Babylon neboli Nutnost násilí Audiokniha (Mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Básník pobíhá nespoutaně po louce. Překladatel je nucen tančit v okovech – a přece má ohromnou moc. Chlapce z čínského Kantonu potkalo štěstí v neštěstí. O nejbližší příbuzné ho sice připravila cholera, ale před smrtí v bídě ho uchrání britský profesor Lovell. Předloží mu nabídku, o níž se většině sirotků může leda zdát: když se bude hoch… Přejít na celý popis

Mičiko Aojama: Co hledáš, najdeš v knihovně Pět hrdinů v životní krizi nachází nový směr díky tajemné knihovnici Sajuri Komači, která vždy ví, jakou knihu doporučit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Básník pobíhá nespoutaně po louce. Překladatel je nucen tančit v okovech – a přece má ohromnou moc. Chlapce z čínského Kantonu potkalo štěstí v neštěstí. O nejbližší příbuzné ho sice připravila cholera, ale před smrtí v bídě ho uchrání britský profesor Lovell. Předloží mu nabídku, o níž se většině sirotků může leda zdát: když se bude hoch vzdělávat v jazycích, pro něž má zvláštní nadání, zařídí mu učený muž život v pohodlí. Hrdina tedy přijme nové anglické jméno Robin i svůj úděl a vydává se do Oxfordu, aby v elitním ústavu Babylon studoval stříbrodělství – magické umění překladatelství. Sejde se tu s podobně talentovanými vrstevníky z dalších zemí.

Všem se dostalo blahobytných výsad, avšak za podmínek, kterým tak docela nerozumějí a o něž mohou kdykoli přijít. Zvlášť kdyby se zapletli s nesprávnými osobami. Jenže jak poznat, co je ve skutečnosti správné, když Britové žijí v přepychu díky pokladům z kolonií, zatímco původní spoluobčané mladých překladatelů jsou prachsprostě vykořisťováni? Historická fantasy zpracovává nejen téma národní identity v čase dějinných křivd, ale líčí i roli jazyka při budování pomyslných kulturních mostů. Román získal řadu literárních ocenění, mj. cenu Nebula za nejlepší knihu roku 2022, British Book Award za nejlepší prózu a prémii Locus.

„Kouzlo fantasy často spočívá v úniku před skutečným světem, ale tady úniku není: Kuangová žánrovým přístupem skutečnou historii nezměkčuje, nýbrž vyhrocuje.“ – The Guardian.
„Jeden z největších talentů současné fantastiky. Babylon je vynikající kniha díky chytrému, brilantně vystavěnému příběhu, který pohání spravedlivý hněv.“ – Daily Mail.
„Toto je Pullmanův Zlatý kompas, kdyby ho napsala N. K. Jemisinová. Originální, poutavé, zanícené – a především velice trefné.“ – The New York Times.
„Ambiciózní a silná kniha, která zároveň prokazuje hlubokou úctu i lásku k jazyku a literatuře. Vskutku ‚dark academia‘ jaksepatří.“ – Kirkus Reviews.

Sdílet

Nakladatel
OneHotBook
datum vydání
10.07.2024
Vazba
Mp3
jazyk
čeština
Délka
25:58:37
  • Jana Palkovská Jana Palkovská

    Jedna z nejočekávanějších a zároveň i vizuálně nejkrásnějších knih letošního roku je tu! Rebecca F. Kuang po úspěšné sérii Maková válka přichází se zcela novou záležitostí, která vás tentokrát místo do Asie zavede do koloniální Anglie v 19. století. Pokud vás ale zrovna ta exotika a netradiční asijský nádech bavil, nemusíte se bát. I tady se totiž děj okolo Asie točí a dotkne se i tématu válek o opium. Nicméně už teď vám mohu prozradit, že jinak vás čeká zcela odlišný zážitek. Připravte se. Výlet do minulosti, kde slova mohou ničit i dobývat, právě začíná.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.8 z 5 8 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.3 z 5

  • Kateřina Horylová registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Tohle nebylo jednoduché čtení. Ale bylo dobré

    Přečíst více
  • AnnabethChase registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Hodnoceno z aplikace

    Skvělá kniha, některé pasáže se můžou zdát trochu zdlouhavé, ale jedná se velmi dobře napsanou knihu. Kniha dokonale vykresluje vztahy Angličanů k cizincům a ženám v období historii ( hlavně období opiových válek).

    Přečíst více
  • Michaela Bičišťová registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Zajímavý příběh a skvělá zápletka. Za mě byly moc dlouhé pasáže o překládání, kdo není z oboru, tak to spíš zdržuje děj.

    Přečíst více
  • Tomáš registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Prilis pomale tempo

    Přečíst více
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 549 Kč Nápověda