Ačkoliv je tento zlínský rodák, který dnes žije převážně v Německu, držitelem michelinské hvězdy, nemusíte se bát, že byste jídla z nové kuchařky nezvládli připravit. Jejich autor totiž zastává názor, že geniální věci jsou jednoduché.
Recenze na knihu
Moje cesta k Michelinu (Defekt) Pavel Pospíšil
Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda
4.0 z 5 8 hodnocení čtenářů
4× 5 hvězdiček 2× 4 hvězdičky 1× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 1× 1 hvezdička
Přidejte své hodnocení knihy
Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5
-
Marie registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček
Právě jsem dočetla. Zaujalo mně, že není prvoplánově naaranžovaná tak, aby okamžitě lapila pozornost kupujícího - žádné snobské suroviny, neobvyklé kompozice na talíři, ohromující "foodstyling"... O to více mně zajímalo, co v ní tedy je? P. Pospíšil stručně, ale čtivě vypráví o zajímavých místech, kam ho zavedla profese či osobní zajímavé životní etapy. Ale "bulvár" by s obsahem nebyl spokojen. Po přečtení musím říci, že pro mně je to knížka, která poskytuje know how pro kuchařské řemeslo i život. Je to knížka o životní energii, pro inspiraci, o zaťatosti, dobrodružství, fanfarónství, ale také o poctivosti, srdečnosti, velkorysosti, zdravém sebevědomí i pokorném naslouchání a učení. Dle mého, plně koresponduje s osobností P. Pospíšila.
Přečíst více -
Jaroslava Pokorna registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček
Trosku zklamání z této knihy. Suchý text bez návazností a kontextu. Kapitoly bez vtipu, spíše popisného stylu. I tak jsem to přelouskala. Ale asi bych si ji už nakoupila.
Přečíst více