Diamantové holky E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

„Jste moje milovaný diamantový holky,“ říká nám máma. „Zářící drahokamy a jeden hezčí než druhej.“ Řeč je o Dixie, Rochelle, Jude a Marianně Diamantových. Možná vám to bude znít jako název nějaké dívčí kapely, ale život těchhle sester má k okouzlujícímu životu hvězd hodně daleko. Právě se přestěhovaly do zchátralého domu na starém sídlišti… Přejít na celý popis

V Královských zahradách Připravte se na děsivé noční můry a originální příběhy, které vás pevně lapí do svých spárů Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

„Jste moje milovaný diamantový holky,“ říká nám máma. „Zářící drahokamy a jeden hezčí než druhej.“

Řeč je o Dixie, Rochelle, Jude a Marianně Diamantových. Možná vám to bude znít jako název nějaké dívčí kapely, ale život těchhle sester má k okouzlujícímu životu hvězd hodně daleko. Právě se přestěhovaly do zchátralého domu na starém sídlišti plném pochybných existencí, a neuběhne ani pět minut, a Rochelle už flirtuje s podezřelým týpkem, Jude se porve a Marianne zmizí. Přestože je Dixie nejmladší, dělá, co může, aby dala dům do pořádku, než se máma vrátí z porodnice s miminkem. Dají se diamantové holky zase dohromady, aby přivítaly prvního diamantového kluka?

Další průřez skutečným životem – navrch drsným a uvnitř vášnivě vřelým – pro „náctileté“ čtenářky od oblíbené britské autorky Jacqueline Wilsonové.

JACQUELINE WILSONOVÁ se narodila v Bathu roku 1945, ale téměř celý svůj život prožila v Kingstonu nad Temží. Odmalička chtěla být spisovatelkou – svůj první „román“ napsala, když jí bylo devět let, a od té doby popsala svými příběhy bezpočet sešitů. Po ukončení studií začala pracovat v nakladatelství, pokračovala jako novinářka časopisu Jackie, ale nakonec se vrátila ke spisovatelské činnosti. Od roku 1990 napsala Jacqueline Wilsonová spoustu knížek pro děti a mládež a získala velký počet nejvyšších britských cen za dětskou literaturu. V roce 2008 byla oceněna čestným titulem „dáma“ za přínos pro dětskou literaturu a v současné době je profesorkou dětské literatury. Ve Velké Británii se až dosud prodalo třicet pět milionů jejích knih a každý měsíc jich vychází přibližně padesát tisíc. V posledních deseti letech se v knihovnách nejvíce vypůjčují právě ty její. Některé knihy byly dokonce zfilmovány. V současné době žije spisovatelka v Surrey. Má dospělou dceru.

Sdílet

Nakladatel
BB art
jazyk
čeština
Počet stran
232
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.1 z 5 10 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • Monika registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Jacqueline byla mojí nejoblíbenější autorkou několik let a na základní škole jsem si neuměla představit, že bych měla přečíst knihu, kterou psal někdo jiný. Milovala jsem, že nezpracovávala pouze preslazena témata pro holčičky jako ostatní autorky. Tato kniha byla také skvělá.

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Knihomol jsem od mala, takže i tato kniha spadá mezi mnou přečtené a chválené

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Další příběh ze života. Diamantové holky jsou případem ne zas tak neobvyklém. Dokázala jsem se s nimi ztotožnit, i když u nás to tak nebylo. Hlavně s Mary. Chudák se snažil ze všech nejvíc a pomáhala mamince s novým přírustkem, ale odměna za to téměř žádná.

    Přečíst více
  • D. registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Pěkná kniha pro holky na začátku puberty. Rozhodně je knihou nezklamete, bude se jim moc líbit.

    Přečíst více
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda