Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 37 hodnocení čtenářů

29× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Atlantis registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Největším kladem knihy pro mě byl určitě náhled do situace od nepřehledné situace v Afghánistánu. Škoda, že se děj začal ke konci naprosto drolit a rozpadat.

    Přečíst více
  • RoMi registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Velmi dobře se to četlo a za mě to byla velmi zajímavá sonda do světa, se kterým se literárně běžně nesetkávám.

    Přečíst více
  • Atlantis registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Úchvatná knížka, emocionálně vyčerpávající, některé scény člověku v hlavě ještě dlouho zůstanou. Po dočtení jsem neměl slov. Doporučuji každému.

    Přečíst více
  • Lucie Fendrichová registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    A zase jedna z knih, ze které se nenásilně dozvíte něco nového. Autor skvělým způsobem propojuje západní svět s Blízkým východem, na kterém se odehrávají i hrůzy, války a bolest, a přesto o své zemi píše autor s láskou a citem.

    Přečíst více
  • Denisa Havlíčková registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček

    Hezky se četla, zajímavé.

    Přečíst více
  • Klára Kundlová registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Čtivý, ale pro mne velice smutný příběh dvou chlapců.

    Přečíst více
  • Kristýna registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Poutavý příběh z Afghánistánu, který zaujme kde jakého čtenáře. Doporučuji všem přečíst! Velice čtivé. Krásný příběh.

    Přečíst více
  • Iva Dubravská registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Nádherný příběh z jiné kultury, poodkrývá etnické vrstvy obyvatel, které jsou nám cizí a zde rozhodují o životě a smrti. Skvělý vypravěčský styl. Autor si mě naprosto získal.

    Přečíst více
  • Jiří Pěnčík registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Jedna z nejlepších knih jaké jsem četl. Obvzlášť pokud Vás zajímá pohled na život na blízkém východě, pak kniha přinese zajímavý pohled na to, jak je tato společnost různorodá.

    Přečíst více
  • Jana registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Úžasný příběh z prostředí Afghánistánu. Krásným způsobem dostane čtenáře do problematik v této zemi a neuvěřitelně jednoduše se zde vžijete do hlavních postav. Nebudu kecat, na konci mi ukápla ne jedna slzička. Rozhodně mě kniha rozhodila a měla jsem ji nadále v hlavě, další knihu jsem nedokázala vzít do ruky tak dva týdny <3

    Přečíst více
  • Maggie registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Knížka z prostředí, se kterým se v literatuře běžně setkávám. Autorův styl psaní je velice čtivý a poutavý. I originální příběh.

    Přečíst více
  • Maggie registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Na autorových knihách se mi líbí, že jsou z úplně jiného prostředí, než jsme zvyklí. Velice se mi zamlouvá i styl psaní autora.

    Přečíst více
  • Eva Francová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Tato kniha nás zavede do Afghanistánu. Poznáme Amira a jeho životní cestu. Od šťastného dětství, přes nelehké dospívání až po jeho emigraci. Autor do knihy zakomponoval svoje vzpomínky a ukazuje nám těžké chvíle, které po léta prožívají obyvatelé Afghanistánu. Tuto knihu jsem dlouho odkládala, až jsem si ji dala na seznam knih, které si chci přečíst a u nichž očekávám, že se mi budou líbit. Nespletla jsem se. Z Lovce draků jsem nadšená. Od prvních řádků mi bylo jasné, že si s autorem sedneme. Jeho styl mě okamžitě oslovil, získal a já si užívala každičkou větu, i když samotný příběh byl neskutečně těžký. Ze začátku se příběh tvářil příjemně, až dětinsky, plný kamarádství a pohody, ale čím dál jsem se dostávala, tím více se tu objevoval smutek a bolest a já se začínala bát, co všechno mě ještě v knize čeká. A nebylo toho málo. Bylo tady tolik bolesti a já u knihy nejednou brečela. Prožívala jsem s Amirem celý jeho život a přála mu, aby konečně mohl být sám sebou. Je to kniha o přátelství, o vině a odpuštění, o svědomí, o lásce k vlasti i hledání svého místa na zemi. Nádherný příběh, který ve mně dozníval ještě nějaký čas po dočtení. Jelikož o Afghanistánu toho moc nevím, byla tato kniha skvělá tím, že mi přiblížila jeho historii i nelehký život jeho obyvatel. Rozhodně zajímavý byl i doslov, který nám tuto zemi přiblíží ještě víc. Určitě se musím podívat i po dalších knihách autora a Lovec draků bude mít už navždy místo v mé knihovničce i v mém srdci.

    Přečíst více
  • Hana Novotna registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Opět velmi dojemný příběh. Je strašné, jak lidé na této zemi žijí. Važme si toho, co máme. Doporučuji!

    Přečíst více