0.0 z 5 hvězdiček
měkká vazbaKniha ( pevná vazba )
- Produkt je vyprodaný.
Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let. Nyní spojil síly s nakladatelstvím Smart Press, aby se v knize Osm chutí Asie podělil nejen o recepty a postupy, které si během svých studií a cest osvojil, ale zejména o příběhy plné vášně a dobrodružství, které se za nimi… Přejít na celý popis
Vykročte do nového roku správně s audioknihami, které vám pomohou odhalit a využít váš potenciál. Více informací
K tomuto produktu zákazníci kupují
Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let. Nyní spojil síly s nakladatelstvím Smart Press, aby se v knize Osm chutí Asie podělil nejen o recepty a postupy, které si během svých studií a cest osvojil, ale zejména o příběhy plné vášně a dobrodružství, které se za nimi skrývají. Jídla, která vám spolu se svým týmem v této kuchařce představí, můžete znát z menu SaSaZu, ti zcestovalejší možná i ze zemí jejich původu – z jihovýchodní Asie, Vietnamu, Kambodže, Singapuru. A v těchto zemích se můžete ocitnout i vy, stačí nakoupit suroviny, obléknout si zástěru a trochu si při vaření hrát. Asijská kuchyně totiž není nic, čeho je třeba se bát, ba naopak! Nevyžaduje precizní vážení ingrediencí ani přesné postupy, vše si můžete upravit podle chuti a nápadu. Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám a všechny používané suroviny jsou zde k dostání – v knize dokonce najdete i tipy a doporučení, kde si je objednat či kam se pro ně vypravit… Kniha je členěna do osmi kapitol, z nichž každá je věnována jedné typické asijské surovině: kokosu, zázvoru a galangalu, citronu a citronové trávě, čaji, sezamu, rýži, banánu a chilli. Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky či hlavní jídla, ale můžete se těšit i na dezerty, nápoje i další návrhy na jejich využití (např. kokosový krém na ruce). Každý recept je navíc doplněn fotografií. Kniha také přináší spoustu informací ze zákulisí výjimečné restaurace, vypravíte se s ní na výlet do Asie či do pražské vietnamské tržnice SAPA a seznámíte se i s těmi, kteří pomohli celý koncept SaSaZu vytvořit.Kniha Osm chutí Asie je první kuchařkou nakladatelství Smart Press, kterou nenapsal český autor. Nicméně závazku vydávat české kuchařky se tím nijak nezpronevěřuje, protože Shahaf nejen svou knihu, ale i svou restauraci postavil na surovinách, které nakupuje v Čechách a od českých dodavatelů. Cílem jeho práce je umožnit vám zažít kousek Asie i doma v České republice. Vydejte se tedy spolu s ním a jeho knihou na cestu za taji asijské kuchyně i asijského životního stylu plného chutí, vůní a zážitků…
- Nakladatel
- Smart Press
- Rozměr
- 216 x 267 x 17
- jazyk
- čeština
- Počet stran
- 180
- Vydání
- 1
- isbn
- 978-80-87049-54-9
- Vazba
- pevná vazba
- datum vydání
- 27.09.2012
- ean
- 9788087049549
Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda
3.0 z 5 1 hodnocení čtenářů
0× 5 hvězdiček 0× 4 hvězdičky 1× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
Přidejte své hodnocení knihy
-
Harri registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček
Líbilo se mi, že se kuchařka dotýká více oblastí Asie a nezaměřuje se na už profláklé kuchyně. Ale když jsem se víc začetla do jednotlivých receptů, zjistila jsem, že to bude jedna z těch, kterou si sice rádi prolistujete, protože má krásné fotky, ale nejspíš z ní nikdy nic moc neuvaříte - však to znáte, jsou prostě pro parádu, ne na každý den. Nějaké základní asijské recepty se tam ale najdete.
Přečíst více
Vývoj ceny Nápověda
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.