Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 30 hodnocení čtenářů

15× 5 hvězdiček 12× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Vanda Krumpholcová registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Kniha mě mile překvapila. Po tom, co jsem přelouskala nezáživnou první třetinu, to začalo nabírat na obrátkách a ke konci už jsem ji nemohla odložit a hltala s napětím každou stránku. Bylo to dost smutné čtení, když se prvotní myšlenka pomáhat lidem takhle šeredně zvrtla, o to víc, když má příběh reálný základ. Jsem ráda, že mě začátek neodradil a dočetla jsem až do konce.

    Přečíst více
  • Adam Pýcha registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Velmi kvalitě napsaný historický román, který je inspirován skutečnými událostmi. Nenechte se odradit úvodní romantickou linkou. V průběhu dává smysl. Je to opravdu zajímavý výlet do doby, kdy věda a medicína zažívaly obrovský boom, což šlo i snadno zneužít. Za mě doporučení.

    Přečíst více
  • Ivory registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt Hodnoceno z aplikace

    Mám ráda fiktivní příběhy, které se z části opírají o skutečné události a toto byl navíc neuvěřitelně čtivý, poutavý příběh. Nemohla jsem se odtrhnout a nemám co vytknout.

    Přečíst více
  • Monika Marková registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Vyborny roman, zacatek je lehce okecavaci s romantikou, ale pak se pribeh rozjede a kratke kapitoly se ctou jednim dechem. Jde opravdu o pribeh zeny prukopnika, tak v tom nehledejte dlouhe popisy operací apod. Urcite doporucuji precist.

    Přečíst více
  • Veru.eno_books registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt Hodnoceno z aplikace

    Tohle byl opravdu zajímavý příběh. Z části smyšlený, ale podstatná fakta jsou podle skutečnosti. První kapitoly pro mě byly dost zdlouhavé a úplně mě nebavily. Jakmile se ale děj začal více točit kolem samotné lobotomie, začalo to být mnohem zajímavější. I kapitoly byly postupně kratší a přidávaly na čtivosti. Vůbec jsem netušila, že lékař, který lobotomii vymyslel, za ni dostal dokonce Nobelovu cenu. A že to vlastně není zase tak hrozně dávno, co se někde tahle metoda používala.

    Přečíst více
  • Petra Opálková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Kniha Žena průkopníka mě velice mile překvapila. Hlavní téma knihy je mi blízké, protože v prostředí psychiatrických léčeben pracuji. Kniha je opravdu perfektně zpracovaná, dobře se čte, nedovolí čtenáři knihu odložit, dokud ji nepřečte :)

    Přečíst více
  • Jana Melicharová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Tento příběh mě neuvěřitelně překvapil. Četla jsem při společném čtení. Musim uznat jinak bych po knize asi nešahla, ale to by byla velká škoda. Jde o zčásti příběh podle zkutečnosti což je až děsivé. Mnoho psychyckých problémů je v knize napsáno dost autenticky. Děj se odehrává v psychyatrické nemocnici, kde zavedou zcela novou Léčebnou metodu. Půjde o zlomový průlom nebo naopak velkou katastrofu? To už si musíte přečist, ale opravdu to stojí za to.

    Přečíst více
  • Zuzana Zábranová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Tak tahle kniha mě velmi překvapila. Příběh průkopníka lobotomie a jeho manželky. Příběh o tom, jak cesta do pekla je lemována dobrými úmysly. Kniha je velmi čtivá, setkává se zde touha pomáhat pacientům, citlivost a empatie, zároveň až slepá touha dokázat vlastní pravdu, třeba i přes mrtvoly. Postava doktora Roberta Aptera je inspirována skutečným lékařem Walterem Freemanem.

    Přečíst více
  • Jitka Kučerová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Kniha se četla dobře. Je to inspirováno objevením i zánikuem a důsledcích prováděných lobotomií. Doporučuji

    Přečíst více