Selský baroko Audiokniha (Mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Ono se snadno řekne udělat tlustou čáru za minulostí... Většině lidí není jejich původ lhostejný a genealog Pavel Straňanský si na tom založil živnost. Spolu s informacemi o předcích však leckdy vypluje na povrch i špína, o kterou jejich potomci rozhodně nestojí – zato někomu jinému se může náramně hodit do karet. Jeho nová zakázka se týká osudu… Přejít na celý popis

Stephen King: Holly Holly Gibneyová, jedna z nejpodmanivějších a nejvynalézavějších postav Stephena Kinga, se vrací v napínavém románu, aby vyřešila hrůznou pravdu o několikanásobném zmizení v městečku na Středozápadě... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Ono se snadno řekne udělat tlustou čáru za minulostí... Většině lidí není jejich původ lhostejný a genealog Pavel Straňanský si na tom založil živnost. Spolu s informacemi o předcích však leckdy vypluje na povrch i špína, o kterou jejich potomci rozhodně nestojí – zato někomu jinému se může náramně hodit do karet. Jeho nová zakázka se týká osudu jihočeské vesnice, kterou v 50. letech těžce poznamenala násilná kolektivizace. Jak to ve skutečnosti bylo s místní obletovanou krasavicí a se sedláky označenými za tzv. kulaky? Odpovědi, jež při svém takřka detektivním pátrání postupně objevuje, však sahají až do přítomnosti a osamělému hledači pravdy na klidu nepřidají. A do toho mu začne nadbíhat atraktivní Daniela, tolik připomínající jeho bývalou manželku, která Pavla opustila i s jejich malým synem... Druhý román Jiřího Hájíčka, který je sám vnukem jihočeského kulaka, získal v roce 2006 cenu Magnesia Litera za prózu.

Sdílet 0

série
Venkovská trilogie morálního neklidu 1. díl z 3
Další ze série
1. Selský baroko
2. Rybí krev
3. Dešťová hůl
kategorie
Audioknihy » Beletrie » Česká a slovenská beletrie
Knihy » Magnesia Litera
Nakladatel
OneHotBook
datum vydání
15.07.2021
Vazba
Mp3
jazyk
čeština
Délka
05:56:33

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.4 z 5 25 hodnocení čtenářů

13× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • Anonym registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    čtivá kniha, neoblíbenější kniha autora

    Přečíst více
  • evapopelka@seznam.cz Popelková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Už dlouho se mi nestalo, že by mě kniha takto vtáhla. Není to žádná strhující detektivka a přece mi při čtení běhal mráz po zádech....historie, kterou odkrývá hlavní hrdina knihy je nedávná, pro mnohé bolestivá a trýznivá a je dobře, že o ní spisovatel píše a připomíná ji čtenářům. Hájíčkův styl je lehký, píše jednoduchým jazykem "jakoby-nic" o těžkých věcech. Postavy jsou z masa a kostí a vše plyne naprosto uvěřitelně a ze života. Opravdu skvělá kniha 100% si zasluhující ocenění Magnesia litera!

    Přečíst více
  • Blanka Mlejnkova registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    velmi čtivé

    Přečíst více
  • Eva Šamánková registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Styl Jiřího Hájíčka se mi velmi líbí. Kniha je zajímavá a poučná, ale přiznávám, že v té změti jmen sedláků jsem se nějakou dobu trochu ztrácela. Samotný konec je hodně překvapující, v průběhu čtení mě něco takového ani jednou nenapadlo.

    Přečíst více
  • Tereza Jeřábková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Jiří Hájíček píše o prostých tématech, která přitom zaujmou a nadchnou. Autor zabíhá i do mezilidských vztahů. Perfektní dílo.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 279 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora