Příprava rohovky pro transplantaci E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

V monografii autorka seznamuje čtenáře se základními údaji o vlastnostech a funkci rohovky, uvádí historické milníky přípravy rohovky pro transplantaci, zabývá se legislativou tkáňového bankovnictví i českými specifiky. Podrobně popisuje výběr tkáně pro transplantaci, její přípravu, mikroskopické hodnocení i uchování v hypotermických… Přejít na celý popis

Nálož Young Adult literatury | Každá za 199 Kč Ať už je vám -náct nebo patříte mezi zkušenější čtenáře, Young Adult čtení za 199 Kč potěší knihomoly nehledě na věk. Více informací

Popis

V monografii autorka seznamuje čtenáře se základními údaji o vlastnostech a funkci rohovky, uvádí historické milníky přípravy rohovky pro transplantaci, zabývá se legislativou tkáňového bankovnictví i českými specifiky. Podrobně popisuje výběr tkáně pro transplantaci, její přípravu, mikroskopické hodnocení i uchování v hypotermických podmínkách a v tkáňových kulturách.

Monografie je doplněna rozsáhlou obrazovou dokumentací, součástí je atlas 122 fotografií ze světelné mikroskopie rohovky, který čtenář může využít jako příručku pro posuzování tkáně k transplantaci. Zahrnuje fotografie jednotlivých vrstev zdravé rohovky, fotografie rohovek hodnocených pro transplantační účely, rohovek před a po uchování v tkáňových kulturách i fotografie patologických explantátů rohovky.

Monografie shrnuje současné poznatky v oblasti očního bankovnictví a ukazuje možnosti dalšího vývoje oboru do budoucnosti. Práce může být zajímavá jak pro studenty medicíny se zájmem o oftalmologii, tak pro postgraduální studenty, ale především pro všechny, kteří se chtějí věnovat ať již klinicky, nebo výzkumně transplantaci rohovky.

Sdílet

Nakladatel
Karolinum
jazyk
čeština
Počet stran
169
datum vydání
1.01.2014

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 160 Kč Nápověda