Kolo času IV.: Stín se šíří

Autor Robert Jordan Interpret Pavel Soukup

Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Kolo času IV.: Stín se šíří Audiokniha (mp3)

Autor Robert Jordan Interpret Pavel Soukup

Součástí série: Kolo času 4. díl z 14

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Ani s hordou Aielů za zády a magickou čepelí Callandoru v ruce nemá Rand zdaleka vyhráno… Pevnost Tearský Kámen padla, ovčák Rand al’Thor se prohlásil za Draka Znovuzrozeného a nyní musí naplnit proroctví, že ochrání svět před návratem Temného. Mezitím v síních Tar Valonu odhalily Aes Sedai agenty temnoty ve vlastních řadách a ve snaze být o krok… Přejít na celý popis

Zobrazit více variant (+1)

Lynn Painter: Lepší než ve filmu Beznadějná romantička Liz je ochotná udělat cokoliv, aby získala svého vysněného prince na bílém koni. I kdyby to znamenalo spřátelit se s Wesem, klukem ze sousedství, který jí už od dětství dokazuje, že je prvotřídní osinou v zadku.. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Ani s hordou Aielů za zády a magickou čepelí Callandoru v ruce nemá Rand zdaleka vyhráno… Pevnost Tearský Kámen padla, ovčák Rand al’Thor se prohlásil za Draka Znovuzrozeného a nyní musí naplnit proroctví, že ochrání svět před návratem Temného. Mezitím v síních Tar Valonu odhalily Aes Sedai agenty temnoty ve vlastních řadách a ve snaze být o krok před nimi putují Elain, Egwain a Nyneiva do městečka zvaného Tančiko, kde černé adžah po něčem urputně pátrají. Ve víru nejistoty a strachu, rozdmýchaném protichůdnými zájmy Aes Sedai, Aielů, bělokabátníků, Mořského národa, Seančanů a Zaprodanců, se Rand vypraví do tajemného Rhuideanu, města ukrytého v aielské Pustině, které uchovává tajemství určené pouze hrstce vyvolených. A další z ta’veren, zlatooký vlčí druh Perrin, se vydává spolu s milovanou Faile a ogierem Loialem na Cesty, jelikož se proslýchá, že u nich doma v Dvouříčí se to hemží jak krvežíznivými trolloky, tak fanatickými Dětmi světla. Čtvrtý díl oceňované fantasy ságy Kolo času, kterou můžete znát i jako stejnojmenný seriál z produkce Amazonu.

„Další skvělý díl téhle úžasné série.“ – SFBook. „Kolo času vstupuje do svého nejepičtějšího období.“ – Martin Krátký, FantasyPlanet.cz.
„Výtečný svazek jedné z nejdůležitějších fantasy sérií.“ – Fantasy Book Review.
„Pokud si před koupí čtvrtého dílu obří fantasy série Kolo času uděláte drobný průzkum, pravděpodobně zjistíte, že ho všichni považují za ten úplně nejlepší v celé sérii. A právem.“ – Jan Nohovec, Fantasya.cz.
„Drak Znovuzrozený je proroctví lidí z mokřin,“ odtušil Rhuark.

„Pro nás je Tím, kdo přichází s úsvitem.“ „Myslel jsem, že to je to samý. Proč byste jinak chodili do Kamene? Ať shořím, Rhuarku, vy Aielové jste Lid Draka, jak bylo předpovězeno v Dračích proroctvích. Klidně to můžete přiznat, i když to neřeknete nahlas.“ Rhuark si posledních slov nevšímal. „V těch vašich Dračích proroctvích pád Kamene a uchopení Callandoru předpovídají, že se Drak znovu zrodil. V našem proroctví stojí jen, že Kámen musí padnout, než se objeví Ten, kdo přichází s úsvitem, aby nám vrátil bývalou slávu. To by mohl být jeden muž, ale já pochybuji, že by to dokonce i moudré mohly říci s jistotou. Je-li tím mužem Rand, tak je ještě několik věcí, které musí dokázat.“ „A co?“ chtěl vědět Perrin. „Jestli je on tím mužem, tak to pozná a vykoná. Pokud není, bude naše pátrání pokračovat dál.“ – ukázka z knihy.

Sdílet 0

série
Kolo času 4. díl z 14
Další ze série
2. Kolo času II.: Velké hledání
3. Kolo času III.: Drak Znovuzrozený
4. Kolo času IV.: Stín se šíří
5. Kolo času Oheň z nebes
6. Pán chaosu (Defekt)
kategorie
Audioknihy » Beletrie » Sci-fi, Fantasy » Fantasy
Nakladatel
OneHotBook
datum vydání
7.05.2024
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
51:51:07

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Vítek Šimánek registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Jedna z nejlepších fantasy ság vůbec. :)

    Přečíst více
  • David Slezák registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Přečíst čtvrtý díl Kola času mi trvalo daleko déle, než jsem očekával. Oproti předchozím knihám je totiž razantně delší, což je asi i jeden z problémů, který s touto knihou mám. Ne, že by mi vadila délka sama o sobě jako spíše z mého pohledu naprosto nezáživná první cca čtvrtina knihy a spousta různých dějových odboček, které se zatím jeví jako dost slepé (ačkoliv některé budou nejspíš v dalších dílech hrát významné úlohy). Poté, co jsem se prokousal nudnějším začátkem nabraly všechny příběhové linie skvělé obrátky a bavily mě všechny části a každá něčím trochu jiným. Nedokážu ani vybrat, která byla nejlepší. Aielové jsou super, Aes Sedai se špionážní příchutí taky a dokonce jsem v tomhle díle začal mít rád Perrina. Jak už je podle mého u Kola času zvykem závěr byl opět zbytečně přepálený a zrovna tomuto dílu by něco trochu klidnějšího prospělo. Přestože oproti předchozím svazkům Jordan mírně ubral páru, ještě stále to není úplně ono. V takhle dlouhé sérii prostě není potřeba mít bombastické vyvrcholení v každém díle. Celkově strhávám jednu hvězdu za příliš rozsáhlý a relativně nudný úvod a naopak příliš zhuštěný a přepálený závěr Randovy linky. Každopádně velmi kvalitní díl, který mě od série rozhodně neodrazuje.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 699 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora