Domácí sýry, 2. rozšířené vydání

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Podle této knihy se naučíte vyrábět mnoho druhů domácích sýrů. Nepotřebujete vlastní krávy, kozy ani ovce, nemusíte bydlet na statku. Stačí se jen řídit pokyny zkušené autorky, sehnat si doporučované pomůcky a přísady a pečlivě dodržovat postupy. Vyrobíte si sýry jak s českou tradicí, tak i sýry zahraničního původu, dozvíte se, kam můžete v… Přejít na celý popis

Bylo nebylo jedno zlomené srdce Evangelína Ryšavá odmalička věděla, že s nesmrtelnými osudníky není radno uzavírat dohody. Přesto se jednoho dne na pokraji zoufalství obrátí s prosbou o pomoc na Samotného Srdcového prince, který chce na oplátku jen tři polibky. .. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Podle této knihy se naučíte vyrábět mnoho druhů domácích sýrů. Nepotřebujete vlastní krávy, kozy ani ovce, nemusíte bydlet na statku. Stačí se jen řídit pokyny zkušené autorky, sehnat si doporučované pomůcky a přísady a pečlivě dodržovat postupy. Vyrobíte si sýry jak s českou tradicí, tak i sýry zahraničního původu, dozvíte se, kam můžete v Evropě vyrazit na statky se sýrovou turistikou, a naleznete zde hodně zajímavých receptů, v nichž uplatníte své sýrové výrobky. Vše je doplněno názornými fotografiemi.

Sdílet

kategorie
Knihy » Kuchařky » Pochutiny » Sýry
Nakladatel
CPress
Rozměr
167 x 225
datum dotisku
30.07.2018
ean
9788026420026
Počet stran
160
Vydání
1
jazyk
čeština
Vazba
měkká vazba
datum vydání
30.07.2018
isbn
978-80-264-2002-6

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

2.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • Denisa Havlíčková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Pořizovala jsem jako dárek a dotyčná osoba byla mile překvapena. Už jsem i ochutnala sýr z receptů a byl vynikající.

    Přečíst více
  • P.M. registrovaný uživatel 2 z 5 hvězdiček

    Celkem velké zklamání. Možná to je tím, že to srovnávám s podobně zaměřenou knihou Pivařka, která se pro změnu věnuje domácímu pivovarnictví. Přes poměrně nevelký cenový rozdíl je posledně jmenovaná publikace podstatně detailnější, názornější, obsáhlejší, čtivější a hezčí. V knize Domácí sýry je samotné výrobě sýrů věnována necelých 70 stran, většinu z toho tvoří nekvalitní a často nicneříkající fotografie. Zbytek knihy tvoří recepty s podílem sýrů, které jsem ovšem nečetl a ani je tedy nehodnotím. Texty jsou mnohokrát doslovně opakovány (např. o zasýření). Někde je dávkování vstupů po vzoru Jiřího Babici, např. u receptu na cheddar stojí "hodně prosolíme". Často se také opomíjí typ vstupů (u brynzy není např. zmínka o tom, že se má jednat o ovčí mléko, ani jaká je doporučená mlékárenská kultura). Asi největší problém ale vidím v celé koncepci knihy, kdy je výčet receptů na sýry dost omezený a bez jakéhokoliv systému. Možná by stálo za to vyjmout třeba podkapitolu Chlupy na vemeni a nahradit jí receptem na sýry s bílou plísní (pakliže tlačí vydavatele počet stran). Závěrem, na řadě (českých) webů o domácí výrobě sýrů se toho dozvíte daleko více a podané lepší formou.

    Přečíst více
  • Jiří registrovaný uživatel 1 z 5 hvězdiček

    Opravdu se jedná o brak. Podle všeho jsem čekal, že se podle ní naučím vyrábět sýr. Opravdu ne. Pár receptů, které nejsou vůbec k ničemu a půl knížky receptů na pokrmy se sýrem.

    Přečíst více
Další knihy autora Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda