Základy hematologické diagnostiky

Autor Edgar Faber

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Hematologie je úzce specializovanou oblastí vnitřního lékařství s množstvím přesahů do dalších oblastí medicíny. V posledních letech prodělala hematologie bouřlivý rozvoj. Přibylo zejména poznatků o patogenezi onemocnění, jež v řadě případů vedly k radikálním změnám v léčbě a k výraznému zlepšení prognózy nemocných. Přesto,… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Nenasytní mrtví Vrah zůstane vrahem i po smrti. Živí se musí mít stále na pozoru... Hororová novinka Darcy Coates již v prodeji! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Hematologie je úzce specializovanou oblastí vnitřního lékařství s množstvím přesahů do dalších oblastí medicíny. V posledních letech prodělala hematologie bouřlivý rozvoj. Přibylo zejména poznatků o patogenezi onemocnění, jež v řadě případů vedly k radikálním změnám v léčbě a k výraznému zlepšení prognózy nemocných. Přesto, že znalost cytogenetických změn, mutací a fúzních genů zpřesnila diagnostiku a monitorování léčebné odezvy, stanovení pracovní diagnózy se v hematologii stále opírá o tradiční metody: výsledky krevního obrazu, koagulace nebo morfologický obraz aspirátu kostní dřeně.

Publikace zdůrazňuje právě tyto v běžné praxi dostupná vyšetření a tím ulehčuje studentům a lékařům orientaci. U jednotlivých onemocnění je popsán jejich výskyt, subjektivní potíže, fyzikální nález a výsledky základních vyšetření včetně mikroskopického nálezu. Publikace se liší od jiných monografií začleněním kopií typických výsledků krevních obrazů, koagulačních, biochemických a v některých případech i speciálních vyšetření. Pro třetí vydání byly doplněny kapitoly o metodách průtokové cytometrie, klasické cytogenetice a molekulární biologii, v nichž jsou popsány základní principy vyšetření, indikace, interpretace i limitace jednotlivých metod. Navíc jsou doplněny dvě kapitoly věnované transfuzní diagnostice hemolytických anemií a diagnostice potransfuzních reakcí a jejich vyšetřování.

Nová samostatná stať je věnovaná hematologickým změnám při infekci covid-19. Je revidován celý text druhého vydání, přičemž se autoři zvlášť zaměřili na nové metody diagnostiky, změny v klasifikaci onemocnění podle nejnovější verze doporučení WHO, nově zavedené prognostické skórovací systémy a revidovali příklady výsledků z praxe tak, aby poskytli čtenářům co nejpřesnější obraz možných laboratorních manifestací jednotlivých onemocnění.

Publikaci ocení při studiu nebo v běžné praxi jako manuál nejen studenti medicíny, hematologové nebo internisté, ale také další odborníci a zejména praktičtí lékaři.

Sdílet

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
364
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 679 Kč Nápověda