Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 10 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Ondřej Jansa registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Strhující příběh z druhé poloviny 19.století vypráví o statečné ženě, která zůstává legendou ještě dlouho po své smrti.

    Přečíst více
  • Veronika Vočadlová registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Obálka: 5* Hlavní postava: 5* Děj: 3,5* @albatrosmedia #spoluprace Kniha vypráví o Nateovi, který je vyslán jako zástupce Spojených států do Koree, kde má zmapovat aktuální politickou situaci. Nate se seznámí s krásnou Annou, která je původem z Koree, ale vyrůstala v Americe. Právě Anna skrývá tajemství, které souvisí s královnou Min. Královna Min byla významnou osobností v korejských dějinách. Jde o reálnou postavu, jejíž život autor knihy nastudoval, přečetl dostupné materiály vztahující se k této dámě a následně je použil v příběhu, který Anna vypráví Nateovi. Vyprávění je skvěle uchopeno, máte pocit, jako byste s královnou Min vyrůstali a vše prožívali s ní. Její strach, bolest i zármutek. Příběh silné dívky, která se změní v ženu, jíž patří Korea. Popis okolí a prostředí jak z pohledu fyzična, tak duševna vás pohltí a i když jste na Korejském poloostrově nikdy nebyli, budete se na něm cítit jako doma. Je mi líto, že se autor nepověnoval také životu velvyslance a jeho vztahu se ženou. Kniha obsahuje náznaky nějakého manželského problému, který není dál rozvinut a za mě je to škoda. Zajímavý by byl také pohled na Annu a její život, který by mohl být námětem pro samostatnou knihu. S autorem jsem měla tu čest poprvé a mohu říct, že jeho popis je brilantní a já si určitě budu chtít přečíst jeho předchozí knihu Dcery dvouhlavého draka. Jako obálkofil musím ještě vyzdvihnout skvělé sladění obou obálek, které k sobě krásně pasují a v knihovně se budou vyjímat. Celkové hodnocení: 4* z 5* Děkuji @albatrosmedia, že mě takovými spoluprácemi obohacujete o další znalosti.

    Přečíst více
  • Naděžda Bajtek Zasadilová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Od autorky bestsellerů Dcer draka přichází příběh jedné z nejneobvyklejších královen v historii. Hned v úvodu bych na sebe chtěla prozradit, že jsem první díl nečetla. Ale zase na druhou stranu pro další takové barbary jako jsem já, je to přínos vědět, že: Dračí královna se může číst i bez čtení předchozího dílu, vůbec to ničemu nevadí. :-) Všichni, kdo četli tak jak se má, psali, že je to o to větší zážitek, když se čte postupně. Ale já po dočtení Dračí královny vůbec nechápu, jak by první kniha mohla být ještě lepší. :-) Od první stránky jsem byla vtažena do příběhu, postupem čtení mě linka z minulosti tak pohltila, že jsem pak byla překvapená, že se nacházím v přítomnosti. To byl neskutečný zážitek. Opravdu silný příběh, ještě teď když na knihu myslím mám husí kůži a nevím, jak ji vychválit víc. Byla vážně skvělá. Autor krásně zvládl vystihnout atmosféru Korey, tohle bylo něco fenomenálního. Chci číst víc takových dobrých knih. Já jsem jeden z těch šťastlivců, na které ještě dva další díly čekají. Jeden u nás už vyšel a na 3. díl si budeme muset počkat, ale věřím, že i u nás se bude těšit velkému ohlasu. Děkuji za tento skvělý zážitek.

    Přečíst více
  • ann_reads_books registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Druhý díl série, která představuje těžká období, kterými si Korea prošla. Tento díl je věnován královně Čajong - dračí královně, která byla a stále je nesmírně silnou osobností korejských dějin. Čajong se stala královnou a místo toho, aby potichu přihlížela, jak její zem upadá do područí svých sousedů, neuvěřitelně se vypracovala a vzala vše do svých rukou. Což ji nakonec stálo život. Čajong byla nejprve obyčejnou dívkou, pak ženou, která lačnila po vědomostech a nakonec dračí královnou, která za svůj lid zemřela. Začátek knihy mi přišel trochu na sílu. Už z minulého dílu jsem věděla, že autorův styl je “někoho dostat k někomu, kdo mu bude vyprávět příběh”. Tentokrát mi to setkání nepřišlo tak přirozené, jako v prvním dílu, což mi malinko zkazilo dojem. Příběh královny byl ale neuvěřitelně poutavý a bavil mě o trochu víc, než příběh první knihy. Snad proto, že tam nebylo tolik zvěrstva. Ale i díky tomu mi kniha nakonec tolik nezlomila srdce a pocity z ní nebyly tak intenzivní, jako z knihy první. Možná kdybych je nečetla tak brzy po sobě, nezastínil by tolik první díl ten druhý. William Andrews opravdu umí psát a historii předává čtenáři neuvěřitelně čtivými příběhy.

