Kdysi

Autor Morris Gleitzman Interpret Matouš Ruml

Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

První díl vyprávění o životě odvážného židovského chlapce Felixe v okupovaném Polsku za 2. světové války. Příběh o naději v době, která naději nepřála. Věnováno: „Všem dětem, jejichž příběhy nikdy nikdo nevyprávěl.“ Tři roky a osm měsíců žije devítiletý Felix Salinger v odlehlém katolickém sirotčinci v horách, ačkoli není katolického vyznání. Jeho… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

První díl vyprávění o životě odvážného židovského chlapce Felixe v okupovaném Polsku za 2. světové války. Příběh o naději v době, která naději nepřála. Věnováno: „Všem dětem, jejichž příběhy nikdy nikdo nevyprávěl.“ Tři roky a osm měsíců žije devítiletý Felix Salinger v odlehlém katolickém sirotčinci v horách, ačkoli není katolického vyznání. Jeho rodiče nejsou mrtví. Přivedli ho k matce Mince, představené jeptišek, aby se měl dobře. A určitě si pro něj brzy přijdou, jak Felix věří, jen co vyřeší potíže, které mají se svým knihkupectvím. Protože židovští knihkupci to mají v Polsku roku 1942 těžké. Jak moc těžké, to Felix pochopí, až když se v sirotčinci objeví muži s podivnými páskami na rukávech a začnou vyhazovat a pálit židovské knihy z místní knihovny. Felix uteče. Cestou zachrání malou Zeldu, jejíž rodina byla zavražděna, a pomalu mu dochází, co mají tihle spalovači knih za lubem. A co to znamená pro něj, Zeldu a všechny ostatní Židy… Spisovatele k napsání příběhu inspiroval osud Janusze Korczaka, polského židovského lékaře a tvůrce knih pro děti, který zasvětil svůj život péči o mladé lidi. Chtěl knihou vzdát této osobnosti hold, protože pro něj je hrdinou.

Sdílet 0

série
Felix a Zelda 1. díl z 5
Další ze série
1. Kdysi
2. Potom
3. Když
4. Brzy
5. Možná
kategorie
Audioknihy » Literatura pro děti a mládež » Knihy pro mládež
Nakladatel
Tympanum
datum vydání
16.06.2021
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
03:47:35

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 21 hodnocení čtenářů

20× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Velmi silný příběh, napsaný na základně pravdivých událostí.

    Přečíst více
  • Knihomol.cz registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Je mi deset let a knihu jsem přečetla jedním dechem. Je to velmi čtivá knížka a není co vytknout. Škoda že to dopadne tak smutně. Ale co se dá dělat. Tato kniha je velmi hezká. Doporučuji přečíst!!!

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Velmi smutný a dojímavý příběh, který mě až skoro rozbrečel, byl velmi zajímavý a napsaný podle pravdivých událostí. Stojí za to jsi ji přečíst.

    Přečíst více
  • Alexandra Richterová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Tato knižka se mi velmi libila. Bylo to smutne a zaroven dobrodružne. Urcite vsem čtenařum dopoucuji.

    Přečíst více
  • Adriana Dosedělová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Velmi dobře sepsaný příběh pro děti. V dávkách je citlivě naporcován příběh chlapce z druhé světové války. No už by byl i čas, aby vydali konečně i třetí, čtvrtý a pátý díl.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 349 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora