Umění a gastronomie

Autor Karel Holub

Umění a gastronomie - Karel Holub Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Gastronomie se v dějinách lidstva rozvíjela v širokých souvislostech sociálních a kulturních a stala se nedílnou součástí historie lidstva a svědectvím o životě národů a jednotlivých zemí. Kniha vypráví příběh této lidské činnosti, jak se odvíjel v dějinách naší civilizace, počínaje dobou hluboko před naším letopočtem, přes jednotlivé… Přejít na celý popis

Robert Bryndza: Záhadná oběť Kate Marshallová se potýká nejen se svou vlastní minulostí, na kterou chtěla už dávno zapomenout, ale také se zamotává do autory podcastu o skutečných zločinech... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Gastronomie se v dějinách lidstva rozvíjela v širokých souvislostech sociálních a kulturních a stala se nedílnou součástí historie lidstva a svědectvím o životě národů a jednotlivých zemí. Kniha vypráví příběh této lidské činnosti, jak se odvíjel v dějinách naší civilizace, počínaje dobou hluboko před naším letopočtem, přes jednotlivé historické etapy až do doby současné. Mnoho zajímavého se dozvíme také o vývoji výroby pokrmů a jejich zpracování v Čechách, o životě našich předků a jejich vztahu ke kulinářskému umění. Autor knihy zdůrazňuje skutečnost, že dějiny gastronomie nacházely od nejstarších dob odraz v umění, zejména v umělecko řemeslných artefaktech, literatuře i hudbě, ale zejména v umění výtvarném. Tyto skutečnosti dokládá širokým výběrem literárních textů, počínaje antikou a zvláště 512 reprodukcemi výtvarných děl od kreseb a grafik až po plakáty a fotografie, přičemž převážná pozornost je věnována malbě. Nástěnné malby a mozaiky v pozdější době obrazy totiž doslova dokumentují dobový život, nejbližší životní prostředí té které doby i úroveň gastronomie. Výmluvnost zvyšuje skutečnost, že v malířském znázornění se uplatňovaly všechny slohy a tendence, které představují gastronomické skutečnosti z různého pohledu a vyjadřují i odlišné společenské a kulturní postoje. Kniha představuje a analyzuje podstatné rysy tohoto souběžného vývoje, zejména v evropském prostoru a jejich odkaz v dějinném vývoji. Je nejen poutavým čtením, ale i uměleckým zážitkem pro všechny, kdo obdivují vysoce kvalitní knihy.

Sdílet

Nakladatel
Ars Bohemica
Rozměr
305 x 325 x 42
datum vydání
9.12.2011
ean
9788090428317
Počet stran
490
Hmotnost
1000 g
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
Vydání
1
isbn
978-80-904283-1-7

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda