Sedmero thrillerů a hororů, na které se můžete těšit v říjnu

Sedmero thrillerů a hororů, na které se můžete těšit v říjnu - titulní obrázek

Říjen je pochmurný měsíc – léto je pryč, zima ještě daleko a sychravé počasí nás láká spíše pod deku, s hrnkem horkého čaje a dobrou knížkou v ruce. Buďme tedy aspoň styloví – pořádný horor nebo thriller se do října přece hodí skvěle, nemyslíte? A jestliže si vyberete z děl těch nejúspěšnějších světových autorů, případně některé z pokračování bestsellerových sérií, a bude-li to navíc něco úplně nového, není pochyb, že váš říjen by mohl být opravdu hodně zajímavý!

„Chaos vládne, blíží se Halloween; a říjen je nejkrutější měsíc.“ (Stephen King – Pod kupolí)

Na jaké říjnové novinky se tedy můžete těšit?

ZAJÍMAVÍ AUTOŘI

 

 

Jste-li fanoušky thrillerového či hororového žánru, je docela možné, že jste četli romány Kříďák, Jáma nebo Ti druzí od spisovatelky C.J. Tudor. Její další kniha Upálené je hotová lahůdka.

Zapadlá víska Chapel Croft, kde se tento tajemný příběh odehrává, je totiž prokletá. Umírají zde lidé, a to záhadně už 500 let. Poslední tragická smrt místního faráře sem přivede někoho, kdo o temnotě už něco ví. Otevře stará tajemství a ochrání svou dceru před démony, kteří zde přebývají?

 

 

Další slavná autorka Lucy Foley přichází po veleúspěšné Štvanici s románem Seznam hostů.

Představte si honosnou svatbu páru celebrit na opuštěném ostrově poblíž irského pobřeží. Pečlivě vybraní hosté ze společenské smetánky se pomalu sjíždí, zábava se rozjíždí… Zářivé úsměvy a blesky fotoaparátů však brzy pohasnou. Najde se totiž mrtvé tělo. Motivů a podezřelých je až příliš, ale kdo je onou obětí?

O kvalitě tohoto mysteriózního thrilleru leccos napovídá i loňské ocenění Goodreads Choice Awards v kategorii Mystery & Thriller. Co říkáte, nezní to lákavě?

 

 

Pro náročnější čtenáře, či chcete-li fajnšmekry, přináší měsíc říjen román Stuarta Turtona, Ďábel a temné vody, který se stal v roce 2020 nejlepší knihou na Amazonu.

Mimořádně tajemný thriller, horor a napínavá detektivka dohromady, se odehrává v roce 1634 na širém moři. Plavba je dlouhá a loď plná záhadných tajemství. Je zde mrtvola, dva znamenití detektivové a jeden démon. Podaří se jim dojet bez úhony do cíle?

Kdo snad ještě od tohoto autora nic nečetl, rozhodně by neměl vynechat ani jeho prvotinu, mysteriózní román ve stylu anglických detektivek z roku 2018, Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové. Stojí zato.

 

 

Znáte Lisu Unger? Pokud ne, nyní máte příležitost ji poznat. Americká spisovatelka, jejíž knihy jsou v zahraničí vysoce ceněny, se u nás nyní představuje novinkou Cizinky ve vlaku.

Příběh je o zdánlivě obyčejném náhodném setkání dvou žen ve vlaku, cestou do práce. Navzájem se s něčím svěří, avšak jaké to bude mít důsledky, si už těžko dovede kdokoliv z vás představit. Někteří lidé začnou mizet a najevo začnou vycházet neskutečné věci. Hlavní hrdinku, jejíž život se obrací vzhůru nohama, už známe, ale kdo byla ta druhá žena?

Tajemný psychothriller Cizinky ve vlaku je plný zvratů a záhad – máte-li to rádi, rozhodně by vás neměl minout.

„Dobré knihy neprozradí všechna svá tajemství najednou.“ (Stephen King)


OČEKÁVANÁ POKRAČOVÁNÍ

 

 

Spisovatel M. W. Craven přichází rok co rok s jedním dílem populární série nezvyklých detektivních příběhů z malebného anglického venkova. A zdá se, že jen tak neskončí. Po Loutkovém divadle a Černém létě, spatří letos v říjnu, již potřetí, světlo světa další pokračování.

Kurátor je příběh, v němž zdánlivě nedává nic smysl. Části těl, které jsou nacházeny rozprostřené po celém hrabství Cumbria, u sebe vždy mají prapodivný vzkaz. Pokaždé jsou záhadné a temné, a vrah zjevně také tak. Ale nebojte se - detektiv Washington Poe se svou parťačkou Tilly Bradshawovou je s bravurou sobě vlastní, opět vyřeší. Ať už jste předchozí díly četli, nebo ne, nenechte si Kurátora ujít. Čeká vás spousta napětí i zábavy.

 

 

Mizející dívky, Dívka beze jména…říká vám to něco? Je jedno jak odpovíte, nic to nezmění na faktu, že Lisa Regan, americká autorka mnohadílné série s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou, píše bestsellery. A nejinak je tomu i u nového, v českém překladu již třetího dílu této série, Matčin hrob. S vědomím, jak obliba Lisy Regan rychle stoupá i u nás, se zdá, že je skutečně na co se těšit. Tentokrát svým čtenářům odhalí jedno Josiino tajemství.

Po nálezu 30 let mrtvého těla v lese, kde si Josie jako malá hrávala, se bude muset postavit kruté minulosti a vytěsněným vzpomínkám. Josie se už navždy změní život, a nejenom jí, zvláště když se najde další mrtvola. Ať už se Josie podaří nad hrůzným vrahem zvítězit, nebo ne, jisté je, že si vás ona i její napínavý příběh omotají kolem prstu.

 

 

Darcy Coates píše tak rychle, že ji zřejmě není třeba ani představovat. Přesto – další díl její série o strašidelných domech, Fantom z Blackwoodu mnohým překvapí i ty čtenáře, kteří autorku už dobře znají. K prasknutí napjaté struny jejich představivosti totiž vzpruží naprostá novinka.

Vrzající dveře, šeptající hlasy uprostřed noci, krvavé otisky, duchové a jiné podivnosti v blackwoodském strašidelném domě tak nabydou mnohem větších rozměrů a téměř se před vaší bojácnou dušičkou zhmotní. Navíc se jedná o první knihu Darcy Coates v českém vydání, která má ilustrace. Už se těšíte?

„A tak čtu, kdekoli to jde, ale mám své oblíbené místo a vy nejspíš taky - místo, kde je dobré světlo a jsou tam obyčejně silné dobré vibrace.“ (Stephen King)

Říjen je, jak vidíte, plný novinek – stačí si jenom vybrat. A z dlouhých podzimních večerů už nemusíte mít strach – ledaže byste sami chtěli…

Mohlo by vás zajímat

Čarodějky - Karin Krajčo Babinská BESTSELLER PŘIPRAVUJEME

0.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Tak jako existuje den, existuje i noc. Jako existuje světlo, existuje i tma. Debora a Táňa jsou dvojčata, přesto jsou každá úplně jiná....

375 Kč

Běžně 469 Kč

Předobjednat

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet Sdílet

Podcasty