Cyklistka Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Být vzornou manželkou: takový osud měl čekat Blanku ze šlechtického rodu Battaglia. Její dobrodružná povaha jí však velela jinak. Z divokého děvčete vyrostla sebevědomá žena, která na kole zcestovala kus světa. Své stáří Blanka pak tráví v chátrajícím rodném zámečku v jihočeských Bratronicích. Sleduje, jak známý svět kolem ní mizí. Až díky… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Maxton Hall Vstupte do Maxton Hall, prestižní anglické školy a poznejte knižní předlohu k seriálovému hitu z Prime Video. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Být vzornou manželkou: takový osud měl čekat Blanku ze šlechtického rodu Battaglia. Její dobrodružná povaha jí však velela jinak. Z divokého děvčete vyrostla sebevědomá žena, která na kole zcestovala kus světa. Své stáří Blanka pak tráví v chátrajícím rodném zámečku v jihočeských Bratronicích. Sleduje, jak známý svět kolem ní mizí. Až díky studentce žurnalistiky Kláře ožívají vzpomínky na Blančin dávný pestrý život – i na její osudovou lásku, po které jí zůstal jen nikdy nepřečtený dopis.

Sdílet 0

Nakladatel
Voxi
datum vydání
25.04.2022
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
11:36:46

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 12 hodnocení čtenářů

10× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Eva Francová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Příběh baronky Blanky ze šlechtického rodu Battaglia. Divoká dívka, která neprahla po manželství, ale měla raději dobrodružství, a především jízdu na kole. V rozpadlém zámečku na jihu Čech vzpomíná na své mládí i na svou osudovou lásku. Příběh je inspirován skutečnou postavu, avšak celkově je smyšlený. Tak tohle byla úžasná knížka. Po Eugénii a Podbrdských ženách jsem čekala, že se mi to bude líbit a mé očekávání se vyplnilo, možná snad i předčilo. Je to knížka, která Vás zasáhne. Budete sledovat nelehký osud šlechty v Československu, i to, jak se k tomu sami postavili. Baronku Blanku si zamilujete, budete jí fandit a budete vše prožívat s ní. Příběh čteme ve dvou rovinách – když byla Blanka malá a pak z pohledu stárnoucí Blanky, jak vzpomíná na svůj život. Knížka mi dala přesně to, co od knihy očekávám – emoce. Budete se smát, budete však i brečet, rozhodně si připravte kapesníky. Po dočtení poslední stránky jsem měla chuť začít číst zase znovu od začátku, vůbec se mi s paní baronkou nechtělo loučit. A navíc jsem se dozvěděla spoustu nového. Jelikož jsem chtěla vědět víc o skutečné postavě paní Blanky, kromě pátrání po internetu jsem se podívala na dokument Paní Le Murie, kde se s Blankou seznámíte „osobně“ a jen si dokreslíte celý příběh o její osobu, její hlas a její skutečné myšlenky. Za mě tedy velké doporučení, krásná knížka, kterou si užijete a k tomu se dozvíte spoustu zajímavých informací. Nádherná obálka je už jen třešničkou na dortu.

    Přečíst více
  • Markéta Ratajská registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Kniha krásná. Četla se dobře, ke konci bych uvítala svižnější děj. Vyprávění se ztrácelo ve vzpomínkách hlavní hrdinky a mísilo se s přítomností. Nicméně, alespoň pro mně, kniha byla velmi smutná. Dusivě, hmatatelně a těžce smutná. Knihu jsem na pár dnů odkládala. Je zřejmé, že z popisované samoty si každý z nás kousek na sklonku života ochutnáme. Přesto čtení krásné.

    Přečíst více
  • Hanka registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Knížka se mi četla velmi lehce, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Krásný příběh z časů minulých a na reálném základě. Opravdu doporučuji.

    Přečíst více
  • ann_reads_books registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Příběh baronky Blanky Battaglia jsem zhltla na posezení a zamilovala jsem si tvorbu Jany Poncarové. Těším se na další její knihy, které mě doma čekají a přijdou na řadu vzápětí. Blanka se měla stát vzornou ženou v domácnosti. Její nezkrotná a dobrodružná povaha ale nakonec zvítězila nad veškerou snahou jejího blízkého okolí a z Blanky se tak stává žena naplno si užívající život. Žena jezdící na kole jako ďábel, i když ženy v její době na kolo jen tak nesedly. Žena, která na tom kole zcestuje kus světa jen s pár drobnostmi v brašně. Žena, která se hluboce zamiluje a pak není schopná si do srdce pustit nikoho dalšího. Žena, která přežije komunismus a nápor na její rodinu a na vše co doposud znala. Dojemný, nadějeplný a zároveň smutný příběh poslední baronky byl úžasný. Někde jsem četla, že knihy Jany Poncarové jsou jako by vám ty příběhy vyprávěla babička. A přesně takový pocit jsem měla při čtení i já. Příběh totiž zahrnoval mnoho detailů, které může vyprávět a vzpomenout jen člověk, který ten příběh skutečně prožil. Proto smekám před autorkou za její spisovatelský um a za její pečlivé pátrání po skutečném životě Blanky, který pak zbeletrizovala a dodala do něj mnoho fiktivních postav, ale přesto zachovala barončina nezlomného ducha. ♥️ Hodnotím 5⭐️/5⭐️ a vrhám se rovnou do Podbrdských žen

    Přečíst více
  • Lenka Kallyova registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Mě ten příběh teda hodně pohltil. Jednak rozumím pocitu, který dává nitru jízda na kole. Teda speciálně, když jede člověk sám. Ale co mě se líbí, je styl autorky a podle mě velmi krásná čeština v knize. Její, byť částečně smyšlený příběh, mě chytl za srdce a nepustil do poslední stránky. Je tam vše láska, nenaplněné touhy, válka, 50 léta, i poetický závěr. Strašně mě bavila linka přátelství, která jí vydržela od dětství s nejlepší kamarádkou. Bylo to takové hladivé čtení.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 349 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora