• Hana Wielgusová Hana Wielgusová

    Jsem nadšená! Exotický ostrov, moře, slunce, už to samo o sobě je úžasné! A je-li toto prostředí ještě okořeněné prudce gradujícím napětím, nepochopitelnými záhadami, vynikajícím námětem (trosečníci), a v neposlední řadě i pečlivě propracovanou psychologií postav, nemůže vám vyjít nic jiného než perfektní čtení.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 62 hodnocení čtenářů

39× 5 hvězdiček 13× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • Eva Urbanová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Sedím a koukám. Vstřebávám. Cítím, přemýšlím, prožívám. Tohle nebyla lehká četba. Nechtěla bych z toho prožít ani jeden jediný den. Přesto… číst jsem to musela. Pěkně hltat stránku za stránkou. Prožívat jejich osudy, život, praní se s osudem. Kniha se opravdu povedla. Moc se mi líbila. Celou dobu se střídalo vyprávění dvou sester. Lori – tenkrát, Erin – dnes. Sestry, které byly spolu, „společně“ zvládaly svůj život, který je předčasně připravil o oba rodiče. A přesto se stane, že je osud rozdělí. Prostředí ostrova je nádherně popsané, pocity při havarování, chování jednotlivých postav. Opravdu čtenářská lahůdka. Vlastně jsem je chápala téměř všechny. Všichni měli jen touhu přežít!!! A co se vlastně všechno stalo? To už neprozradím. Z anotace jsem si představovala trochu něco jiného, ale po chvíli mi to bylo jedno, protože kniha vtáhne do děje a je to parádní jízda. Postavy jsem si oblíbila vlastně jen ty sestry. A miminko Sonnyho. Jinak jsem z každého měla divný pocit. Nevěděla jsem, co si mám myslet. Po tomhle zážitku s knihou nevím, zda si budu objednávat dovolenou. Skvělý thriller. Konec mne hodně překvapil, skoro bych si přála jiný. A určitě bych si přála pokračování. Velmi čtivá kniha.

    Přečíst více
  • fejky_y registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt Hodnoceno z aplikace

    Tento příběh byl velice čtivý. Četla jsem ho jen dva dny. Prostě čtete, čtete a nejde to zastavit, protože potřebujete vědět jak je to dál, jak to dopadne a co se teda na tom ostrově stalo. Pak přišel konec a já si říkala, no jinak to dopadnout asi ani nemohlo, po tak dlouhé době a pak přišel ještě zvrat a mě už to přišlo překombinované a zcela neuvěřitelné. Hodně věcí co se tam staly, byly vyloženě blbosti a takhle by se stát prostě nemohly. Postava miminka za mě byla v příběhu navíc a zbytečná a šíleně mě to otravovalo. No na konci se dozvíme, jak důležitá byla. Vím, že dost lidí je i citlivý na příběh s dětmi, ale vzhledem k tomu, že ví že spisovatelé většinou nechávají děti žít, jsem díky tomu věděla trošku jak to dopadne. No příběh byl tedy velice čtivý, celkem fajn (kdyby to bylo bez mimča), ale konec to podle mě zkazil. Nemuselo by to dopadnout jinak, klidně i stejně, ale kdyby se to stalo jinak. Tomuhle prostě já nemůžu uvěřit. I tak se ale těším na další autorčiny knihy. Ještě se chystám na knihu Modrá, Pozvala mě dál a Rozlučka na ostrově. 3,5*

    Přečíst více
  • Dominika Dvorožňák registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Na tenhle thriller jsem si brousila zuby už docela dlouho. Ráda sleduji dokumenty o leteckých katastrofách a filmy o ztroskotání na ostrově, takže když jsem narazila na tuhle knihu, která mi toto slibovala v jednom z mých nejoblíbenějších žánrů, byla jsem rozhodnutá, že si ji prostě musím přečíst. Sledujeme dvě dějové linky, přítomnost, kterou vypráví Erin - sestra, která do letadla nikdy nenastoupila a svým způsobem si to ani nikdy neodpustila a minulost, do které nás pouští Lori - sestra, která do letadla bohužel nastoupila a zkouší přežít. Ke všem postavám, které se v příběhu nachází, jsem si vytvořila nějaký vztah, což mě překvapilo, protože to u thrillerů obvykle takhle nemám (u thrillerů se o to většinou autoři ani nesnaží). Fandila jsem Lori, doufala, že pro ni vše dopadne dobře a zároveň jsem fandila Erin, aby si spojila dohromady všechna možná vodítka. Kniha je velmi napínavá - čtete dál a dál, protože se prostě potřebujete dozvědět, co se tam stalo. Co to vlastně vše způsobilo a jak to nakonec dopadne? Tohle napětí je prostě pro thriller klíčové, aby vás to donutilo otáčet jednu stránku za druhou. Knihu jsem přečetla v podstatě na dva dechy. Abych to shrnula, četlo se to skvěle, mělo to vše, co od thrilleru očekávám. Jo a ty barevné popisy ostrova? Na okamžik jsem se přistihla, že přemýšlím, že bych tam chtěla ztroskotat taky. Doporučuji všem milovníkům thrillerů.

    Přečíst více
  • Monika Tvarůžková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Trosečníci - Lucy Clarke ⭐️5 Lori je po rozvodu na to zle. Žije se svou sestrou Erin. Lori narazí při prohledáváni internetu na dovolenou na ostrově u Fidži na kterou se vypraví se svou sestrou. Během čekání na přestup do letadla se pohadají a každá se vyda svým směrem. Lori nastupuje sama do letadla a Erin zůstává sama v hotelu i letiště. Letadlo se krátce po startu dostane do problémů a letadlo se zřítí. Ale mají smůlu nikdo o tom neví, letadlo jakoby zmizelo. Lori se ocitá na opištěným ostrově. Erin stále žije v naději že najde svou sestru. Vypátrá Erin co se stalo? Žije Lori? Úžasná kniha, plná napétí a zvratů. Velmi doporučuji

    Přečíst více
  • Alena Niklová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Knížka mě nadchla od prvních stránek. Velmi dobře se četla a děj krásně ubíhal. I ve špatných událostech se dá prožít něco krásného a může změnit život. Určitě doporučuji.

    Přečíst více
  • Zuzana Bártová registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Po precteni vsech kladnych recenzi jsem se na knihu moc tesila,ale prislo misto toho zklamani, do knihy jsem se nemohla vubec zacit, dej mi prisel o nicem, jako kdyz slapete vodu porad se dej neposunuje dopredu. Ale zaverem nemuzu odeprit autorce prekvapivy zaver a rozuzleni knihy.

    Přečíst více
  • Lucie Urbanová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Tohle byla tedy super skvělá kniha. Čtivá a napínavá do posledního konce. Rozhodně palec nahoru!

    Přečíst více
  • Lenka Kuželková registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Čtivé a napínavé, přečetla jsem za den, nemohla jsem se odtrhnout, i když tam bylo pár nelogických míst. Nechce se mi věřit, že by mobilní telefon bez nabíjení vydržel cca 14 dní, nebo i více. A že by si vzali jen část peněz, která by na ostrově stejně nikomu nebyla k užitku? I ten vztah mezi sestrami nakonec vyzněl divně. Do páté hvězdičky mi tam přece jen něco chybělo.

    Přečíst více
  • Sandra Vavřičková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Tak tahle kniha byla za mě pořádná jízda! Kniha vypráví příběh dvou sester, které spolu měli odletět na dovolenou. Nakonec ale odletí jen jedna z nich a pro tu se let stane osudným. Letadlo se zřítí. A to přímo na opuštěný ostrov, kde teprve začíná boj o přežití! Mezitím si druhá sestra stále klade otázku, co se stalo a neustále si vše vyčítá. K průlomu ve vyšetřování dojde až dva roky po nehodě a Erin se znovu pustí do vyšetřování záhady zmizelého letadla. Přitom se v knize celou dobu střídají pohledy obou sester, jedna dějová linka je z přítomnosti, druhá z minulosti. Kniha mě vážně bavila, přišla mi zajímavá a se super tématem. Navíc se bojím létat, takže skoro jako bych četla o jedné ze svých nejhorších nočních můr Za mě velké doporučení a k tomu rovnou 4,5⭐️ Zároveň pokud jste od autorky ještě nic nečetli, můžu vám doporučit i knihu Modrá, nebo Pozvala mě dál.

    Přečíst více
  • Gabriela S. registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Lori a Erin...sestry, které si naplánují společnou dovolenou, ale odletí jen jedna z nich. Letadlo se zřítí a Lori se ocitne na opuštěném pidi ostrově, spolu se čtyřmi pasažéry a jedním miminkem. Začíná boj o přežití, postupně se projevuje charakter každého trosečníka na ostrově, kde chtějí všichni přežít a zoufale se vrátit domů. Po dvou letech se odkryje záhadné tajemství, které Erin odhalí, právě při hledání své sestry Lori. Každý z přeživších pasažérů skrývá svá tajemství a o to je příběh napínavější. Úplně mě to pohltilo, bylo to napínavé, čtivé. Kapitoly krátké a střídá se vyprávění z pohledu obou sester, každá z jiné časové osy. Nenechá vás to a budete chtít číst dál a dál a zjistit jak to celé dopadne...a dopadne to zvláštně, ale to už si přečtěte sami, protože Trosečníci stojí opravdu za přečtení. Je to šokující, tajemné a hodně napínavé!!!

    Přečíst více
  • Vendula Slezáková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Perfektní kniha! Můžu jedině doporučit. Každou chvilku nějaký zvrat, konec bych si představovala trošku jiný, ale i tak za mě kniha nebyla žádné zklamání. V knize je i perfektně popsáno prostředí ostrova, člověk si přijde jako na dovolené, ale zrovna na takové by chtěl být asi málo kdo. Velice doporučuji.

    Přečíst více
  • Gabriela registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Za mě Lucy Clarke píše jedny z nejlepších psychothrillerů současnosti. Má neuvěřitelně dobře propracované psychologie postav a ze situací v jejích knihách prostě běhá mráz po zádech. V Trosečnících tomu není jinak a začátek anotace..."Přáli byste si tam být? Dobře si to rozmyslete"...je naprosto přesně vystihující. To byste fakt nechtěli! Super počtení!

    Přečíst více
  • Viktor Potucek registrovaný uživatel 2 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Sorry, ale... výlevy citů a sáhodlouhé popisy pocitů jsem brzy začal přeskakovat - pro názornost např. cítím, jak divně se tvářím, šklebím se, obnažuji zuby, vraštím obočí, mám rýhu na skráních, hroutím se. A tak podobně :) Zkrátka kniha od ženy pro ženy, více bych to raději nekomentoval..

    Přečíst více
  • Tereza Kreuzmanová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Tak tohle byla naprosto boží kniha. Rozhodně doporučuji přečíst. Krásně se četla, děj napínavý od samého začátku a krátké kapitoly, které nutí číst dál a dál. Nemám tomu co vytknout.

    Přečíst více
  • Barbora Brunclíková registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček

    Dvě sestry se rozdělí po hádce před odletem na ostrov na Fidži. Do letadla nastoupí jen jedna. To vzápětí zmizí. Celkem slušný thriller, který by si možná zasloužil maličko větší péči, především tedy v závěru. Nervydrásající je především příběh nejmladšího “trosečníka”. Dávám 3,5 hvězdičky, ale to tady nejde ;).

    Přečíst více
  • Elena Hoffmanová registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Rozjezd v knížce mi přišel pomalí, občas jsem knihu chtěla odložit. Když jsem se přes to přečetla, pak to začínalo být zajímavý teprve. Moc hezky se zde protíná přítomnost a minulost, kdy postupně všechno zapadá do sebe.

