Můj příběh Audiokniha (CD)
Můj příběh - Michelle Obamová Nedostupné

Audiokniha

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Katalog Dobrých záložek (1. vydání)

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 79 Kč

Katalog Dobrých záložek (1. vydání)

Silné a inspirativní osobní vzpomínky bývalé první dámy Spojených států amerických. Malá Michelle Robinsonová vyrůstala v jižní části Chicaga, bydlela ve společném pokoji s bratrem Craigem a hrávala si s ním v nedalekém parku. Její rodiče, Fraser a Marian Robinsonovi, ji odmalička vedli k nebojácnosti a otevřenosti. Postupně ji život zavál mnohem… Přejít na celý popis

Zobrazit více variant (+5)

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Silné a inspirativní osobní vzpomínky bývalé první dámy Spojených států amerických. Malá Michelle Robinsonová vyrůstala v jižní části Chicaga, bydlela ve společném pokoji s bratrem Craigem a hrávala si s ním v nedalekém parku. Její rodiče, Fraser a Marian Robinsonovi, ji odmalička vedli k nebojácnosti a otevřenosti. Postupně ji život zavál mnohem dál: přes kampus Princetonské univerzity, kde poprvé pocítila, jaké to je být jediná černoška v přednáškové aule, až do proskleného kancelářského věžáku na post vysoce postavené firemní právničky. Tady se také jednoho letního dopoledne objevil student práv jménem Barack Obama. V knize Můj příběh Michelle Obamová líčí počáteční léta svého manželství, kdy se snažila sladit práci a rodinu se strmě stoupající politickou kariérou svého muže. S grácií, humorem a nevídanou upřímností nám nabízí sugestivní pohled do zákulisí oněch chvil, kdy její rodina přelomovým způsobem vstoupila na světovou scénu, i na osm historických let, jež prožila v Bílém domě - na to, jak se postupně seznamovala se svou zemí a její země se seznamovala s ní. Michelle Obamová nás ve svých vzpomínkách nechá nahlédnout do duše jedinečné, průkopnické osobnosti, jež se snaží žít nearanžovaný život a své síly i hlas propůjčuje do služeb vyšších ideálů. Ve zvukové podobě se interpretce Zuzaně Stivínové podařilo stát se jakoby alter egem autorky, takže s nebývalou přesvědčivostí a invencí vypráví její životní příběh.

Sdílet 0

Nakladatel
Supraphon
datum vydání
4.09.2020
ean
0099925660024
Vazba
CD
datum dotisku
7.09.2020
Rozměr
120 x 130 x 12
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 17 hodnocení čtenářů

14× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Val registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Taaak, dámy a páni, toto bola parádka. Môj príbeh je životným príbehom Michelle. Ako sa z malého bezstarostného dievčatka stala snaživá študentka, neraz podceňovaná kvôli farbe pokožky. Ambiciózna mladá žena v práci tiež musela dokazovať svoje kvality, tam sa zoznámila s nedochvíľnym stážistom Barackom, ktorého mala na starosti. Bol inteligentný, skromný, no vedomý si vlastnej hodnoty, priateľský a na prvý pohľad Michelle neohúril.Rozprávanie Gabiky Dzuríkovej, s typicky černošským hlasom ( z dabingu ju isto rozpoznáte), život prvej dámy USA bol naozaj krásne interpretovaný. Keď som sa tak započúvala, naozaj som mala pocit, akoby bola Michelle moja priateľka a rozprávala mi svoju cestu, svoje spomienky, svoje skúsenosti, svoje vízie aj obavy. Podelila sa aj o partnerské problémy, ktorým rodina Obamovcov čelila, tiež o období kandidatúry jej manžela, o sťahovaní sa do bieleho domu s pozície jeho prvých obyvateľov tmavej pleti. Aj dcéry prominentného páru sú spomínané z pohľadu ich matky, ako znášali zmeny prostredia, ochranku, rodičovské stretnutia v škole. Skutočne splnený aj taký neobyčajný americký sen. Prezident a prvá dáma tmavej pleti. Jedno ale musím skutočne vytknúť, a to si možno ani sama pani Obamová neuvedomuje. Nielen černošské deti sa musia snažiť, aby v živote niečo dosiahli. Rovnako to je aj u bielych, hispáncov, aziatov… tak isto aj niektorí černošskí, šťastne narodení, môžu využívať vplyv a privilégiá, ktoré nadobudli samotným narodením. Viackrát autorka spomenula, ako musela tvrdo drieť už v školských laviciach, viac ako iní. Nemyslím si však, že neprávosti sa dejú len “menšinám”.

    Přečíst více
  • Radka registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Knihou jsem byla nadšena, přístup k životu Michelle Obamové se mi velice zamlouvá, kniha je optimistická, doporučuji si přečíst.

    Přečíst více
  • Eva Rosecká registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Knihu jsem přečetla jedním dechem. Je velmi propracovaná, líbí se mi jednotlivé kapitoly, které na sebe navazují. Informací někdy bylo až mnoho, ale vypráví příběh jedné silné a obdivuhodné ženy. Ženy, která musela bojovat s diskriminací kvůli barvě své pleti. Ženy, která musela podřizovat svůj život pravidlům tajné služby poté, co její manžel byl zvolen prezidentem. Ženy, která se zasadila o mnoho přínosných projektů, kdy bojovala proti dětské obezitě a také držení zbraní poté, co byla omylem zastřelena jedna velmi nadaná dívka. Ženy, která je dcerou, matkou, manželkou a bývalou první dámou. Ženy, která je odvážná, inspirativní a velmi silná. Příběh píše bez růžových brýlí. Knihu rozhodně doporučuji.

    Přečíst více
  • Miroslava Kopecká registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Úžasně popsaný silný životní příběh. Příběh o touze po vzdělání, po dobrém životě, o kompromisech. Silná kniha o víře v manželství, v rodičovství. Doporučuji všem generacím - těm, které se v životě teprve hledají i těm, které mají už své zkušenosti. Mám Michelle Obamovou ráda pro její přirozenost a tato kniha mi jen potvrdila mé přesvědčení, že ona je opravdová dáma a její muž je opravdový gentleman.

    Přečíst více
  • Andy registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Cteni pro zeny...krasne prevypraveny pribeh zeny, ktera chtela neco dokazat. Moc se mi libila a inspirovala i ve vychove deti.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 380 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora