RECENZE: Sushi jednoduše a rychle

RECENZE: Sushi jednoduše a rychle - titulní obrázek

Sushi je skvělým letním jídlem. Co takhle si ho připravit doma? Podle kuchařky Sushi jednoduše a rychle to vyzkoušela naše redaktorka Adriana.

Sushi je klenotem japonské kuchyně. Pokud jste si ho zamilovali i vy a často přemýšlíte, jak si tyto skvosty vytvořit v pohodlí domova, tak zbystřete. Za poslední léta je toto jídlo určitým módním trendem a je daleko více vyhledáváno, než tomu bylo dříve.

 

 

Atsuko Ikeda provozuje už přes 10 let školu vaření v Londýně, takže si můžete být jisti, že tato knížka bude opravdu super. Je to skutečná mistryně a lektorka v jedné osobě, která umí spojit tradiční sushi s moderními a inovativními postupy. Patří ve svém oboru mezi špičky a její rady jsou nad zlato.

Japonskou kuchyni řadíme mezi zdravější a oblíbená je na ní také její rozmanitost. Historie sushi, jak ho známe dnes, sahá až do 15. století. V této době se zrodily různé školy vaření, a i tolik známý tradiční čajový obřad. Sushi pochází z tzv. naresushi, což bylo jídlo z ryb, které se kvasily ve vařené rýži, případně ve směsi rýže a různého obilí. Rýže jako taková se poté vyhazovala a jedly se pouze ryby, které byly obohacené o další živiny a tělu prospěšné látky.

Atsuko Ikeda vám však ukáže, že existuje nepřeberné množství úprav a podob sushi a věřte, že fantazii se tu meze opravdu nekladou. Často v receptech narazíte na velmi zvláštní a netradiční kombinace, které ale ve výsledku tvoří skvělou chuť a lahodí oku. Člověk se zkrátka nesmí bát vyzkoušet i něco úplně nového a netradičního. Výsledek je daleko za hranicí vašich představ a očekávání.

Já osobně oceňuji, že knížka je velmi srozumitelná i pro úplného začátečníka. Postupy jsou jasné a vysvětlené do posledního detailu. Na začátku knihy se seznámíte se základními postupy a náčiním, které je zapotřebí k přípravě sushi. Díky této knize jsem také zjistila, že existuje nepřeberné množství typů, které jsem často ani v žádné obdobné restauraci neviděl,a a jsem tak ráda, že jsem mohla opět vyzkoušet něco nového. Většina receptů má také fotopostup, který celou práci usnadní, a vy tak můžete rovnou porovnat, zda se váš výtvor alespoň z části podobá tomu z kuchařky. A pokud ne, tak nezoufejte. Trénovat můžete klidně každý den. Sushi jako takové není příliš náročné na přípravu a se správnými kombinace oslní jistě každou návštěvu či zpříjemní party s přáteli.

Kromě klasických receptů na nejznámější sushi zde najdete také speciality jako burgery, donuty, dorty či koláčky. Zabodovat můžete ale také rozházeným sushi či speciálně udělaným právě pro vegany.

Věřím, že tato kuchařka bude inspirací a potěší nejen zarytého milovníka kuchařek, ale i úplného začátečníka, který teprve do tohoto tajemného světa proniká. Já osobně ji doporučuji už jen kvůli nádhernému zpracování. Tolik nádherných fotek a inspirace na jednom místě je více než fantastické.

Hodnocení 100 %

Mohlo by vás zajímat

Čarodějky - Karin Krajčo Babinská BESTSELLER PŘIPRAVUJEME

0.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Tak jako existuje den, existuje i noc. Jako existuje světlo, existuje i tma. Debora a Táňa jsou dvojčata, přesto jsou každá úplně jiná....

375 Kč

Běžně 469 Kč

Předobjednat

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet Sdílet

Nejnovější články