4 kuchařky pro zdraví i radost z vaření

4 kuchařky pro zdraví i radost z vaření - titulní obrázek

Jelikož moc dobře víme, že dobrého jídla není nikdy dost, rozhodli jsme se vás pravidelně informovat o nových zajímavých kuchařkách, podle kterých připravíte skvělé pochoutky. Naše redaktorka Dáša pro vás vybrala čtyři publikace. Dvě lichotí chuťovým buňkám i zdraví, jedna je čistě požitkářská a poslední zase najde místo v poličce všech uspěchaných rodin.

kuchařka chytré jídlo

Chytré jídlo

Současný svět je plný chytrých telefonů, chytrých spotřebičů a jiných vychytávek, bez kterých si nedokážeme svůj život představit. Ale už jste slyšeli o chytrém jídle? Evropský institut pro výzkum rakoviny ho definuje jako potraviny bohaté na bioaktivní látky, které udržují metabolismus v kondici, a napomáhají tak k lepšímu zdraví a dlouhověkosti. Tato kuchařka vám pomůže chytrá jídla objevit a naučí vás, jak je připravit.

  • Chytré jídlo - Cinzia Trenchiová Nedostupné

    3.0 z 5 hvězdiček

    pevná vazba

    Zdravé tipy a recepty, které vám prodlouží život.   Co jsou to chytré potraviny? Vědecký výzkum ukázal, že některé potraviny jsou obzvláště bohaté na univerzální základní prvky, tak důležité pro naše zdraví, jako jsou vitaminy,...

Chutné a jednoduché recepty jsou doplněny o podrobně rozepsané vlastnosti jednotlivých ingrediencí a užitečné informace o výživových hodnotách. Nechybí ani údaje o náročnosti daného pokrmu, počet porcí, čas přípravy a doba vaření. Samozřejmostí je i spousta krásných fotek. Dopřejte svému organismu delší mládí a vitalitu.

 

 

snižte hladinu cukru v krvi

Snižte hladinu cukru v krvi za 8 týdnů

Trpíte cukrovkou? Nebo se jen snažíte mít kontrolu nad svou hladinou cukru? Tato kniha vám bude věrným pomocníkem. Autorky dr. Clare Bailey (praktická lékařka) a dr. Sarah Schenker (renomovaná výživová poradkyně) spojily své síly, aby stvořily tuto skvělou kuchařku. Daly dohromady sbírku nízkokalorických a nízkosacharidových receptů, které jsou vyvážené a snadné na přípravu.

 

 

Byť se obálka knihy může tvářit ne zcela moderně, po nahlédnutí dovnitř vás překvapí spousta krásných fotografí, a především užitečných rad. Najdete zde kromě chutných receptů také 8týdenní jídelníček, seznam potravin a vybavení, které budete potřebovat, a spoustu tipů týkajících se konkrétních potravin.

Velmi oceňuji část s názvem „7 principů středomořského stravování s nízkým obsahem sacharidů“, „Časté dotazy“ a především poznámky pod čarou, které odkazují na zmiňované výzkumy. Čtenář si tak může vyhledat i další informace, pokud by ho dané téma více zajímalo. Stejně tak se v knize dozvíte, pro koho NENÍ nízkokalorická dieta vhodná.

Co se týká samotných receptů, těšit se můžete na: snídaně, obědy, svačiny, hlavní chody, přílohy i sladkosti. Teď už jen stačí pustit se do vaření!

 

Chci si přečíst článek o 4 skvělých kuchařkách (nejen) na léto →

 

 

kuchařka citrony a limety

CITRONY A LIMETY

Citron je známý především pro vysoký obsah vitamínu „C“. Jeho zvýšená konzumace se doporučuje především v zimním období. Ale citron nepatří jen do čaje s medem nebo do limonády. Věděli jste, že společně s limetkou je skvělým dochucovadlem? Přední čeští i zahraniční kuchaři tyto dvě ingredience velmi rádi používají. Pouhých pár kapek citronové šťávy totiž dokáže oživit mdlou omáčku či polévku. Říznější a aromatičtější limetka je perfektní k exotickým a pikantním pokrmům.

 

  • Citróny a limety - Ursula Ferrignová Nedostupné

    3.4 z 5 hvězdiček

    pevná vazba

    Fantastický výběr pokrmů oslavujících unikátní a aromatickou chuť citronů a limetek. Od čerstvých mořských plodů až po luxusní těstoviny a božské dezerty – tyto citrusy oživí vaše jídlo. Pár kapek citronu oživí nudnou omáčku i...

 

Vydejte se do báječného světa šťavnatých chutí. Dozvíte se něco o historii citronů a naučíte se je zpracovávat na mnoho způsobů. Připravte polévky a saláty, maso a drůbež, ryby a mořské plody, zeleninové přílohy, sladkosti i nápoje. Tato barevná kuchařka vám bude skvělým průvodcem.

 

 

rychlé večeře kuře

RYCHLÉ VEČEŘE: KUŘE

Série Rychlé večeře od autorky Kate McMillan se těší velké popularitě. Do rodiny těchto kuchařek nyní přibyly ještě Rychlé večeře: Kuře, které tradičně obsahují jídla pro každý den. Obsahuje přes 50 lákavých receptů z kuřecího masa, přílohy i saláty.

 

 

Mimo to se dozvíte, jak kterou část kuřete nejlépe upravit, aby měla večeře úspěch, jaké nástroje k vaření použít a jak celý postup co nejvíce urychlit. Samozřejmostí jsou krásné barevné fotografie a přehledně upořádané ingredience, postupy a různé vychytávky nebo tipy na další úpravu pokrmu.

Chci se podívat na další krásné kuchařky →

Mohlo by vás zajímat

Pouliční jídlo - Cinzia Trenchiová Nedostupné

4.2 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Lahodné, rychlé a levné – právě takové jsou vlastnosti pouličního jídla, rozšířeného a oblíbeného po celém světě. Tato kniha, jež...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet Sdílet

Podcasty