O lidech a psech Audiokniha (Mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Žolík, Pluto, Timur, Lišák, Aramiska, Saracen… to jsou hlavní hrdinové povídek od renomovaných českých autorů, v nichž hraje hlavní roli vztah člověka a psa. Vlídný, dojemný, osudový, nenahraditelný, ale někdy složitý, zpočátku i nedůvěřivý... Pes je prý nejlepší přítel člověka. Jak lidé u psů, tak také psi u lidí hledají to, co jim někdy… Přejít na celý popis

Emily Henry: Kde je mi dobře Dva bývalí. Jedna dohoda. Může tahle dovolená všechno změnit? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Žolík, Pluto, Timur, Lišák, Aramiska, Saracen… to jsou hlavní hrdinové povídek od renomovaných českých autorů, v nichž hraje hlavní roli vztah člověka a psa. Vlídný, dojemný, osudový, nenahraditelný, ale někdy složitý, zpočátku i nedůvěřivý... Pes je prý nejlepší přítel člověka. Jak lidé u psů, tak také psi u lidí hledají to, co jim někdy nemůže poskytnout jejich vlastní druh – společnost, útěchu v samotě, ochranu či přátelství, porozumění beze slov. Lidé na svých psích kamarádech oceňují jejich věrnost, oddanost, důvěru a možná v nich vidí a obdivují tak trochu sami sebe. Někteří lidé tvrdí, že s tím svým si rozumějí víc než s vlastními příbuznými. A když umře pes, je to, jako když odejde člen rodiny.

„Povídková sbírka O lidech a psech skvěle ukazuje každodenní radosti a strasti života s čtyřnohým parťákem. Naprostá nezbytnost pro všechny pejskaře!“ - Karolína Skácelová (Penny and books) a psí kámoška Riley

LUKÁŠ HLAVICA je absolventem herectví na pražské DAMU, kde posledních dvacet let působí jako pedagog. Pochází z umělecké rodiny, jeho rodiči jsou herci Miloš Hlavica a Růžena Merunková. Prošel nejdříve velkými kamennými divadly Národním a Vinohradským, aby poté na čtyři roky zakotvil jako režisér v Dejvickém divadle (jeho inscenace Bratří Karamazových se hrála bezmála 15 let). Dlouhodobě spolupracuje s Českým rozhlasem, kde také režíruje. Věnuje se dabingu a účinkoval v řadě televizních inscenací. Televizní diváci jej mohli zaznamenat např. ve snímcích Specialita šéfkuchaře, Vrah jsi ty!, Jasnovidec, Swingtime, Osmy nebo v televizním seriálu Labyrint. Ve filmu nedávno např. ve snímcích Toman, či Abstinent. V posledních letech je vyhledávaným interpretem audioknih.

KRYŠTOF HÁDEK je český herec. Studoval herectví na Pražské konzervatoři a jeden rok na londýnské škole London Acadmy of Drama and Music Art. Na jevišti vystupuje ve Studio Dva. Proslavil se rolí četaře Vojtíška ve filmu Tmavomodrý svět režiséra Jana Svěráka. Dále hrál ve filmech Poslední závod, Modelář, 3 Sezóny v Pekle, Vlastníci, Kobry a užovky, Výlet, Experti, Signál, Bez doteku, Bobule a mnoha dalších. Kromě toho se objevil také například v televizních filmech jako Klec, Černý slzy, Korunní princ nebo Hlas pro římského krále a seriálech Přízraky mezi námi, Neviditelní, Clona, Vzteklina, Svět pod hlavou, Volha, Oktopus. Je držitelem dvou Českých lvů a křišťálového glóbu z MFF Karlovy Vary. Věnuje se také dabingu.

MARTIN STRÁNSKÝ po studiích na DAMU nastoupil do stálého angažmá v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni, kde je členem souboru doposud. Hostoval v Národním divadle v Brně, účinkoval v Letních shakespearovských slavnostech na Pražském hradě. V současnosti hostuje také v pražském Divadle pod Palmovkou. Pravidelně se objevuje v televizních seriálech a ve filmech. V dabingu, jemuž se věnuje přes čtvrt století, jsou jeho největším úspěchem dvě Ceny Františka Filipovského z roku 2011 za ztvárnění seriálového Dr. House (cena poroty a diváků). V roce 2014 získal i Zvláštní cenu AVA za přínos oboru audioknih a mluveného slova.

VILMA CIBULKOVÁ v roce 1981 absolvovala Střední pedagogickou školu v Karlových Varech a poté začala studovat na pražské DAMU. Ještě během studií hostovala v Národním divadle v Praze, kde v letech 1984–1990 působila jako členka činohry. Poté její divadelní kroky směrovaly do Divadla pod Palmovkou později do divadla Ungelt. Příležitostně hostovala také v Divadle na Vinohradech, Divadle v Řeznické či Viole. Radu rolí vytvořila rovněž v televizních seriálech a ve filmu. Výrazné postavy ztvárnila např. ve snímcích Kuře melancholik, Pramen života, Pupendo, Mazaný Filip, Krev zmizelého, Zemský ráj to napohled… Je nositelka rady profesních ocenění. Mimo jiné získala šestkrát cenu Českého rozhlasu – Neviditelný herec. Dvakrát získala Cenu Thálie. Je rovněž držitelkou Českého lva za vedlejší ženský herecký výkon ve filmu Pupendo a Ceny Františka Filipovského za dabing ve filmu Lepší už to nebude.

Audiokniha Petr Šabach, Petra Soukupová, Josef Moník, Kateřina Tučková, Marek Epstein, Irena Hejdová, Viola Fischerová, Magdaléna Stárková: O LIDECH A PSECH | Čte Lukáš Hlavica, Kryštof Hádek, Vilma Cibulková a Martin Stránský | Režie Jan Drbohlav | Zvuk, střih a mastering Vladimír Srb | Hudba Petr Hanzlík | Natočeno ve studiu MIXING.TODAY | Grafický design podle knižní obálky vytvořil Michal Holík | Produkce Petra Kinclová | Supervize Alena Brožová | Vydala Euromedia Group, a. s. – Témbr, v srpnu 2024.

Nahrávka vznikla podle knižní předlohy O LIDECH A PSECH © Petr Šabach, Petra Soukupová, Josef Moník, Kateřina Tučková, Marek Epstein, Irena Hejdová, Viola Fischerová, Magdaléna Stárková, 2024 | Illustrations © Adéla Ťopková, 2024 | Vydala Euromedia Group, a. s. - v edici Listen v roce 2024.

Sdílet

Nakladatel
Témbr
datum vydání
1.08.2024
Vazba
Mp3
jazyk
čeština
Délka
04:14:20

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 299 Kč Nápověda