0.0 z 5 hvězdiček
pevná vazbaKniha ( pevná vazba )
- Produkt je vyprodaný.
„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální… Přejít na celý popis
-
339 Kč s DPH Ihned ke stažení
Čeho všeho je schopný člověk bez špetky strachu? Někdo to zanedlouho pocítí na vlastní kůži... Více informací
K tomuto produktu zákazníci kupují
-
Chemie bez fobie
-
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
-
Důležité prvky - Atomy, kvarky a jiné velké drobnosti
-
Ochrana materiálů proti vlivům prostředí (teorie a metody)
-
Analýza anorganických látek
-
Pátrání po Schrödingerově kočce
-
Matematika pro život
-
Věda podle abecedy
-
Kyslík - Molekula, která stvořila svět
-
Mimoprostor a základy moderní fyziky
-
Dopamin
-
Tohle už vůbec není matika
-
Fytochemické základy botaniky
-
Láska a matematika - Srdce skryté skutečnosti
-
Stručná historie času
-
Sedm a půl kapitoly o mozku
-
Planta sapiens - O inteligenci rostlin
-
Nic nežije bez chemie
-
Desatero smyslů - Jak lidé a zvířata vnímají okolní svět
-
Stručné dějiny biologie
-
Zrádná čísla a jak jim stále znovu podléháme
-
Dopisy astrofyzika
-
Genetika
-
Komiksová chemie
„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné!
Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.
- Nakladatel
- Grada
- Rozměr
- 167 x 235 x 17
- jazyk
- čeština
- Počet stran
- 208
- Vydání
- 1
- isbn
- 978-80-271-2881-5
- Vazba
- pevná vazba
- datum vydání
- 29.10.2021
- ean
- 9788027128815
Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda
0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů
0× 5 hvězdiček 0× 4 hvězdičky 0× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
Přidejte své hodnocení knihy
Vývoj ceny Nápověda
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.
Články, které stojí za pozornost
- Jedno temné okno: fascinující kniha, která vás zahalí do mlhy tajemství a magie | RECENZE
- Vaše oblíbená vánoční videa s tipy na dárky jsou zpět! Letos i formou podcastu! | Vánoce voní knihou 1
- Divé ženy - strhující román o síle ženské odvahy napříč staletími | RECENZE
- 5 největších pecek z Našeho nakladatelství pro měsíc listopad
- Šarlatový závoj je překvapivě napínavá fantasy jízda | RECENZE
- Tohle je návrat jako blázen! Tohle může být hit jako blázen. Radka Třeštíková vydává novou knihu!
- Dobro.čtení aneb Jak Petra Dobrovská přináší radost seniorům po celé České republice
- Stane se včera aneb Když je matka detektivem | RECENZE
- Křtu knihy o palubním střelci, Jaroslavu Fiedorovi, se zúčastnil i prezident Petr Pavel
- Poslední letošní Vůně nových knih! Ať vám neunikne!
- Zmámeni - příběh, který je romantický i surový zároveň | RECENZE
- 6 tipů, jak si vychovat malého knihomola