Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 21 hodnocení čtenářů

21× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Markéta Šimková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Kniha se četla jedním dechem. Moc se těším na další díl. Jen na straně 111 je chyba. Eliška Rejcka nebyla manželkou Václava III. , ale Václava II.

    Přečíst více
  • Jana Šimečková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Krásné čtení. Stejně jako Přemyslovská epopej by tato kniha měla být zařazena jako učebnice dějepisu - opravdu z ní pochopíte, proč Jan Lucemburský české země (tedy spíše některé šlechtice a svou manželku) fakt nemusel a proč byl raději v cizině. Eliška Přemyslovna je tu popsána jako hrdá nositelka přemyslovské krve, ale také jako schopná intrikánka a nenávistná žena (zejména vůči Elišce Rejčce). Kniha ukazuje i srážku kulturních zvyků, to, že slovo panovníků moc neznamenalo (NIccholo Machiavelli tady měl hodně příkladů, které by mohl použít do své knihy Vladař) a stejně tak, do jakých potíží byl vržen křesťanský svět, když měl dva papeže.

    Přečíst více
  • Blanka Budová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Úžasná

    Přečíst více
  • Květa Kubíková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Čtu poslední dobou málo, ale tuhle knížku jsem přečetla asi za 10 dnů a už čtu druhý díl. A těším se až vyjdou zbylé dva. Příjemnou formou jsem si osvěžila historické skutečnosti, více porozuměla vztahu Jana L. a Elišky Přemyslovny. A románová fabulace historie dělá knihu velmi čtivou a pomáhá k zapamatování reálií.

    Přečíst více
  • Iva Mašková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Knížka je super.

    Přečíst více