Kluk na větvi je novodobým Mauglím

Kluk na větvi je novodobým Mauglím - titulní obrázek

Novodobého Mauglího, jak se Klukovi na větvi také říká, čtenáři najdou v dětské sekci. Tím se ale dospěláci vůbec nemusí nechat odradit. Knihu si totiž užijí i oni!

Dětská kniha, která pobaví i dospělé

Příběh chlapce, který ztratil rodinu a utekl z dětského domova, aby žil na vlastní pěst, osloví každého bez rozdílu věku. Johan se o sebe dokáže skvěle postarat úplně sám, vybudoval si v koruně stromů svůj vlastní příbytek a setkává se se zvířecími kamarády. Co v lese nenajde, to si obstará na nedaleké skládce.

Kluk na větvi Kluk na větvi

Danny Wattin

239 s DPH

Nedostupné

Jednoho dne ho však právě na ní najdou tři obrovští, zlostní a suroví kluci, kteří ho dostanou do tísnivé situace. Při úprku narazí na svou jedinou a poslední naději, jak se vyhnout výprasku – velký, polorozpadlý dům s velmi zvláštním obyvatelem.

Šikana a boj za spravedlnost

Kluk na větvi je velice čtivá a krátká kniha. Z epilogu se dozvíme, že ji autor sepsal s pomocí dvaadvaceti žáků 2. třídy v rámci svého projektu ve školách. O to víc je příběh nápaditý, neboť na něm pracovaly stejně staré děti, jako je hlavní hrdina sám. Kluk na větvi je nabitý akcí, dějovými zvraty a napěchovaný tajemstvími. Čtenáře jistě pobaví zvláštní, ale humorná povaha pana Molvidssona, který v příběhu potká i velkou lásku, a také břitký jazyk dětí z místní školy.

,,Taková příjemná paní," pokračoval. ,,Roztomilá, k nakousnutí. Asi jsem se zamiloval. Mám takový divný pocit v žaludku. Buď je to láska, nebo mám žaludeční katar." (úryvek z knihy)

V knize se setkáme především s tématem šikany a různých potíží, se kterými se děti setkávají, jako je začleňování do kolektivu, nápravy špatných rozhodnutí, boje za spravedlnost a navazování přátelství. Kluk na větvi se mi velice líbil, hodnotím ho sto procenty, neboť si je právem zaslouží. I co se překladu a korekce týče, rovněž tleskám zvolenému designu. Nejvíce si ale cením opravdu milého a vtipného obsahu, který mě příjemně překvapil. Titul doporučuji jak dětem, tak určitě i dospělým. Zabaví se obě dvě skupiny a ani jedna nebude litovat.

Mohlo by vás zajímat

Kluk na větvi - Danny Wattin Nedostupné

1.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Tak trochu jiný moderní Mauglí… Vtipný a lehce potrhlý příběh ve stylu Astrid Lindgrenové a Roalda Dahla o sirotkovi Johanovi, který se...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet Sdílet

Nejnovější články