Achilleus

Autor Milan Machovec Interpret Martin Dusbaba

Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Cesta k hodnotám lásky a hrdinství. Významný český filozof překládá a interpretuje příběh antického hrdiny z Homérovy Iliady. Překlad doplnil svými komentáři o Achilleových osudech. „Chci vyprávět vám všem, co kdysi stalo se, když Achilleus se zle, ba vztekle rozhněval a z Řeků před Trójou tak mnohé stihla smrt – tak trapně, zoufale a… Přejít na celý popis

HURÁ DO ŠKOLY | Kde vybavit Superškoláka Září je tady a školákům začíná nový školní rok! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Cesta k hodnotám lásky a hrdinství.

Významný český filozof překládá a interpretuje příběh antického hrdiny z Homérovy Iliady. Překlad doplnil svými komentáři o Achilleových osudech. „Chci vyprávět vám všem, co kdysi stalo se, když Achilleus se zle, ba vztekle rozhněval a z Řeků před Trójou tak mnohé stihla smrt – tak trapně, zoufale a vlastně zbytečně, byť zápasili dál a velmi statečně.“ Jeden z nejvýznamnějších českých filozofů – a také klasický filolog – se v překladu části Homérovy Iliady, příběhu o Achilleovi, pokusil dokázat, že Homéra lze překládat a číst „moderně“.

V komentáři ke svému překladu, v české literatuře unikátním, protože nepoužil hexametr, ale jambický verš, Milan Machovec píše: „Sama teorie nikdy nikoho mravnějším neudělala. Jen příklady – ať živého člověka či mytického hrdiny, tj. probuzenou láskou a jí nesenou snahou k nové odvaze – mohou účinně člověka prohlubovat.“ Komentáře Milana Machovce tvoří podstatnou část celého textu.

Sdílet

Nakladatel
Tympanum
datum vydání
17.06.2024
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
03:00:01

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Další knihy autora Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 249 Kč Nápověda