To je cirkus! E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Cirkus, místo, ve kterém lze vidět nevídané a slyšet neslýchané. Život lidí od cirkusu se vždy řídil vlastními pravidly a zvenčí se do tohoto silně tradičního, uzavřeného prostředí podařilo proniknout jen málokomu.  Cirkus vnáší do všedního dne kus fantastična, je plný emocí a napětí, ale radost ze skvěle provedeného čísla je často… Přejít na celý popis

Emily Henry: Kde je mi dobře Dva bývalí. Jedna dohoda. Může tahle dovolená všechno změnit? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Cirkus, místo, ve kterém lze vidět nevídané a slyšet neslýchané.
Život lidí od cirkusu se vždy řídil vlastními pravidly a zvenčí se do tohoto silně tradičního, uzavřeného prostředí podařilo proniknout jen málokomu. 
Cirkus vnáší do všedního dne kus fantastična, je plný emocí a napětí, ale radost ze skvěle provedeného čísla je často vykoupená dřinou, harcováním a existenční nejistotou, kterou ještě posiluje nejasná budoucnost cirkusového světa. 
Příběhy artistky na balančních tyčích, drezérky tygrů, ošetřovatele zvířat nebo artistky kombinující klasický cirkus s novým cirkusem či burleskou vyprávějí o cirkuse dnešním i o tom již dávno zmizelém. 
–––

Neskutečně mě baví autentičnost vyprávění a jedinečné fotografie z osobních archivů ji jenom podtrhují. Mám radost i ze skvělé grafiky — práce na téhle knize byla prostě čirá radost.
— Eva Kecková, redaktorka 

Jako žena untermanka, která drží vespod tyče, jsem jako první dělala triky, které do té doby nedělali ani muži — byla jsem první untermankou, která v ČSSR držela čelní perž, tyč s konstrukcí určenou k balancu na čele, bez pomocných řídítek. Bylo mi jedno, jestli mám dlouhou nebo krátkou tyč. Uměla jsem všechny balance, i držet na nohou. Se svými 176 centimetry jsem patřila mezi tři nejvyšší artistky ve své době. Nikdy ale nešlo ani tak o to mít sílu, ale techniku. Na ramenou nebo na čele jsem balancovala až 140 kilogramů.
— ukázka z knihy 

Sdílet

kategorie
E-knihy
Nakladatel
Host
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda