RECENZE: Hříšně bohatý – Příběh Romea a Julie znovu ožívá!

RECENZE: Hříšně bohatý – Příběh Romea a Julie znovu ožívá! - titulní obrázek

Whitney odmala věděla, že jako Gableová na románek s Riscoffem nemůže ani pomyslet. Těžko byste hledali dvě rodiny, které k sobě chovají tolik zášti. Pak ale v baru potkala Lincolna…

4.5 z 5 hvězdiček

E-kniha

Žádný Riscoff a Gable prý spolu nemůžou žít šťastně až do smrti – kvůli dlouholetému nepřátelství našich rodin. Kdysi jsem tomu věřil – než jsem zahlédl dívku, která mi vyrazila dech. Nevěděl jsem, jak se jmenuje, a ani mě to...

 

První díl erotické série Sin Trilogy od Meghan March vypráví příběh zakázané lásky Whitney Gableové a Lincolna Riscoffa. Whitney se s Lincolnem seznámila před deseti lety, a i když oba věděli, že spolu nemohou být, zamilovali se do sebe. Jejich několikaměsíční románek rychle začal, a ještě rychleji skončil. Po lásce, která Whitney a její rodinu uvrhla do hromady problémů, se mladá dívka provdala a přestěhovala. Po desetileté odmlce a smrti manžela se rozhodne do města vrátit. A Lincoln, toho času dědic miliardového impéria a nejžádanější starý mládenec v okolí, je stále svobodný. Zatím nenašel nikoho, kdo by se jeho dávné lásce vyrovnal. Ani mladé vdově není Lincoln lhostejný a velmi brzy si oba uvědomují, že stará láska nerezaví.

Kvůli rodinnému sporu se Whitney snaží držet od Lincolna co nejdál. Není to ale vůbec jednoduché – jeho rodině totiž patří doslova celé město. Lincoln se rozhodne, že tentokrát ji nenechá jen tak zmizet. Snaží se jí dokázat, že už není ten mladík, který jedná bez rozmyslu a že pro jejich společnou budoucnost udělá cokoliv. Poučil se Lincoln z minulých chyb? Podaří se mu získat svou lásku zpátky?

Hříšně bohatý Hříšně bohatý

Verdikt

Když jsem Hříšně bohatého otevírala, neměla jsem příliš velká očekávání. Začátek mi nepřišel ničím zajímavý a byla jsem připravena na další z řady uniformních erotických románů. Meghan March se však nakonec podařilo mě příjemně překvapit.

Příběh je vyprávěn ze dvou úhlů pohledu. Už jen to je většinou zárukou úspěchu. Autorka však do textu vložila další zajímavý prvek a učinila zážitek ze čtení ještě autentičtější: prokládala jej flashbacky z minulosti. Když začínáte číst, nevíte o minulých událostech vůbec nic a máte spoustu otázek. Díky návratům v čase se vám bohatá společná historie hlavních hrdinů začne pomalu odkrývat a na konci dostanete ucelený příběh. Zvolit tento styl vyprávění bylo riskantní a náročnější než vrátit se do minulosti pomocí vzpomínek. Práce navíc se však vyplatila. Obě časové osy jsou krásně provázané a všechno do sebe zapadá přesně tak, jak má.

Autorka píše velmi čtivě, kniha neobsahuje žádné zbytečné informace, zápletka je zajímavá a postavy sympatické. Nejvíc se mi líbila nejlepší kamarádka a sestřenice hlavní hrdinky – Cricket. Byla správně ztřeštěná a pokaždé, když se objevila na scéně, jsem se od srdce zasmála. Zaujala mě také Karma, její sestra, která byla hodně protivná a zatrpklá. Jsem zvědavá, jakým směrem se bude její postava vyvíjet a zda nám autorka v dalších dílech odkryje původ její zášti vůči Whitney.

Hříšně bohatého najdete v sekci románů pro ženy, což naznačuje, že bude obsahovat i nějaké žhavé scény. V tomto díle jich je tak akorát, což beru jako velké plus. Už se mi totiž párkrát stalo, že mě kniha kvůli velkému množství erotických scén začala nudit. Nemluvě o tom, že lechtivé epizody zastínily celý příběh. Jsem moc ráda, že zde jsem tento problém řešit nemusela.

V posledních týdnech jsem přečetla hodně knih a každá z nich byla něčím výjimečná.  Podívala jsem se na Nový Zéland s druhým dílem série Hřiště lásky, s hlavními hrdiny Transcendence jsem se dostala k otázce života a smrti, spolu s Ellou jsem Ve snu prožila nástrahy lásky ke K-popovému zpěvákovi, v Princezně jsem se zamilovala do filmové hvězdy a v Lásce nadivoko jsem objevila nádhernou přírodu Utahu. Román o zakázané lásce se skvělou chemií mezi hlavními postavami v mém výčtu chyběl a doplnil dlouhou řadu skvělých děl, která se mi za poslední dobu dostala do rukou.

A víte, co se mi na Hříšně bohatém líbilo nejvíc? Že po nečekaném závěru nemusím na pokračování vůbec čekat, protože další díl série Sin Trilogy již vyšel!

Hodnocení 99 %

Mohlo by vás zajímat

4.5 z 5 hvězdiček

E-kniha

Žádný Riscoff a Gable prý spolu nemůžou žít šťastně až do smrti – kvůli dlouholetému nepřátelství našich rodin. Kdysi jsem tomu věřil –...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články