Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

  • Martina registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Kniha je výborná, přečetla jsem ji během dvou dnů. Příběh mně hodně zasáhl. Po dočtení jsem nebyla schopna ničeho, jen jsem myslela na právě přečtený příběh. Doporučuji. Za mně objev roku a top kniha. Autorka se zařadila mezi mé oblíbené.

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Jsem jedním slovem nadšená! Tak skvělou knihu jsem dlouho nečetla a musela jsem nad ní po přečtení ještě dlouho přemýšlet! A troufám si říct, že je to zatím snad nejlepší kniha, kterou jsem letos (možná vůbec kdy) četla. A navíc od české autorky, která je pro mě milým objevem letošního roku! PANÍ SPISOVATELKA Mornštajnová se pro psaní snad narodila,! Přečetla jsem mnoho válečných knih z tohoto období, ale takovouhle ještě ne! Na pozadí tragických událostí našich dějin se odehrává příběh, který mi doslova vyrazil dech! Tak barvitě a detailně popsány postavy, že jsem si často připadala, jako bych je znala a prožívala ten příběh s nimi. Byla jsem plná emocí a žasla jsem nad skvěle propracovaným a pomyšleným příběhem. Od přečtení tuto knihu všem doporučuji!

    Přečíst více
  • Petra registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Těžké téma, ovšem mistrovsky podané. Silný smutný příběh. Za sebe doporučuji. NAPROSTÁ BOMBA!

    Přečíst více
  • Kateřina Ulmanová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Čtěte ji, prosím! Protože nic čtivějšího jsem nezažila. Je skvělá. Osudová rozhodnutí

    Přečíst více
  • Pavla Pitálková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Neuvěřitelně čtivý, poutavý a strhující příběh od kterého se nejde odtrhnout. Jednoznačně jedna z nejlepších knih co jsem za poslední dobu četla.

    Přečíst více
  • Marťas registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Velmi silný příběh, který Vás neskutečně vtáhne do děje. Doporučuji!

    Přečíst více
  • Vendula registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Knížka mne vtáhla do děje a musíte ji číst, dokud ji nedočtete... Téma je možná smutné, ale o to více věrohodné a stále aktuální. Doporučuji všem!

    Přečíst více
  • Petra registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Já z knihy byla unešená a přečetla jsem ji za dva dny, kdyby nebylo noci, tak za jeden. Nikde jsem se neztrácela, a byla jsem nervózní, když jsem ji musela odložit, že nevím, co bude dál. Za mě skvělá čtivá kniha. Ihned kupuji od autorky i ostatní dvě a kdyby dělala besedy, neváhám a pozvu ji k nám do knihovny.

    Přečíst více
  • Žaneta Opatová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Hana mi vyrvala srdce a zlomila jej vejpůl. Za mě jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla. Nastinuje nám příběh několika postav, plný zvratů, lásky, neskonalého smutku, zoufalství, beznaděje, ale i síly a touze žít.

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Nejlepší kniha kterou jsem přečetla ( a že jich je hodně ). Příběh byl tak emoční, že jsem musela několikrát přerušit čtení a rozdýchat to. Zvlášť když vím že autorka čerpala ze skutečných událostí, je pro mě kniha o to silnější zážitek. Moc doporučuju.

    Přečíst více
  • Renáta registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Velmi pěkný, zamyšlení hodný a čtivý román. A až do konce... protože konec jsem takový nečekala, a příjemně mne překvapil. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Již mám koupenou další knihu od této autorky (Hotýlek) a těším se na další příjemné chvíle s knihou.

    Přečíst více
  • Jana H. registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Hezká kniha s poutavým příběhem tří žen .Tři ženy, tři generace,tři povahy . Skvěle napsané.

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Jedním slovem WAU! Takhle nadšená jsem byla snad jen z knihy Hana od stejné autorky. Morštajnová prostě umí! Její skvělý vypravěčský talent by jí mohl kdejaký spisovatel závidět. Po dlouhé době to byla kniha, která mě dostala, a u které jsem si vyloženě hledala každou volnou minutu, abych mohla číst! Tak hluboce emotivní příběh, poutavý děj, každá postava má své místo a je popsán osud všech lidí, se kterými jsme se v knize setkali. Navíc psán jako kronika tří generací jedné rodiny, které si prošla obdobím od 1. světové války až po dobu pádu komunismu. Konec mě úplně dostal. O téhle knize budu ještě dlouho přemýšlet a jen tak na ni nezapomenu. Za mě 10 hvězdiček z 5 ;)

    Přečíst více
  • Kristýna Černocká registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Krásná knížka, kde jsou popsány 3 generace. Velice doporučuji!

    Přečíst více
  • Markéta registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Nádherný příběh.Kniha mě opravdu nadchla.Zatím je to moje první od této autorky,ale určitě si chci přečíst i Hanu a Hotýlek.

    Přečíst více
  • Konvička registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Alena Mornštajnová si mé sympatie získala u knihy Hana, kterou jsem přečetla doslova jedním dechem během 3 dní. Jsem na mateřské dovolené, tak toho času tolik nemám, ale syna jsem musela předat manželovi, starej se a opravdu jsem se nemohla od čtení odtrhnout. O co víc jsem mile potěšena a mile překvapena zároveň knihou Slepá mapa. Troufala bych si i tvrdit, že se mi o chlup líbí příběh víc. Rozhodně stojí za přečtení!

    Přečíst více
  • Klára Nováková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Po přečtení Hany jsem se vrhla na tuto knížku a nezklamala. Poutavý příběh, který jsem přecetla během pár dnů.

    Přečíst více
  • Zuzka registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Moc krásné a poutavé vyprávění o osudech tří generací žen - Anny, Alžběty a její dcery Anežky. Opravdu knihu doporučuji, sama se chystám na další knihy této znamenité české autorky - Hotýlek i Hanu.

    Přečíst více
  • Lednacek registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Krásne cteni, moc se mi libil osobity nahled do historie. Vice takovych knizek☺

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Za mě další z úžasných příběhů paní spisovatelky Mornštajnové! Opět mě dostal! Líbilo se mi sledovat příběh tentokrát z pohledu muže - Václava. Příběh o jedné rozvětvené rodině a jednom hotýlku za městem. Postavy byly krásně vylíčeny i s jejich povahami, byly kladné i záporné, každá měla svůj příběh a všechno hlavní jsme se dozvěděli. Nic nezůstalo nezodpovězeno. A já opět žila ten příběh s nimi. A konec? Miluju konce Aleny Mornštajnové!!

    Přečíst více