Slavnosti sněženek

Autor Bohumil Hrabal Interpret Pavel Soukup

Audiokniha (Mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Povídkový soubor z pera jednoho z nejosobitějších českých spisovatelů, který se stal předlohou pro stejnojmenný kultovní film Jiřího Menzela z roku 1983. Soubor Slavnosti sněženek obsahuje šestnáct povídek (Polomy v lese, Hostinec u Bernarda, Pan Metek, Na zahrádce, Králíčci v křídle, Čekání na chleba, Maminčiny oči, Jeden Dětský den, Mazánkův… Přejít na celý popis

Stephen King: Holly Holly Gibneyová, jedna z nejpodmanivějších a nejvynalézavějších postav Stephena Kinga, se vrací v napínavém románu, aby vyřešila hrůznou pravdu o několikanásobném zmizení v městečku na Středozápadě... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Povídkový soubor z pera jednoho z nejosobitějších českých spisovatelů, který se stal předlohou pro stejnojmenný kultovní film Jiřího Menzela z roku 1983. Soubor Slavnosti sněženek obsahuje šestnáct povídek (Polomy v lese, Hostinec u Bernarda, Pan Metek, Na zahrádce, Králíčci v křídle, Čekání na chleba, Maminčiny oči, Jeden Dětský den, Mazánkův zázrak, Pan Kakra, Slavnosti sněženek, Přátelé, Leli, Lucinka a Pavlína, Hostina a Pan Iontek) a poprvé vyšel v roce 1978. Autor nás zavádí do půvabné polabské krajiny kolem chatové osady v Kersku, kde od poloviny šedesátých let trávil svůj volný čas. Většina literárních postav má svůj reálný předobraz v lidech z autorova prostředí a máme tak jedinečnou možnost seznámit se s jejich zvláštními zálibami i osudy. V textu se snoubí poetično s realistickým popisem, stylizovaná nadsázka s humornou drobnokresbou, události veselé s událostmi smutnými. Ve skvělém podání Pavla Soukupa poznáme například podivínského tuláka se zlatým srdcem a láskou ke starým filmům panem Karkou, sběratele nesmyslných kuriozit pana Metka, nebo znovu prožijeme legendární příběh sporu dvou mysliveckých jednot nad zastřeleným kancem.

Sdílet 0

Nakladatel
Tympanum
datum vydání
29.03.2021
Vazba
Mp3
jazyk
čeština
Délka
09:20:07

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.1 z 5 14 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Kristýna Černocká registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Velice vtipná knížka z vesnického světa. I film se mi moc líbil. Hlášky, které nejdou jen tak zapomenout.

    Přečíst více
  • Petra registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Nádherná česká komedie z vesnice. Filmové zpracování naprosto dokonalé. Vše vystihnuto do poslední tečky, aby to působilo věrohodně.

    Přečíst více
  • Aneta S. registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Super příběh. Hrabalovy knihy jsou velmi dobré.

    Přečíst více
  • Tereza Bláhová registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Pro někoho může být složitější se knihou prokousat, ale jinak je to krásná knížka, kde některé povídky rozesměj a jiné jsou velmi smutné.

    Přečíst více
  • Martina B. registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Klasická Hrabalova povídka, u které člověk nepromarni cas. Fajn oddechovka.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 299 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora