Život v době robotů E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Jak se má lidstvo vyrovnat s umělou inteligencí? V zájmu prosperity musí AI sloužit jednotlivcům, nikoli naopak. Čelíme jednomu z největších dilemat v historii – jak využít potenciál umělé inteligence a přitom zajistit, že člověk zůstane člověkem. AI sice mnoho věcí zvládne lépe než my, časem si ale začne žádat naši neomezenou důvěru… Přejít na celý popis

Pozvánka do knihkupectví | Hity a bestsellery od 149 Kč Přijměte pozvání do našich knihkupectví a ušetřete za bestsellery už od 149 Kč! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Jak se má lidstvo vyrovnat s umělou inteligencí?
V zájmu prosperity musí AI sloužit jednotlivcům, nikoli naopak.


Čelíme jednomu z největších dilemat v historii – jak využít potenciál umělé inteligence a přitom zajistit, že člověk zůstane člověkem. AI sice mnoho věcí zvládne lépe než my, časem si ale začne žádat naši neomezenou důvěru. Jenže tu už jsme dali jeden druhému, státům, institucím, vyšším principům.

Máme se nyní zcela svěřit AI založené na „objektivní racionalitě“ – a dopustit tak, aby byla naše civilizace zásadně přetvořena? Za pohodlí zaplatit ztrátou identity, kultury i lidských citů?

Autor v knize představuje trochu odlišnou vizi, kterou nazývá AI pro lidi – AI 4P. Hnací silou pokroku není vždy revoluční́ sociální́ změna – ta ostatně podle bratří́ Čapků plodí́ násilí́ – ale často jsou to změny postupné, způsobené novými technologiemi ve službách jednotlivců.

Mozek, včetně rozumu, emocí, ideálů i intuice, zůstane nenahraditelnou autoritou chránící naše evoluční zájmy.  Jedině tak může náš život zůstat opravdovým příběhem pokusů a omylů, výher i ztrát.

Sdílet

kategorie
E-knihy
Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
200
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 339 Kč Nápověda