Nejzajímavější dětská kniha tohoto podzimu je konečně tady!

Nejzajímavější dětská kniha tohoto podzimu je konečně tady! - titulní obrázek

Každý máme ve své hlavince zvídavé červíčky, kteří občas zahryzají touhou po vědění a nedají nám spát, dokud nenajdeme odpověď. U dětí to platí minimálně dvojnásob! Proto před dvěma lety vznikl Vesmírníček. Populární vědec a planetární geolog Petr Brož a brněnská ilustrátorka Lucie Škodová v této (dokonce i pro rodiče fascinující) dětské knize umně kombinují vědecká fakta, poutavé vyprávění a krásné velkoformátové ilustrace. Vesmírníček malému čtenáři i jeho rodičům předkládá 70 zábavných otázek a odpovědí o fungování vesmíru a podněcuje jejich zvědavost i touhu po poznání. Vesmírníček se může pochlubit nominací na ocenění Magnesia Litera za debut roku, i překonání hranice 20 000 prodaných výtisků. 

Vesmírníček: Letíme dál aneb už zase usínáme s vědou - Petr Brož BESTSELLER NOVINKA

0.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Kniha je k dispozici exkluzivně pouze v síti KNIHY DOBROVSKÝ. Zakoupíte-li si svůj výtisk v předprodeji, tak vám dorazí s podpisem autora Petra Brože i ilustrátorky Lucie Škodové. Tato akce se vztahuje na všechny typy dodání a...

Nyní vychází jeho pokračování s názvem Vesmírníček: Letíme dál aneb už zase usínáme s vědou. I tentokrát se čtenáři mohou těšit na překrásné ilustrace, které jsou navíc ozvláštněny o prvky svítící ve tmě. A co na naše zvídavé kamarády čeká tentokrát? Vydají se hledat mimozemský život! Objevujte společně s nimi odpovědi na to, jestli by život mohl existovat také na Venuši, Marsu či Titanu, jak vypadal prapředek života, nebo třeba, kde se na Marsu vzala lidská tvář?!
 
Zachumlejte se společně pod peřinu a užijte si báječnou cestu za poznáním. Nejen, že konečně nebudete muset alespoň chvilku vymýšlet odpovědi na nekonečná „proč“, ale možná se i vy sami něco dozvíte. Třeba to, jak se snažíme mimozemský život najít a co nejdůležitějšího už jsme o životě mimo Zemi zjistili.

Vesmírníček: Letíme dál aneb už zase usínáme s vědou Ukázka ilustrací

Pokud vás společné čtení na chvilku omrzí, můžete společně například hledat mimozemšťany podle tvarů. Nebo si nalistujte stranu 22 a 23 a zahrajte si hru „Kde na Zemi se dá najít život“. S knihou Vesmírníček, ať už sáhnete po prvním, či druhém dílu, na vás čeká několik hodin kvalitní zábavy.

 

Na otázku „co je život?“ dnes nemáme jednoznačnou odpověď. A to je pro naše hledání mimozemského života problém. Potřebujeme totiž vědět, po čem pátrat. Když to nevíme, snadno můžeme život jinde přehlédnout. Proto je lepší nejprve prozkoumat život na Zemi a pochopit, jak mohl vzniknout.

Mohlo by vás zajímat

Vesmírníček: Letíme dál aneb už zase usínáme s vědou - Petr Brož BESTSELLER NOVINKA

0.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Kniha je k dispozici exkluzivně pouze v síti KNIHY DOBROVSKÝ. Zakoupíte-li si svůj výtisk v předprodeji, tak vám dorazí s podpisem autora...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet Sdílet

Podcasty