kterou jsem se nedokázal sžít tolik jako s hlavními hrdiny předchozích dílů. I zde se nachází mnoho námětů k zamyšlení a také mnoho faktických chyb. Zachována zůstává struktura pomalejšího rozjedu a velké závěrečné gradace. Musím přiznat, že tady mi připadalo, že závěr přišel příliš náhle a bez varování. Určitě bych si ho více užil s pomalejším nástupem. Možná byl i příliš megalomanský. Přesto velmi zajímavý. V tomto díle se série dostává žánrově do plnohodnotné space opery a myslím, že se začíná odklánět od "hard" sci fi, což není rozhodně na škodu, ale i tak se mi asi nejvíce líbil jemně mysteriózní první díl série. Velmi rád bych si někdy přečetl knihu věnovanou putování Gravity a Blue Space. Tato kniha je pro mě stejně jako předchozí na rozhraní čtyř a pěti. Vzpomínka na Zemi je podle mě lépe zpracována, než Temný Les, který se mi zase více líbil konceptuálně. Dám tentokrát slabších 5* pro vyváženost.

    Přečíst více
  • Kateřina registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Tato kniha mě velmi zaujala. Děj je velmi napínavý a poutavý. Pro milovníky sci-fi vřele doporučuji.

    Přečíst více
  • Jaroslav Sláma registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Toto není "nějaké scifi", ale kniha s neuvěřitelným filosofickým a existenciálním přesahem. Celá trilogie je to nejlepší, co jsem za poslední roky četl. Doporučuji začít od prvního dílu k celkovému pochopení.

    Přečíst více
  • Luboš Križan registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Velké grand finále skvělé trilogie, strašně mě to bavilo. Vesmír je fascinující, autor rozdráždil mojí fantazii natolik, že si opravdu říkám, co všechno se tam nahoře, miliony a miliardy světelných let od nás, musí odehrávat. S každou přečtenou stránkou mi bylo líto, že se blížím ke konci. Naštěstí mi pak někdo doporučil volné pokračovaní od jiného autora nazvané Nesmrtelnost, takže pouť temným lesem může pokračovat.

    Přečíst více
  • Tomáš registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Najprepracovanejšia sci-fi, ktorú som čítal. Odporúčam.

    Přečíst více
  • Milan Váňa registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Super!

    Přečíst více
  • Martin Andonov registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Jedna z nejlepsich serii v zanru co jsem doposud cetl. Zmenila moje vnimani vesmiru.

    Přečíst více