Návrat z nicoty E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Deset let žil ve vegetativním stavu a jen on sám věděl, že je při plném vědomí. Nyní vypráví svůj neuvěřitelný, úžasný a zároveň otřesný příběh, který se stal světovým bestsellerem. V lednu roku 1988 se jihoafrický školák Martin Pistorius vrátil domů z vyučování a stěžoval si na bolest v krku. Nikdy potom se už do školy… Přejít na celý popis

Sběratelský balíček Darcy Coates za zvýhodněnou cenu! Balíček prvních tří knih ze série Strašidelné domy nyní za zvýhodněnou cenu 1199 Kč! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Deset let žil ve vegetativním stavu a jen on sám věděl, že je při plném vědomí. Nyní vypráví svůj neuvěřitelný, úžasný a zároveň otřesný příběh, který se stal světovým bestsellerem.

V lednu roku 1988 se jihoafrický školák Martin Pistorius vrátil domů z vyučování a stěžoval si na bolest v krku. Nikdy potom se už do školy nevrátil. Během roku dosud naprosto zdravý chlapec degeneroval – kompletně ochrnul, přestal komunikovat i vnímat. Do čtrnáctých narozenin z něj byla jen prázdná schránka.

Nepředstavitelných deset let poté strávil při plném vědomý, ale uvězněný v těle, které mu znemožňovalo dát cokoli najevo. Chápal a prožíval všechno, co se kolem něj a s ním dělo, jenže byl úplně bezmocný, pokud šlo o komunikaci.

Návrat z nicoty je příběh, který napsal sám Martin poté, kdy se s pomocí moderních komunikačních metod vrátil zpět do života. S naprostou upřímností a otevřeností líčí vše, co prožíval jako jasně myslící bytost, o níž se ostatní domnívali, že jen přežívá ve vegetativním stadiu. Od perverzního a krutého chování některých takzvaných pečovatelů, hřešících na jeho bezmocnost, přes obětavost a soucit dalších až po nezdolné odhodlání těch, kteří věřili, že v jeho pohledu vidí záblesky inteligence.

Sdílet 0

Nakladatel
PRÁH
jazyk
čeština
Počet stran
312
datum vydání
1.01.2016

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 8 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel

    Martin Pistorius je hrdina. Musím obdivovat jeho snahu a vytrvalost. Po přečtení této knížky si uvědomíte, jak je zdraví důležité.

    Kniha, PRÁH, 2016, 9788072526475

  • 5 z 5 hvězdiček Lathenie registrovaný uživatel

    Takové peklo si člověk nedovede ani představit. Kniha stojí za přečtení, ale někdy není snadné ji číst přes slzy v očích a zadržený dech.

    Kniha, PRÁH, 2016, 9788072526475

  • 5 z 5 hvězdiček Michaela registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha je velmi zajímavá, hodně upřímná, uvědomila jsem si spoustu věcí, které jsem nikdy neřešila a nad kterými jsem ani nepřemýšlela. Doporučuji přečíst.

    E-kniha, PRÁH, 2016,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 199 Kč Nápověda