Říše

Autor Roman Bureš

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Druhá světová válka skončila vítězstvím nacistického Německa. Ihned v roce 1945 začala stavba Hitlerova valu, známého pod prostým názvem Zeď, který přetnul euroasijský kontinent od severu k jihu. Území na východní straně využívala Luftwaffe jako střelnici. Koktejl jaderných, biologických a chemických zbraní vrátil bývalé Rusko do středověku,… Přejít na celý popis

E-knihy se slevou 30 % Pořiďte si do své čtečky nové e-knížky se slevou 30 %. Vybrané e-booky, kterým kralují především young adultovky, jsme zlevnili o 30 %! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Druhá světová válka skončila vítězstvím nacistického Německa. Ihned v roce 1945 začala stavba Hitlerova valu, známého pod prostým názvem Zeď, který přetnul euroasijský kontinent od severu k jihu. Území na východní straně využívala Luftwaffe jako střelnici. Koktejl jaderných, biologických a chemických zbraní vrátil bývalé Rusko do středověku, zároveň však způsobil nové mutace. A to nejen fyzické, ale také mentální… Podaří se vojákům SEALs unést jednoho výjimečně nadaného jedince? Mohou jeho telekinetické schopnosti zabránit vypuknutí třetí světové války mezi USA a Velkoněmeckou říší? A jak se žije ve stále se zmenšujícím protektorátu Čechy a Morava? Nový vůdce Reinhard Heydrich pokračuje v odsunu zbývajících Slovanů na východ, ale co odsun vlastně znamená – vyhnání za Zeď, nebo rovnou smrt?

Sdílet 0

Nakladatel
Epocha
jazyk
čeština
Počet stran
480
datum vydání
1.01.2020
  • Martin Noska

    Ti, kdo Burešovo tvorbu znají, určitě dobře vědí, co od autora čekat a jaký styl příběhů píše. A je tedy určitě nezklame. Ale pokud po knize v regálu sáhne nepoučený příznivce militantních románů, bude možná po úvodní young adult romantické lince lapat po dechu.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.2 z 5

  • Tomáš Juza registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Výtečná fikce nutící k zamyšlení. Jak by vapadal svět, kdyby Hitler vyhrál válku??? Tak na tuto otázku se snaží fikcí ŘÍŠE Roman Bureš nastínit odpověď. Kniha se skládá se dvou oddílů - Říše a Zeď. V Říši se seznamuje s Klárou, která žije v poválečném Rusku, které se díky cílené destrukci nacistickým Německem, ocitlo ve středověku. Seznamujeme se s jejím synem Alexem, který má necvičené telekinetické schopnosti, ale má dost rozumu, aby je držel pod pokličkou. Jenže.... Jenže je v pubertě, zamilovaný a svý holce tuto schopnost ukáže.... Jenže lidé se zajímavavou mutací mají pro jisté lidi cenu zlata. A tak se rozjiždí velmi zajímavý, poutavý a čtivý příběh. V druhé části Zeď nám autor dovysvětlí, kdo je Klára, kdo je Alex a jak se vlastně dostali za Zeď.. Není to moje první kniha od Romana Bureše, takže vím, že mi jeho styl psaní sedí. Opět nezklamal. Je pravda, mám výtky. Nechápu jak zemřela Klára a ještě asi na dvou třech místech je podivný skok, přesmyčka v ději.. Ale budiž mu odpuštěno. Co musím vyzdvihnout je, že ač fikce, tak i tak se musí člověk zamyslet, co vy dělo, kdyby ten nácek a ten jeho zvrácený režim skutečně vyhrál. Nutí Vás to zamyslet se, že sice v jiné podobě, ale některé věci se reálně nyní v našem světě dějí. Za mne dobrý, hodně dobrý.

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Naprosto skvělý příběh z alternativní budoucnosti

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 259 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora