Hrdinové kontra Padouši E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Kniha se zaměřuje na kontroverzní postavy, jejich osudy a události, které tak zásadně ovlivnily. Jedná se o postavy neprávem, či příliš oslavované nebo haněné a odsuzované. Chronologicky za sebou jdou postavy s větší, či menší důležitostí v dějinách. Naleznete zde teroristy, zločince, samozvané hrdiny i politiky, které bychom mohli nazvat… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Nenasytní mrtví Vrah zůstane vrahem i po smrti. Živí se musí mít stále na pozoru... Hororová novinka Darcy Coates již v prodeji! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kniha se zaměřuje na kontroverzní postavy, jejich osudy a události, které tak zásadně ovlivnily. Jedná se o postavy neprávem, či příliš oslavované nebo haněné a odsuzované. Chronologicky za sebou jdou postavy s větší, či menší důležitostí v dějinách. Naleznete zde teroristy, zločince, samozvané hrdiny i politiky, které bychom mohli nazvat jedním pojmem Šedé eminence.

Autor si v této knize klade za cíl zodpovědět na otázku, co tedy byly tyto postavy vlastně zač? V knize si tedy zahraje autor na takového historického policistu, který hledá důkazy ve prospěch nebo neprospěch podezřelého.

V prologu každé kapitoly pokládá autor otázku sobě i čtenáři, co byla daná osobnost vlastně zač.
Následně ve stati každé kapitoly podá bez osobních předsudků, zaujetí a emocí pravdivý příběh každé osobnosti tak, aby si každý mohl udělat o dané osobnosti vlastní obrázek. V epilogu pak podle těchto předložených důkazů zodpoví na předloženou otázku z prologu, jak se mu konkrétně každá postava jeví.

Autor odpovídá podle předložených důkazů ze stati, které v epilogu krátce vyjmenuje a použije je tak na potvrzení svých tvrzení. Tyto postavy pak ohodnotí jako spíše kladné, spíše záporné, nebo nadále
kontroverzní a uvede důvod proč. Zároveň nikoho nenutí autor přebírat jeho názor, ale nechává pouze na čtenáři, co si o dané osobě bude myslet. V epilogu autor neodpovídá podle svého osobního smýšlení, ale podle smýšlení historika, tedy podle důkazů.

Kniha je určena všem, kdo mají zájem o historii a literaturu faktu. Neměla by být brána za odbornou, ale spíše populárně naučnou. Stejně tak by měla patřit do rukou lidem, kteří nejsou v historii začátečníci, ale chtějí si jen prohloubit své vědomosti a udělat si o celé dané věci či osobnosti obrázek. Určitě ji doporučuji studentům historie a příbuzných oborů, kteří mohou využít faktografické stránky této knihy při rozšíření znalostí, či při studijní práci na dané téma.

Sdílet

Nakladatel
Začněte žít
jazyk
čeština
Počet stran
141
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 168 Kč Nápověda