    Přečíst více
  • Lea K. registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Po přečtení prvního dílu "Dračí dcery" jsem byla fascinována a zděšena příběhem o tom, jak Japonci zacházeli s "ženami pro útěchu" ve druhé světové válce. O Koreji jsem zatím neznala žádné "větší" historické pozadí a tak obě knihy byly vzrušující a poučné zároveň. "Dračí královna" informuje o vzestupu korejské královny a jejím úsilí o reformy ve své vlastní zemi pod mnoha výzvami. Jaký byl její život, jak těžké bylo pro někoho jako ona prosadit se do královské rady v zemi, kde ženy neměly mít názory nebo se zapojit do vládních politik. Absolutně fascinující! Bylo velmi zajímavé číst o tom, kde vše začalo, kde byla Korea před rokem 1945, kdy se Rusové a Američané rozhodli nakreslit "dočasnou čáru" na mapě - čáru, která stále stojí i o 75 let později (i když ne přesně na stejném místě). Velmi vzrušující a přesvědčivý příběh o 19. století Koreje, díky kterému se chcete dozvědět více o její historii, i když nejste nutně vášnivý historik. Netrpělivě čekám na poslední část příběhu. Zda Nate dokáže předejít pohromám, které trýzní nejen jeho života, se dozvíte po přečtení této knihy.

    Přečíst více
  • Kristýna Kotlánová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Nikdy jsem nečetla příběh, jako byl takový. Všeobecně mám ráda historii a tady se jí člověk dočetl spousty a i podle autora byla hodně přesná - i když některé věci pozměnil. Příběh vypráví o naprosto neskutečné královně. V knize se opisuje, jak se postupně vypracovala ze sirotka na snoubenku krále a následně královnu Koreje. Je to naprosto silná, inteligentní a úžasná žena, jinak to opsat nejde. Naprosto mě ohromila svým charakterem, svými myšlenkami a osobností. Jak se chovala, jaké měla názory a jaký byla vzor a stále je. V příběhu jsem se také dozvěděla věci, o kterých jsem nikdy neslyšela. Příběh o “Jedné Koreji”. Sjednocení národa, jedné mysli, jednoho ducha. Také zde byly dost dobře nastíněny spory a napětí mezi Japonskem. Příběh byl, ryzí. Opsané napětí, odvaha a také láska. Věrná přátelství a síla. Oblíbila jsem si i několik dalších postav. Bylo to pro mě poznávání něčeho nového, kultury, zvyků a tradic. A taky jsou v knize prvky nadpřirozena. Nemůžu jinak, než- li říct, že mě autor ohromil. Příběh se četl sám, ubíhala stránka za stránkou. Zamilovala jsem si to a jsem neskutečně vděčná, za příležitost si knihu přečíst a můžu ji jedině doporučit! Mám v plánu si přečíst i Dcery dvouhlavého draka, další dílo autora.

    Přečíst více
  • Eva Francová registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Když napětí na Korejském poloostrově roste a americký diplomat Nate Simon má zhodnotit politickou situaci, tajemná Anna mu převypráví příběh o královně Min. Strhující vyprávění o silné ženě, která pro mnoho lidí zůstává stále legendou. Nate díky tomu získává nový pohled na korejský národ. Autor úspěšné knihy Dcera dvouhlavého draka přichází s dalším příběhem. Hned na začátku musím říct, že jsem jeho předchozí knihu nečetla. Pokud jste na tom stejně, nevadí, celý tento příběh bez problémů pochopíte i jako samostatnou knihu. Já ale po jejím dočtení rozhodně sáhnu i po předchozí knize. Korejská historie mě poslední dobou zajímá čím dál tím víc, tato kniha přišla v pravou chvíli. Poznáme tu jednu legendu – královnu Min. V knize sledujeme její příběh mezi lety 1866 až 1895. Bojovala za to, aby Korea zůstala jednotná. V příběhu se tak podíváme na královský dvůr, ale i na korejský venkov. Dozvíme se o běžném životě, o postavení žen ve společnosti, o důležitosti rodů, ale dojde i na politické intriky. Je zde ukázáno, jak na tom byla Korea oproti jiným zemím světa, a hlavně tu jsou vylíčeny složité vztahy s Čínou a s Japonskem. V knize sledujeme současnou a historickou linku a musím říci, že mi ta současná úplně nesedla, skoro bych ji tam ani nepotřebovala. Příběh královny Min mi však vše dostatečně vynahradil. Zajímavé téma, o kterém toho moc nevím. Kniha mě však nalákala, abych si přečetla další podobně laděné příběhy a rozhodně svou pozornost budu směřovat do Asie častěji (tedy alespoň v knihách). V zahraničí už je i třetí díl této série a já se budu těšit, že vyjde i u nás.

    Přečíst více