Domácí sýry, 2. rozšířené vydání E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Vyzkoušejte si výrobu vlastního sýra! Získáte úžasné dobroty a naleznete nové hobby!  Podle této knihy se naučíte vyrábět mnoho druhů domácích sýrů. Nepotřebujete vlastní krávy, kozy ani ovce, nemusíte bydlet na statku. Stačí se jen řídit pokyny zkušené autorky, sehnat si doporučované pomůcky a přísady a pečlivě dodržovat postupy.… Přejít na celý popis

Jennifer L. Armentrout: Bouře a běs Nová série Jennifer L. Armentrout je tady! Osmnáctiletá Trinity vidí duchy a zjevení, což ji nutí skrývat. Kdyby totiž padla do spárů démonů, nikdo je už nezastaví... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Vyzkoušejte si výrobu vlastního sýra! Získáte úžasné dobroty a naleznete nové hobby! 

Podle této knihy se naučíte vyrábět mnoho druhů domácích sýrů. Nepotřebujete vlastní krávy, kozy ani ovce, nemusíte bydlet na statku. Stačí se jen řídit pokyny zkušené autorky, sehnat si doporučované pomůcky a přísady a pečlivě dodržovat postupy. Vyrobíte si sýry jak s českou tradicí, tak i sýry zahraničního původu, dozvíte se, kam můžete v Evropě vyrazit na statky se sýrovou turistikou, a naleznete zde hodně zajímavých receptů, v nichž uplatníte své sýrové výrobky. Vše je doplněno názornými fotografiemi.

Sdílet

Nakladatel
CPress
jazyk
čeština
Počet stran
160
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

2.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • Denisa Havlíčková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Pořizovala jsem jako dárek a dotyčná osoba byla mile překvapena. Už jsem i ochutnala sýr z receptů a byl vynikající.

    Přečíst více
  • P.M. registrovaný uživatel 2 z 5 hvězdiček

    Celkem velké zklamání. Možná to je tím, že to srovnávám s podobně zaměřenou knihou Pivařka, která se pro změnu věnuje domácímu pivovarnictví. Přes poměrně nevelký cenový rozdíl je posledně jmenovaná publikace podstatně detailnější, názornější, obsáhlejší, čtivější a hezčí. V knize Domácí sýry je samotné výrobě sýrů věnována necelých 70 stran, většinu z toho tvoří nekvalitní a často nicneříkající fotografie. Zbytek knihy tvoří recepty s podílem sýrů, které jsem ovšem nečetl a ani je tedy nehodnotím. Texty jsou mnohokrát doslovně opakovány (např. o zasýření). Někde je dávkování vstupů po vzoru Jiřího Babici, např. u receptu na cheddar stojí "hodně prosolíme". Často se také opomíjí typ vstupů (u brynzy není např. zmínka o tom, že se má jednat o ovčí mléko, ani jaká je doporučená mlékárenská kultura). Asi největší problém ale vidím v celé koncepci knihy, kdy je výčet receptů na sýry dost omezený a bez jakéhokoliv systému. Možná by stálo za to vyjmout třeba podkapitolu Chlupy na vemeni a nahradit jí receptem na sýry s bílou plísní (pakliže tlačí vydavatele počet stran). Závěrem, na řadě (českých) webů o domácí výrobě sýrů se toho dozvíte daleko více a podané lepší formou.

    Přečíst více
  • Jiří registrovaný uživatel 1 z 5 hvězdiček

    Opravdu se jedná o brak. Podle všeho jsem čekal, že se podle ní naučím vyrábět sýr. Opravdu ne. Pár receptů, které nejsou vůbec k ničemu a půl knížky receptů na pokrmy se sýrem.

    Přečíst více
Další knihy autora Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 209 Kč Nápověda