    Přečíst více
  • Miroslava Kolářová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    🏝️🏝️Krásný středeční podvečer. Tak přicházím s další recenzí na opravdu super knihu, kterou jsem si v rámci štafety od # Jana Šamšová mohla přečíst. A je to thriller : 🏝️TROSECNICI 🏝️🏝️🏝️ autor :Lucy Clarke 374 stran 🏝️Jak ráda bych navštívila nějaký krásný ostrov a prožila romantickou nebo hodně odpočinkovou dovolenou. 🏝️🏝️ 🏝️Krásný ostrov, voda jako křišťál a kolem krásná netknuta příroda a já trávím dovolenou se svým milující manželem a s přátelia s knihou v ruce samozřejmě. 🏝️🏝️ 🏝️Tak tomu se říká vysněná dovolená. 🏝️🏝️ 📚Napínavý příběh od začátku až do samotného konce, plný lásky, hněvu, nenávisti, sebelitosti a chuti přežít za každou cenu. 💗🏝️ 🏝️Na vysněnou dovolenou se vydávají sestry Lori a Erin. ✈️Odletaji spolu na ostrov Fidži. A z tohoto ostrova je čeká další let na menší, ještě krásnější ostrov. 🏝️✈️ 🍀Jenže Erin se nestihne včas dostavit na letiště po bujare noci a hádce se svou sestrou. ✈️Lori odlétá bez ní s cizími lidmi na palubě. 🤔Jenže chvíli po tom, co letadlo zvletne se ztrácí z radarů kontrolní věže a po letadle nejsou žádné stopy. ✈️😪 Po zdlouhavém pátrání a vyšetřování jsou všichni pasažéri i posádka prohlášení za mrtvé. 💗✈️Ale Erin pořád v srdci doufá, že její sestra žije. Nechce tomu věřit, že už svou sestru nikdy neuvidí... 🍀Po 2 letech od nehody se objeví v jednom časopise rozhovor s pilotem Mikem Brassem, který nehodu nakonec přežil. ✈️Erin se vydává za ním, aby vypatrala pravdu, jestli skutečně přežil nehodu jenom on sám nebo také někdo další. , ✈️Nakonec se sama vydává na ostrov, aby zjistila pravdu, co se skutečně stalo a jestli je opravdu její sestra také po smrti. 🤔Informace se postupně rysuji a Erin odhaluje krutou pravdu o lidech, kteří katastrofu mohli přežít a kteří možná žili i na ostrově... Dávám 5⭐⭐⭐⭐⭐z5 Tuto knihu opravdu stojí za to, si přečíst.

    Přečíst více
  • Lenka Krejsková registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Nečekala jsem, že mě bude tahle kniha až tak moc bavit!😲🏝️ Dvě sestry. Erin a Lori. Po smrti rodičů jsou si navzájem vším. Ale na každém nebi se občas objeví nějaký ten mrak a tak se stane, že se sestry pohádají a Lori odlétá na původně společnou dovolenou.. Sama... Zatím co Lori si prožívá hotové peklo při havárii letadla, Erin zpytuje svědomí a když se dozvídá o zmizení letadla z radaru je naprosto zdrcená a začíná pátrat... Pátrá celé dva roky. Bez výsledku. Už ztratila naději... Až jednoho dne se stane něco, co ji donutí začít pátrat znovu a ještě urputněji.... Celou knihu se střídá vyprávění z pohledu Lori - která je spolu s několika dalšími lidmi na opuštěném ostrově na Fidži, kde havarovalo jejich malé letadlo a Erin, která je doma a pořád ji sžírá ztráta milované sestry... To se mi opravdu moc líbilo, hlavně teda Loriiny části. Nastalo pár (pro mě) nečekaných zvratů a čtení sem si vážně hrozně užívala - jednu noc jsem četla do půl 4 do rána, protože jsem prostě potřebovala vědět jak to dopadne! Ani konec mě nezklamal - myslela jsem teda, že vše dopadne malinko jinak, ale zklamaná vážně nejsem - bavilo mě to hrozně moc 😊 4,5⭐

    Přečíst více
  • Kateřina Sobotková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Dokonalá knížka. O napínavé momenty nebyla nouze. Doporučuju

    Přečíst více
  • Lenka Kovářová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, krásný příběh,hezky popsané prostředí ostrova i pocity dějových postav,jenom konec by se mi líbil snad trošku jiný,jinak moc DOPORUČUJI 😊

    Přečíst více