Jaké podoby má Láska v Římě?

Jaké podoby má Láska v Římě? - titulní obrázek

Otevřu knihu a jako první na mě vykoukne ručně kreslená mapa centra Říma. Mapa mému srdci tak moc známá a tolikrát prohlížená. Už od prvních stránek vím, že tento román bude mojí srdcovkou.

Pak listuji dále a narazím na prolog. Ten si prostě musím přečíst hned, i když si knihu teprve prohlížím… A mé srdéčko plesá. Tak moc mi autor mluví z duše. Řím prostě poznamená každého. Navždy.

Milostné vztahy mezi památkami

Příběh tří párů a jejich milostných vztahů zasazených do kulis historických památek Říma, kde vás každá kapitola zavede na utajené místo v tomto městě.

Alice je studentka umění a do Říma přichází sama – za dobrodružstvím a inspirací, než se usadí a vezme si svého poněkud usedlého přítele. Ale člověk míní a Řím mění. Kdo je ten kluk na skútru v zeleném tričku? Existuje něco jako láska na první pohled?

Meg a Alec jsou věčně rozhádaní bohatí manželé z Los Angeles. Vracejí se do Říma po dvaceti letech, kvůli jedné dlaždičce. Tenkrát zde byli na svatební cestě a nějak si nechtějí vzpomenout, jak se tu měli krásně.

Constance a Lizzie sem jedou rozprášit popel Constancina manžela Henryho a Lizziina bratra. Bylo to Henryho poslední přání, protože se zde s Constance před mnoha lety za zvláštních okolností poznali.

 

Román ukazuje tři podoby lásky – okamžik jejího zrodu, uprostřed – během zralého vztahu a na jejím konci. Všechny tři příběhy jsou propojené a díky jedné staré, modré dlaždičce, se na konci spojí úplně.

Henry je požádal, aby jeho popel rozptýlily z Andělského mostu. Teď konečně dorazily do cíle. Obě staré dámy došly doprostřed mostu. Constance postavila igelitku od Harrods na balustrádu a vytáhla Henryho urnu. Slunce se na obloze sklánělo k západu, vzduch byl prosycený žárem a medově zbarveným světlem. Hladinu Tibery čeřil osvěžující vánek a laskal celý svět. Dokonalý okamžik. (…) Za vteřinku, až slunce klesne ještě trochu níž – a vida, už je to tady – andělé zrudnou.

Stanete se součástí románu

Představila jsem si, když jsme před pár měsíci byli s přáteli v Římě a seděli na zdi Andělského mostu, že opodál ty dvě starší dámy hážou popel svého milovaného manžela a bratra z mostu do řeky Tibery. Dívají se, jak popel pohltila voda a život okolo plyne dál. Já s kamarády sedím dál na zdi, smějeme se, posloucháme pouličního zpěváka a Constance s Lizzie stále pozorují proud řeky dole, s hlavou sklopenou a pláčou. A já pláču s nimi.

V románu si na skútru i pěšky projdete celé centrum Říma, tak jako já s přáteli. Ubytujete se u Kolosea, projdete se z Andělského mostu až k bazilice svatého Petra ve Vatikánu, nebo sjedete na skútru Španělské schody. Budete se smát, ale budete i plakat.

Láska v Římě je moc úžasná, milá oddechovka, která byla opravdovým balzámem na moji duši. Jsem nadšená. Přesně takový příběh tady chyběl! Je to tak krásné. Každý kdo milujete Řím a Itálii, ať už jste zde byli, nebo se sem chystáte, či po tom alespoň toužíte – musíte tuto knihu milovat! Má takové obrovské kouzlo… A ten náboj a jiskření, to prostě musíte zažít, to musíte číst! Protože Řím prostě poznamená každého. Navždy.

Mohlo by vás zajímat

Láska v Římě - Mark Lamprell Nedostupné

4.2 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Existuje něco jako láska na první pohled? A jak se pozná, že se to děje právě vám? Příběh tří párů a jejich milostných vztahů zasazený do...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet Sdílet

Nejnovější články