Severoamerické jezerní příšery E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Skrytý poklad amerického hororu  Severoamerické jezerní příšery jsou souborem devíti povídek, v nichž se Nathan Ballingrud vydává na průzkum temných končin lidské duše, do podivného světa, který se vzpírá snahám o pochopení a nastolení řádu. V hlavní roli zde vystupují příšery všeho druhu — skutečné i smyšlené,… Přejít na celý popis

E-knihy na všechny způsoby a SE SLEVOU! Ideální čtení na dovolenou, k vodě nebo jen tak na zahradu, zkrátka kamkoliv, protože čtečka nezabere téměř žádné místo. Tak ji nezapomeňte na prázdniny naplnit s pořádnou slevou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Skrytý poklad amerického hororu 

Severoamerické jezerní příšery jsou souborem devíti povídek, v nichž se Nathan Ballingrud vydává na průzkum temných končin lidské duše, do podivného světa, který se vzpírá snahám o pochopení a nastolení řádu. V hlavní roli zde vystupují příšery všeho druhu — skutečné i smyšlené, příšery v nás i mimo nás. Knihou prostupuje zoufalství současného žití, bolest, ale také soucit a láska, někdy v nadpřirozeném hávu, který ovšem nepředstavuje hlavní zdroj děsivosti. 

Ballingrudova debutová sbírka zaznamenala ihned po vydání v roce 2013 značný ohlas, získala Cenu Shirley Jacksonové a byla nominována na několik dalších prestižních žánrových cen. Toto je literární horor nejvyšší jakosti, mozaika drobných uměleckých děl temných tónů jako stvořená pro čtenáře, kteří se ve fantazii rádi vydávají na dobrodružné výpravy mimo svou komfortní zónu. 

–––

Nathan Ballingrud ve své knize Severoamerické jezerní příšery oživuje tu nejlepší hororovou tradici.
— Los Angeles Review of Books 

Tohle není kniha pro každého, ale pro ty, kdo se chtějí vydat po temné cestě, která je zde naznačena, a pro ty, kdo jsou ochotni pociťovat soucit, hrůzu a odpor vůči — často špatným — lidem. Nesmírně poutavá povídková sbírka.
— Tor.com 

Tato sbírka povídek je výjimečná tím, jak jsou nadpřirozené, magické a hororové jevy využívány coby zdroj světla, který nasvěcuje temná místa a zároveň vrhá ještě hlubší stíny. Ballingrud píše pronikavě a nemilosrdně.
— The Globe and Mail 

 

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
240
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

2.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Lucyvase4 registrovaný uživatel 2 z 5 hvězdiček Hodnoceno z aplikace

    Zatím největší zklamání roku 2024. Čekala jsem hororové povídky plné mýtů a jezerních příšer. Bohužel v celé knize se jezerní příšera objeví jen jedna a navíc je ještě mrtvá. Naproti tomu se zde vyskytuje celá řada jiných bytostí jako jsou vlkodlaci, upíři nebo padlý andělé. Ale především se autor zaměřuje na monsta, která se mohou skrývat v každém z nás. A za vypuštění těchto monster většinou může nějaká náhoda nebo nehoda. Většina povídek v knize má potenciál. Příběh se rozvíjí slušně, baví vás a těšíte se, jak to celé dopadne. Jenže tady nastává problém. Autor vám většinou žádný konec nedá. Příběh utne v půlce a vy jen nepřítomně obracíte stránky mezi prsty a přemýšlíte, kam sakra ty další schoval. Na mne prostě useknuté vždy hodně předčasně. Domýšlet si půlku příběhů mne nebavilo. A mnohdy jsem v příběhu nenašla asi ani to, co chtěl autor sdělit. Povídky se čtou jinak pěkně. Styl psaní je poutavý, barvitý a místy až poetický plný metafor. Stránky vám ubíhají pod rukami. Ale po pár povídkách jsem si začala říkat. Fajn, čte se to dobře, ale proč to vlastně jinak čtu? Povídky které se mně líbily a viděla jsem v nich nějaké poslání jsou nakonec tři. 1. SS - příběh chlapce, který se stará o svou matku. Ta přišla o nohy při autonehodě. On kvůli tomu musí skončit se školou a začít pracovat. 2. Pod náporem slunce - příběh o chlapci, který našel ve sklepě svého domu upíra. Chce, aby ho upír proměnil a za to mu slíbí krev matčina nového přítele. 3. Dobrý manžel - příběh muže, který přihlíží sebevraždě své ženy. Další povídky se mi líbily buď zčásti nebo vůbec. Neříkám, že kniha je špatná. Myslím, že spousta čtenářům se bude líbit. Já jsem zjistila, že nejspíš nejsem povídkový typ. Ani hororové mi to bohužel moc nepřišlo. Vůbec jsem se nebála. S autorem jsem si příliš nesedla. I když, knihu jsem dočetla před 3 dny, stejně se v mysli k některým povídkám ještě vracím a přemýšlím o nich. A tak se ptám. Nemohl tohle být třeba autorův záměr?

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 249 Kč Nápověda