Alergie a my E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Imunitní systém nás chrání před vším možným – dokud se neobrátí proti nám  Až čtyřicet procent světové populace trpí nějakou formou alergie. A toto číslo rok od roku roste, k tomu se navíc objevují nové typy alergenů. Z alergií se tak stává civilizační nemoc, která bude trápit stále větší počet lidí a víc a … Přejít na celý popis

Doprava do Zásilkovny ZDARMA! Až do 27. 10. 2024 máte ZDARMA dopravu do jakéhokoliv výdejního místa Zásilkovny či Packety v České republice a na Slovensku! Více informací

Popis

Imunitní systém nás chrání před vším možným – dokud se neobrátí proti nám 

Až čtyřicet procent světové populace trpí nějakou formou alergie. A toto číslo rok od roku roste, k tomu se navíc objevují nové typy alergenů. Z alergií se tak stává civilizační nemoc, která bude trápit stále větší počet lidí a víc a víc zatěžovat zdravotnické systémy. 

Kniha Alergie a my hledá příčiny tohoto nárůstu alergií – a zároveň vysvětluje, co to přesně alergická reakce je, proč lidské tělo občas reaguje tak bouřlivě a s jakými změnami ve společnosti, v životním prostředí i klimatu toto podráždění může souviset. Pátrání vede do lékařských ordinací, biologických laboratoří i obyčejných domácností a ukazuje, na jaké změny a podněty imunitní systém reaguje. Autorka objasňuje, jestli má smysl utrácet v souvislosti s alergií za probiotika, zda je smysluplné se často umývat nebo co nám způsobují čisticí prostředky. Dá se s alergií něco dělat? A jaký je vlastně výhled kýchajícího, uslzeného a škrábajícího se lidstva do budoucna? 

–––

Důležitá a skvěle vyrešeršovaná kniha lékařské antropoložky Theresy MacPhailové dává nemoci lidskou tvář. Alergie je podle ní nejen zlým dvojčetem imunity, ale také nečekanou odvrácenou stranou materiálního pokroku, který nám podlamuje zdraví způsoby, s nimiž si neumíme poradit. Autorka nenabízí snadná řešení alergické krize, avšak její citlivé vhledy do problematiky činí z knihy poutavé čtení.
— The Wall Street Journal 

Sdílet

kategorie
E-knihy
Nakladatel
Host
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda