Kdysi

Autor Morris Gleitzman Interpret Matouš Ruml

Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

První díl vyprávění o životě odvážného židovského chlapce Felixe v okupovaném Polsku za 2. světové války. Příběh o naději v době, která naději nepřála. Věnováno: „Všem dětem, jejichž příběhy nikdy nikdo nevyprávěl.“ Tři roky a osm měsíců žije devítiletý Felix Salinger v odlehlém katolickém sirotčinci v horách, ačkoli není katolického vyznání. Jeho… Přejít na celý popis

Výhodné balíčky ještě výhodnější | Nyní i e-knihy a audioknihy! Výhodné balíčky jsou pro všechny velké čtenáře, co si to umí spočítat! Nyní i na e-knihy a audioknihy! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

První díl vyprávění o životě odvážného židovského chlapce Felixe v okupovaném Polsku za 2. světové války. Příběh o naději v době, která naději nepřála. Věnováno: „Všem dětem, jejichž příběhy nikdy nikdo nevyprávěl.“ Tři roky a osm měsíců žije devítiletý Felix Salinger v odlehlém katolickém sirotčinci v horách, ačkoli není katolického vyznání. Jeho rodiče nejsou mrtví. Přivedli ho k matce Mince, představené jeptišek, aby se měl dobře. A určitě si pro něj brzy přijdou, jak Felix věří, jen co vyřeší potíže, které mají se svým knihkupectvím. Protože židovští knihkupci to mají v Polsku roku 1942 těžké. Jak moc těžké, to Felix pochopí, až když se v sirotčinci objeví muži s podivnými páskami na rukávech a začnou vyhazovat a pálit židovské knihy z místní knihovny. Felix uteče. Cestou zachrání malou Zeldu, jejíž rodina byla zavražděna, a pomalu mu dochází, co mají tihle spalovači knih za lubem. A co to znamená pro něj, Zeldu a všechny ostatní Židy… Spisovatele k napsání příběhu inspiroval osud Janusze Korczaka, polského židovského lékaře a tvůrce knih pro děti, který zasvětil svůj život péči o mladé lidi. Chtěl knihou vzdát této osobnosti hold, protože pro něj je hrdinou.

Sdílet 0

série
Felix a Zelda 1. díl z 5
Další ze série
1. Kdysi
2. Potom
3. Když
4. Brzy
5. Možná
kategorie
Audioknihy » Literatura pro děti a mládež » Knihy pro mládež
Nakladatel
Tympanum
datum vydání
16.06.2021
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
03:47:35

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 21 hodnocení čtenářů

20× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Velmi silný příběh, napsaný na základně pravdivých událostí.

    Přečíst více
  • Knihomol.cz registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Je mi deset let a knihu jsem přečetla jedním dechem. Je to velmi čtivá knížka a není co vytknout. Škoda že to dopadne tak smutně. Ale co se dá dělat. Tato kniha je velmi hezká. Doporučuji přečíst!!!

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Velmi smutný a dojímavý příběh, který mě až skoro rozbrečel, byl velmi zajímavý a napsaný podle pravdivých událostí. Stojí za to jsi ji přečíst.

    Přečíst více
  • Alexandra Richterová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Tato knižka se mi velmi libila. Bylo to smutne a zaroven dobrodružne. Urcite vsem čtenařum dopoucuji.

    Přečíst více
  • Adriana Dosedělová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Velmi dobře sepsaný příběh pro děti. V dávkách je citlivě naporcován příběh chlapce z druhé světové války. No už by byl i čas, aby vydali konečně i třetí, čtvrtý a pátý díl.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 349 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora