Ticho Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Mlčení přináší smrt… V Reykjavíku je z kočárku uneseno spící nemluvně a na jeho místě leží cizí mrtvé dítě. I to ale záhy zmizí… O jedenáct let později objeví detektiv Huldar se svou nadřízenou Erlou v kufru odstaveného auta rozřezané ženské tělo bez hlavy. Vyšetřovací tým, ke kterému už i oficiálně patří dětská psycholožka Freyja, rázem čelí… Přejít na celý popis

Sběratelský balíček Darcy Coates za zvýhodněnou cenu! Balíček prvních tří knih ze série Strašidelné domy nyní za zvýhodněnou cenu 1199 Kč! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Mlčení přináší smrt… V Reykjavíku je z kočárku uneseno spící nemluvně a na jeho místě leží cizí mrtvé dítě. I to ale záhy zmizí… O jedenáct let později objeví detektiv Huldar se svou nadřízenou Erlou v kufru odstaveného auta rozřezané ženské tělo bez hlavy. Vyšetřovací tým, ke kterému už i oficiálně patří dětská psycholožka Freyja, rázem čelí jednomu z nejtěžších případů v historii oddělení. Pátrání mu však ztěžuje těhotenství velitelky Erly, jež s mizernou náladou dnem i nocí na podřízené tlačí, aby vraždu vyřešili ještě dřív, než začne rodit. Mezi Freyjou a Huldarem to dosud jiskří, nicméně mají dohodu, že soukromí do práce tahat nebudou. Vyhrocené vztahy nezklidní ani podivné obvinění Freyji z porušení policejního protokolu, jehož si sama není vědoma. Snaha tělo mrtvé identifikovat zavede kriminalisty k sérii zločinů spojující tři různé rodiny. Jenže jak zjistit víc, když zlo obklopuje neprostupná bariéra mlčení?

Mrazivé Ticho – šestý a závěrečný díl série s detektivem Huldarem a psycholožkou Freyjou – se s protagonisty loučí ve velkém stylu. Autorka, jejíž knihy se prodávají v milionových nákladech po celém světě, jím suverénně obhájila korunu královny islandské krimi.

„Nikdo vám tak obratně nezvýší tlak a nezrychlí tep jako královna severské noir Yrsa.“ – Barry Forshaw, The Financial Times.

„Neodolatelný kriminální román, který vám zůstane ještě dlouho v hlavě.“ – Dimitris Passas, Tap the Line.

„Rozhodl se vzít Míu dovnitř, i když se určitě probudí, až s ní pohne. Jemně odhrnul peřinku a doufal, že ji dokáže přenést dovnitř, aniž by ji vzbudil. Chvíli mu trvalo, než pochopil, co vidí. Dítě mělo šedivý obličejík, popraskané rty a dokořán otevřené suché a nevidoucí oči. Bylo mrtvé. To mrtvé dítě ale nebyla Mía.“ – ukázka z textu.

Sdílet 0

Nakladatel
OneHotBook
datum vydání
23.04.2024
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
13:47:11
  • Zdeněk Gothard Zdeněk Gothard

    V knize Ticho, a stejně tak v ostatních Yrsiných knihách, se setkáte s velice podrobnou a propracovanou analytickou prací detektivů. Pozornost je zaměřena na hledání stop, důkazů a s jejich následným nakládáním. To znamená, že analýza DNA krve není provedena za hodinu, jak je to ukazováno v některých amerických seriálech. Yrsino zobrazení kompletní detektivní práce beze zkratek si vždy náramně užiji.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 8 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Pavel Holakovský registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Již několikátá kniha od autorky,kdy je člověk vtažen do děje a nejde knihu odložit.Vše umocněno tím,že jsem na Islandu byl .

    E-kniha, Metafora, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Šimečková registrovaný uživatel

    Škoda, že nejde dát i víc hvězdiček než 5. Poslední díl série a asi jeden z nejlepších, prostě bravurní konec. Nádherně zamotaný případ. Jediné, nad čím je možné kroutit hlavou, tak je chování osob příběhů, to jak se nedovedou jinými způsoby vyrovnávat s životními kotrmelci, oceňuji i dokonalý popis toho, jak dnes lidé nezvládají ani osobní či partnerské vztahy (viz Huldar a Freya), jak některé dnešní ženy kvůli mateřství jdou až na dřeň a jak lpí na vedoucí pozici (viz Erla). I tato kniha ukazuje, že kdo na to má, tak dovede dobře obejít zákony. Kniha ukazuje i pochybení policistů (chybná identifikace zemřelé, to, že jim nedošlo, jak se hledaný člověk může bez problémů a digitálního otisku dostat do svého zaměstnání, že když najdou očividnou souvislost, tak s ní dále nepracují a další věci). Yrsa umí napsat poutavý příběh. Určitě doporučuji obě série - právnička Tóra byla hodně zábavná a její líná sekretářka byla na zabití, u Freyi zase baví popis soužití s hadem a děsivou malou Sagou.

    Kniha, Grada, 2022, 9788076250826

  • 5 z 5 hvězdiček Petra Procházková registrovaný uživatel

    Velkolepý závěr knižní řady. Přišlo mi, že v každém díle jsou propletené osudy více postav z příběhu a v posledním díle bylo těch postav tolik, že to bylo chvílemi až matoucí (pro mě), ale přitom tak geniálně promyšlené a nakonec to dávalo naprostý smysl. Škoda, že řada nepokračuje, Huldara jsem si oblíbila, zajímalo by mě, jak to s ním a s Freyou bude pokračovat, co další postavy... Za mě skvělá knížka.

    Kniha, Grada, 2022, 9788076250826

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 429 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora