Vlaštovky z Černobylu

Autor Morgan Audic

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

279 Kč s DPH
Běžně 359 Kč Nápověda Jsme transparentní

Zvrácený způsob zavraždění jistého Leonida Sokolova, jehož mrtvola je vyvěšena jako prapor na fasádě vysoké budovy, upoutá čtenářovu pozornost v samém úvodu románu. Okamžitě je vtažen do napínavého pátrání po vrahovi, jenž jako podpis zanechává na místě činu vycpanou vlaštovku. Bez pilulky jódu i nezbytné dekontaminace se ocitá přímo na místě… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Zvrácený způsob zavraždění jistého Leonida Sokolova, jehož mrtvola je vyvěšena jako prapor na fasádě vysoké budovy, upoutá čtenářovu pozornost v samém úvodu románu. Okamžitě je vtažen do napínavého pátrání po vrahovi, jenž jako podpis zanechává na místě činu vycpanou vlaštovku. Bez pilulky jódu i nezbytné dekontaminace se ocitá přímo na místě havárie z roku 1986, v Černobylu. Ještě je tu ve vzduchu cítit hrozba neviditelného, vzpomínka na apokalypsu a úsek našich dějin, na jehož půdu tento literární žánr dosud nevstoupil.

Audic ve svém druhém detektivním románu mistrně vystavěl poutavý příběh, který se odehrává v dnešní době, ale ohlíží se do třicet let vzdálené minulosti. Kapitán Josef Melnyk za ukrajinskou policii a ruský míšenec Rybalko jako soukromý detektiv paralelně vyšetřují zločin v městě Pripjať, někdejší výkladní skříni Sovětského svazu. Právě éra komunismu je v příběhu stále pevně prorostlá do současné Ukrajiny, poznamenané geopolitickými konflikty, hospodářskou krizí a společenským i národním přerodem.

Sdílet 0

Nakladatel
Vendeta
jazyk
čeština
Počet stran
424
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 44 hodnocení čtenářů

28× 5 hvězdiček 10× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Tereza Pudivítrová registrovaný uživatel

    Strhující thriller z mrazivého prostředí. Měla jsem husí kůži ze samotného prostředí. Nebyla chvíle, kdy bych se nudila. Příběh byl poutavý a velmi dobře vymyšlený. Rozhodně doporučuji.

    Kniha, Vendeta, 2023, 9788027711437

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Zápalková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Naprosté wau! Kniha je úchvatná, děj je vyborný. Postavy a místa činu skvělé. Mrazilo mně, a už jen z toho, že spousta věci je opravdu složena mi běhá mráz po zadech ještě doteď.

    E-kniha, Vendeta, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Simona Kobylková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Za mě naprosto skvělá kniha, která se perfektně čte. Velmi zajímavý, ale smýšlený příběh. Neobjevuje se v knize spousta jmen, takže se člověk v ní jednoduše orientu. KNIHA JE PRO ME TOP.

    Kniha, Vendeta, 2023, 9788027711437

  • 5 z 5 hvězdiček Jana registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Za dva dny jsem ji přečetla super doporučuji ❣️

    Kniha, Vendeta, 2023, 9788027711437

  • 5 z 5 hvězdiček FK registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvěle vystavěný příběh, realisticky vykreslené postavy a poměry zkorumpovaného Ruska a Ukrajiny a k tomu postapokalyptické prostředí oblasti v okolí Černobylu. Výborné čtení

    E-kniha, Vendeta, 2023,

  • 1 z 5 hvězdiček Kateřina Vršanská registrovaný uživatel

    Tak špatnou knížku jsem roky nečetla. Když pominu místo činu - Černobyl, kde jsem strávila skoro čtyři roky života, a díky tomu ty nesmysly co v knížce jsou vidím, řekla bych to takto: Už děti na základní škole se učí, že když se píše dlouhý text, je potřeba si udělat 1) osnovu, aby se člověk neztrácel v čase a prostoru a 2) charakteristiku postav. Kdyby to autor udělal, nenasekal by v knize tolik chyb! Další věcí je, že když člověk ze západu nezná nic o lidech z východu, má pak v knize spoustu trapných a ničím nepodložených klišé. Navíc, úplatky v rublech? To jako vážně? Když už, tak v dolarech. Příběh je lehce předvídatelný a tak je lehké do stránky 100 pochopit motiv vražd a tím pádem odhalit vraha. Tuto knihu nedoporučuji nikomu. Lepší si přečíst jízdní řád nebo starý telefonní seznam.

    Kniha, Vendeta, 2023, 9788027711437

  • 5 z 5 hvězdiček Nikuš Uživatel aplikace KDčko

    Super krimi. Hlavně mě zaujal popis Černobylu.

    E-kniha, Vendeta, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček J@ registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Proste super. Jednak musim uznat ze autor celkem verohodne vystihl dobove realie, a dusi postsovetskeho cloveka. Zaujalo me i vyliceni soucasneho geopolitickeho "problemu" (mam-li kulantne nazvat valku mezi Ukrajinou a Ruskem, pohledem obycejneho cloveka. Kniha se cte vyborne a je velky problem se od ni odtrhnout. V jedne casti jsem mel pocit ze to zacina byt celkem jasne, tak jasne, ze to uz brzy snad zacne byt i nudne a v ten moment se to cele zvrtlo, pribeh dostal naprosto necekane zvrat a pribeh zacne ubihat strhujicim zpusobem do sveho finale. Byl jsem uchvacen. Od knihy jsem toho mnoho neocekaval, koupil jsem ji v akci a proto jsem byl velmi mile prekvapen. Proste super, tohle byste si nemeli nechat ujit.

    Kniha, Vendeta, 2023, 9788027711437

  • 4 z 5 hvězdiček Stefani Uživatel aplikace KDčko

    Super zamotaný příběh vyšetřování vraždy. Sama bych po knížce nesáhla ale byla jsem mile překvapená

    E-kniha, Vendeta, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček F.H. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Přečteno jedním dechem (5 hvězdiček) je téměř přesné - přečteno za jeden den. Skvělý thriller ze zajímavého prostředí.

    Kniha, Vendeta, 2023, 9788027711437

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 49 Kč Nápověda