Kniha osudu E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Kniha osudu se stala jedním z nejprodávanějších románů v Íránu, přestože ji tamní vláda dvakrát zakázala. Tento silný příběh o přátelství, vášni a naději sleduje osud íránské ženy od dospívání po stáří v průběhu pěti desetiletí, od doby před revolucí v roce 1979 přes období Islámské republiky až po současnost. Masúme je obyčejná dívka s vášní… Přejít na celý popis

V Královských zahradách Připravte se na děsivé noční můry a originální příběhy, které vás pevně lapí do svých spárů Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kniha osudu se stala jedním z nejprodávanějších románů v Íránu, přestože ji tamní vláda dvakrát zakázala. Tento silný příběh o přátelství, vášni a naději sleduje osud íránské ženy od dospívání po stáří v průběhu pěti desetiletí, od doby před revolucí v roce 1979 přes období Islámské republiky až po současnost.

Masúme je obyčejná dívka s vášní pro učení. Na cestě do školy potká mladého muže, do kterého se zamiluje. Její bratři však objeví jeho dopisy a obviní ji, že na rodinu uvalila hanbu. Po krutém fyzickém trestu jí rodiče rychle domluví sňatek s mužem, kterého nikdy neviděla. V letech, které Masúme prožívá v manželství, probíhají v Íránu zásadní politické změny. Její manžel Hamíd je politickým disidentem a hrozbou pro despotický šáhův režim. Když ho přijde zatknout tajná policie, znamená to počátek děsivého období v Masúmině životě. Její osud, tak dlouho určovaný tradicemi a loajalitou k rodině, je teď svázán s politickými událostmi a proměnou celé země.

Kniha osudu je pozoruhodným příběhem a výjimečně zasvěceným pohledem na íránskou společnost.

Sdílet

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
495
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Denisa Šimíčková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Kniha zasáhne každou ženu a každá by si po přečtení měla uvědomit, jestli roli, kterou v rodině a společnosti zastává je opravdu taková, jakou si vysnila, jakou si představovala, protože, na rozdíl od jiných kultur, máme sílu to ovlivnit nebo alespoň v nějakém měřítku pozměnit. Máme jednoduše na vybranou!

    Přečíst více
  • Jitka Pečnerova registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Knihu jsem přečetla doslova jedním dechem. Moc dobře se čte. Příběh mne úplně pohltil. Stojí za přečtení.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 244 Kč Nápověda