Přidejte své hodnocení knihy
Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5
Defekt
Stav Velmi dobrý
Vada Vryp na deskách, odřené hrany, naražené rohy, lehce pokrčené strany.
Kniha ( měkká vazba )
Máte touhu začít a nevíte, ze kterého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstarším způsobům konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin… Přejít na celý popis
Skvělý výběr bestsellerů, které do konce prosince zakoupíte se slevou až 50 %! Více informací
Máte touhu začít a nevíte, ze kterého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstarším způsobům konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle - objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo. A to je právě jedno z kouzel kvašení - na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhání a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy. Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více než deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit. Zvládli to pralidé, zvládnete to taky!
4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů
1× 5 hvězdiček 1× 4 hvězdičky 0× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5
Michaela Řechtáčková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček
Na tuto knihu jsem se velice těšila, protože sama nemám s tímto vůbec zkušenost a vždy mi to bylo tak trochu líto. Máme krásnou zahradu, je tam spousta prostoru pro dobroty, a tak bych se tomu ráda zkusila věnovat o něco víc ... . Kniha je velice obsáhlá a najdete tam spoustu zajímavých informací, dokonce i o kojení a jeho přínosu, vše o fermentaci, bakteriích - prostě vše, co vás napadne. Dozvíte se různé metody a postupy jak na to a jak to nezkazit, čeho se vyvarovat, bezpečnost potravin a nakonec dokonce i spoustu skvělých receptů, které můžete hned vyzkoušet. . Kniha je psána velice srozumitelně a přehledně, což je obrovské plus a je doplněna krásnými fotografiemi. Opravdu ji doporučuji všem, které to v kuchyni baví a rádi by se posunuli někam dál... nebo jim to prostě jen nejde tak, jak by chtěli.
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.