4.7 z 5 hvězdiček
knihaGrilujte jako mistři!
Že hodit flákotu na gril není žádné umění? Ale může být! Objevte, co vše je možné při nejzábavnějším způsobu přípravy pokrmů - při grilování! Přesvědčte se, že tato technika není jen o mase, zažijte grilovací rituál se vším všudy!
-
3.8 z 5 hvězdiček
pevná vazbaI když je na trhu spousta knih o grilování, tahle má jednu přednost. Není totiž jen knihou receptů, ale dozvíte se díky ní úplně vše, co o grilování potřebujete vědět. Skvěle poslouží úplným začátečníkům, ale i ...
Při hledání inspirace na letní narozeninou oslavu jsem našla knihu Grilování od A do Z. Okamžitě mě zaujala. Sice se říká „Nesuď knihu podle obalu“, ale v případě tohoto skvostu jsem se soudu nevyhnula. Už při pohledu na obálku knihy, kde se na nás „směje“ propečený steak (a to nejsem žádný milovník masa), jsem měla chuť zaklapnout notebook, odložit dnešní pracovní povinnosti na neurčito, rozbalit grilovací sadu a připravit na ní podobný mistrovský kousek.
Jistěže ne tady v kanceláři.
Stejně nadšená a nabuzená na pořádnou grilovačku jsem byla i po otevření tohoto gurmánského lexikonu. Musím se přiznat, že jako první mé hladové oči upoutaly skvělé fotografie, fantastické grafické zpracování a až poté jsem se začetla do textu. Ani ten však nezklamal.
Kniha nás provází nejen celým rituálem grilování, ale neopomíná zmínit ani samotný nákup a přípravu vybavení, pomůcek, surovin.
Neodsuzujte mě, ale vůbec jsem netušila, kolik různých technik a náčiní můžu při grilování využít! A co je na tom nejlepší, vůbec to nezní jako věda. Dokonce to na mě působí jako zábava. To, že výsledek grilování vám vykouzlí úsměv na tváři (pokud to není výsledek, proti kterému musejí zasahovat hasiči), je jasné, ale že i samotný proces mě může bavit a nebudu ho vnímat pouze jako nutnost a nekonečné čekání na grilovanou lahůdku, to mě předtím nenapadlo.
Grilování u nás byla vždy výsada mužů, ale troufám si říct, že na příští barbecue párty budu grilmástrem já.
Grilování od A do Z je prakticky rozčleněno do kategorií NÁČINÍ A TECHNIKY, HOVĚZÍ, VEPŘOVÉ, JEHNĚČÍ, DRŮBEŽ, PLODY MOŘE, PŘÍLOHY A NÁPOJE. Nebojte, není to nudný popis toho, do jaké části grilu na jak dlouhou dobu vložit kus masa. Výklad z vás udělá hvězdu, protože po přečtení této knihy ovládnete nejen přípravu masa, ale stanete se i expertem přes nejlepší kůrčičky, krusty, omáčky, díky kterým vás budou vaši hosté zkrátka milovat!
Večerní posezení je možné okořenit i něčím jiným než pepřem či oreganem. Co třeba karibským rumovým punčem nebo bílou sangrií? Jak na to a čím dalším zpestřit horké večery vám napoví Lisa Atwood v knize Grilování od A do Z.
Tato publikace vám zkrátka v barevné, zábavné a přesto profesionální formě naservíruje veškeré nezbytné (i nadrámcové) rady ohledně grilování. Je vhodná jak pro začátečníky, tak pro ty, kteří chtějí svůj um vylepšit a „vymazlit“ k dokonalosti!
Mohlo by vás zajímat
0.0 z 5 hvězdiček
knihaGrilování se stalo nedílnou součástí našeho volného času - doma, na chalupě, u babičky i na dovolené, s přáteli či rodinou - těšíme se na...
Nejnovější články
-
8 důvodů, proč vést děti ke čtení
Profesor Trávníček, který se dlouhodobě věnuje výzkumu čtenářství v České republice, říká, že čtenáři jsou obecně mnohem...
-
3 důvody, proč využívat osobní odběr v našich prodejnách: Je rychlý, pohodlný a vždy ZDARMA!
Nemůžete se dočkat své objednávky? Využijte osobní odběr v našich prodejnách. Svou objednávku si můžete vyzvednout dříve, než...
-
5 největších pecek z Našeho nakladatelství pro měsíc listopad
Listopad přináší jedny z nejlepších titulů, které tento rok můžete na pultech českých knihkupectví objevit. Dnes si představíme...