Archivy vydávají svá tajemství
Archivy vydávají svá tajemství - Milan Syruček PŘIPRAVUJEME

Kniha ( pevná vazba )

  • Vydání této knihy se připravuje
  • Předpokládané datum vydání je 24.9.2024
    Až Kniha vyjde, pošleme Vám upozornění

Mám zájem

Předpokládaná cena
399 Kč s DPH
Jsme transparentní

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

V této knize se seznámím s dosud tajnými či nedávno odtajněnými archivními dokumenty, pozadí politických událostí a činy jejich aktérů z poválečné historie až do dnešních dnů. Kdo z vás zná podrobněji třeba historii tzv. moskevských signálů, jejichž radiové vlny po deset let v sedmdesátých letech ozařovaly americké velvyslanectví v Moskvě, ale… Přejít na celý popis

Vesmírníček: Letíme dál aneb už zase usínáme s vědou Nejkrásnější dětská kniha se vrací! Objevujte tajemství vesmíru a mimozemského života s úžasnými ilustracemi, z nichž některé svítí ve tmě! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

V této knize se seznámím s dosud tajnými či nedávno odtajněnými archivními dokumenty, pozadí politických událostí a činy jejich aktérů z poválečné historie až do dnešních dnů. Kdo z vás zná podrobněji třeba historii tzv. moskevských signálů, jejichž radiové vlny po deset let v sedmdesátých letech ozařovaly americké velvyslanectví v Moskvě, ale o jejichž existenci nic nesměli vědět rodinní příslušníci amerických diplomatů a diplomatek? To je jen jeden z mnoha dalších faktů, které autor popisuje ve své knize.

Vždyť jako novinář strávil většinu života v zahraničí, ať už jako stálý zpravodaj Mladé fronty ve Francii, či jako její zahraniční reportér, který kromě Japonska a Austrálie procestoval celý svět, navázal přátelské styky s jejich nejpřednějšími osobnostmi a také se sedmi našimi prezidenty, bádal v našich a zahraničních archivech, aby si ověřoval jednotlivá fakta. Nebyla to vždy lehká práce, byl přímým svědkem několika válek v různých částech světa, zemětřesení v e Skopji a další událostí. Tyto skutečnosti se staly základem jeho knížky literatury faktu.

Není to vždy četba lehká, ale vzrušující tak jako doba, kterou prožíváme. Současně nám objasňuje příčiny událostí, které popisuje, jejich zákulisí a představuje nám jejich aktéry. A to na základě osobního poznání, rozhovorů, dokumentů. Nemusí si k tomu nic domýšlet, život jed pestřejší a složitější než smyšlenky. I proto je tato knížka cenná – nejsou to spekulace, ale fakta několikrát ověřená, a proto tak cenná.

Sdílet

Nakladatel
Deus
Rozměr
140 x 205
jazyk
čeština
Počet stran
232
Vydání
1
isbn
978-80-908519-6-2
Vazba
pevná vazba
datum vydání
24.09.2024
ean
9788090851962

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 399 Kč Nápověda