Odešla do tmy E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Jedné letní noci roku 1994 v ospalém přímořském městečku beze stopy zmizela šestnáctiletá Flora Powellová. O pětadvacet let později Flořina sestra Heather nakráčí do cizího domu, kde chladnokrevně zavraždí dva lidi. Případ se dostane až na stůl novinářky Jess, pro kterou je nadmíru osobní – sestry Powellovy totiž kdysi byly její nejlepší… Přejít na celý popis

Emily Henry: Kde je mi dobře Dva bývalí. Jedna dohoda. Může tahle dovolená všechno změnit? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Jedné letní noci roku 1994 v ospalém přímořském městečku beze stopy zmizela šestnáctiletá Flora Powellová. O pětadvacet let později Flořina sestra Heather nakráčí do cizího domu, kde chladnokrevně zavraždí dva lidi. Případ se dostane až na stůl novinářky Jess, pro kterou je nadmíru osobní – sestry Powellovy totiž kdysi byly její nejlepší kamarádky. Povede se Jess najít klíč k oběma záhadám? A co když přitom odhalí další tajemství městečka, která nikdy neměla vyplavat na povrch?

Sdílet

Nakladatel
Kniha Zlín
jazyk
čeština
Počet stran
384
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.8 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • ann_reads_books registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček

    Thrillerová novinka, o dávném zmizení mladé dívky, Flory, a o její sestře Heather, která, teď po pětadvaceti letech od sestřina zmizení, náhle zavraždila dva naprosto cizí lidi. Co je s touhle rodinou špatně? Co se stalo před lety a co teď? Zjistit se to rozhodne Heatheřina dávná kamarádka Jess, která je momentálně novinářkou a fakt by potřebovala napsat nějaký dobrý příběh. Jenže k téhle rodině ji váže dříve velmi silné pouto, byla u nich v mládí jako doma a tak se jí i trochu příčí se v tomhle případu šťourat. Navíc si není jistá, jak jí a rodina po letech přijme. Bude jejich dřívější vztah klíčem k téhle záhadě, nebo spíš překážkou? Podaří se Jess vybalancovat svůj profesní zájem se zájmem osobním? A přijde na to, co se tehdy a teď vlastně stalo? Tahle kniha měla pomalejší rozjezd. Začátek mi přišel dost zdlouhavý a musím se přiznat, že jsem měla trochu problém se začíst. Pak ale v poslední části to byla neskutečná jízda a tak nějak mi to tu předchozí rozvláčnost vynahradilo. Bylo zajímavé sledovat, jak se Jess pere se svou situací staré známé, bylo tomu věnováno fakt dost prostoru. Pokud vás tedy baví tahle psychologičtější část, tak věřím, že budete spokojeni Já jsem spíš na tu akci. ‍♀️ 3,25⭐️/5⭐️

    Přečíst více
  • Iša registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Mám rozečteno a zatím se mi líbí.

    Přečíst více
  • Eva Urbanová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    U této knihy po dočtení tleskám. Už od samého prologu mě chytla a nepustila až do samotného konce. Heather nakráčí do domu ve vesničce Tilby a chladnokrevně zastřelí muže i jeho starou matku. Pak se její tělo najde ve stodole v blízkosti jejího domova. Postřelená a u jejího těla brokovnice z které se střílelo. Vše nasvědčuje, že to udělala a pak spáchala sebevraždu. Heather leží v nemocnici a její matku Margot obléhají novináři. Mezi nimi je i Jess, bývalá kamarádka Heather a Flory. Jenže se 18 let neviděli. Chce pro rodinu udělat něco víc, ale zároveň se to míchá s její práci redaktorky, kdy vyhrává ten, kdo přijde s větší senzací. Postupem vyšetřování přijde, že by případ mohl být spojen s Florou, která odešla do tmy a nikdy se nevrátila. Nic o ní nevědí, ani to jestli ještě žije. Moc se mi líbí styl psaní autorky, samotné vyšetřování, pocity mamky, Jess, Heather. Každá rodina má co skrývat a já hltám písmenka, abych se co nejdřív dozvěděla více. V knize je opět krásně ukazané, jak budoucí život, to jak se chováme v dospělosti ovlivňuje to, jaké jsme měli dětství. Jsem moc ráda za objevení nové autorky detektivek, které dávají smysl a jsou extrémně čtivé.

    Přečíst více
  • Eva Francová registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček

    Jedna rodina a tolik hrůzy! V roce 1994 odejde z domova Flora a nikdy nebyla objevena živá, ale nikdy se nenašlo ani její tělo. V současnosti Flořina sestra Heather nepochopitelně zavraždí dva cizí lidi, a to obzvláště brutálně. K případu se nachomýtne novinářka Jess pro kterou je to velice osobní. Neboť s Heather bývaly nejlepší kamarádky. Upršená Anglie, podivní lidé a spousta tajemství. Tak takový je nový thriller od Claire Douglas. Od prvních řádků byla kniha neskutečně čtivá. Téměř každá z postav naznačí, že má nějaké tajemství, to čtenáře udržuje v napětí a potřebuje vědět víc. Knihu jsem v podstatě nemohla dát z ruky a hltala jsem každou stránku. Bohužel toto napětí nevydrželo… Zhruba od poloviny knihy mi přišlo, že se stále motáme do kolečka kolem těch samých věcí, hodně se vzpomínalo na minulost, která se však také opakovala. Tím to pro mě přestalo být napínavé a chyběl tomu určitý drive. Ač autorka konec pěkně zamotala, než ho celý rozmotala, i tak už si mou pozornost nezískala. Za mě tedy průměrný thriller. Dobrý nápad, který však nebyl naplno využitý.

    Přečíst více
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 279 Kč Nápověda