Země, které už nevydávají víza E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Hynek Kmoníček je náš pravděpodobně nejznámější diplomat. Působil jako velvyslanec v USA, Indii, Austrálii, Vietnamu nebo jako velvyslanec ČR při OSN. Školí diplomaty, zná se s většinou významných světových politiků, je blízkým přítelem dalajlámy… a tím výčet nekončí. Jak vypadá život diplomata? To zjistíte díky otevřeným a vtipným vzpomínkám,… Přejít na celý popis

Emily Henry: Kde je mi dobře Dva bývalí. Jedna dohoda. Může tahle dovolená všechno změnit? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Hynek Kmoníček je náš pravděpodobně nejznámější diplomat. Působil jako velvyslanec v USA, Indii, Austrálii, Vietnamu nebo jako velvyslanec ČR při OSN. Školí diplomaty, zná se s většinou významných světových politiků, je blízkým přítelem dalajlámy… a tím výčet nekončí. Jak vypadá život diplomata? To zjistíte díky otevřeným a vtipným vzpomínkám, které mají těžiště na konci 90. let. Hynek Kmoníček vás v nich zavede především na Blízký východ a do Afriky, které díky němu poznáte lépe než s kdejakým cestopisem.

Sdílet

Nakladatel
nastole
jazyk
čeština
Počet stran
240
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Eva Francová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Autor je legendou české diplomacie, byl velvyslancem v 17 zemích. Dává nám nahlédnout do svých deníků z let 1993-2000. Díky nim se podíváme na místa, která nás rozhodně překvapí. Úplně jsem nevěděla, co mám od této knihy očekávat, ale jelikož mám ráda životopisné knihy a skutečné příběhy, rozhodla jsem se, že to zkusím. A dobře jsem udělala, protože tohle bylo vážně skvělé čtení! Skrz knihu můžeme cestovat po světě. Autor místa popisuje autenticky, bez příkras, že při čtení máte pocit, jako byste tam sami byli. Užívala jsem si atmosféru každé země, každého města…. V knize je samozřejmě i politika, však ji píše diplomat, ale rozhodně převažují různé zajímavosti o životě v daných destinacích. A to je pro mě dobře, protože politické čtení já zrovna moc nemusím. Díky krátkým kapitolám (deníkovým zápiskům) to má spád, je to svěží a čtivé, že se od knihy nebudete moci odtrhnout. Některé příběhy a vzpomínky jsou drsné, jindy vtipné. Kolikrát jsem až nevěřícně kroutila hlavou, co je v některých zemích možné. Je to šokující, zajímavé a poutavé. Pokud bude autor vydávat i své další deníky, tak příště už neváhám a okamžitě si je přečtu, protože tahle kniha byla vážně skvělá.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 279 Kč Nápověda